Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ještě

Výběr: Print
09. 05. 2002
7
0
1938
Autor
unseen

 

dříve - než se čas uzavře

dříve - než bůh ukojí svou hravost

dříve - než světlo zemře hladem

chtěl bych rozjímat nad svým tělem sám

 

dříve - než zvuk oka opíše kruh

dříve - než se myšlenky vrátí do svých hrobů

dříve - než se potkám

chtěl bych projít dýmem andělů


Amanda
09. 06. 2002
Dát tip
Ma to zvlastni silu moc se mi libilo !*

Bříza
04. 06. 2002
Dát tip
- já myslel, že andělové jsou nekuřáci .... :c) .... a oni - zatím - ulítli na kadidle .......

Carodej
28. 05. 2002
Dát tip
Já prosím souhlasím s Armandem:-)

unseen
10. 05. 2002
Dát tip
Armand, Print, Wopi, bogart a další, koho to zajímá ;o): Tak se tedy vyjadřuju a klidně veřejně, protože nevím jak vy, ale já jsem strašlivej exhibicionista ;o)) Tahle báseň patří k jedněm z mých starších, což ovšem neznamená, že bych se na její obranu postavil méně horoucně - když už s něčím vylezu na světlo, většinou si za tím stojím. Ano, mám lepší a každý má nezadatelné právo na to, aby se mu ta či ona věc nelíbila, ale rozhodně to není slátanina náhodně z klobouku vytažených výrazů. I když, uznávám, si je na´ní znát, že nevznikala tak lehce, jako některé sestřičky ;o)

Print
10. 05. 2002
Dát tip
Bravo, unseen! :-) *!

Anděl009
10. 05. 2002
Dát tip
Jen jim to natři, unseene! :)

Armand
10. 05. 2002
Dát tip
unseen: Nesouhlasím s názorem bogarta a distancuju se od něj... nehaž nás do jednoho pytle. Wopi se tě navíc (alespoň na začátku) zastal, tak proč ten výraz: "koho to zajímá"?? Jinak s Tvou odpovědí jsem spokojen. Dobře jsi to napsal a upřímně.

bogart
10. 05. 2002
Dát tip
serte na to že se tady porvete... tady se moc neporvete, hlavně že ještě trošičku použijeme tu věc na krku. Jestli unseene dospíváš k těmto obrazům obtížně, ale baví tě to, nic proti tomu - každý máme svou zábavu. Já jen vidím tu kostrbatost a vcelku jeden obraz, který je třeba vytáhnout na světlo utopený v nejistých krocích, ale jak říkám, možná se mýlím, - to bez toho, že bych chtěl otupit ostří. nechci.

Wopi
09. 05. 2002
Dát tip
trošku mi drhnou ty pomlčky ale "projít dýmem andělů" hmmmmmmmm ... už to je na tip!!

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
to teda na tip není....... znám od tebe mnohem lepší! tohle příjde mi trochu moc chtěné, umělé.... možná se pletu, každopádně tahle se mi nelíbí

Anděl009
09. 05. 2002
Dát tip
Já Ti dam dým andělů, to budeš mrkat!! ;-)

Print
09. 05. 2002
Dát tip
Army...Daruj mi... "taková kritika je taky klišé :) rozumíš tomu vůbec? :) Někdy je lepší pomlčet :))) "

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
Print :))) připouštím, jak sis asi všiml, možnost svého omylu Printe, spíš sem reagoval kvůli Wopimu ... a napsal jsem to co normálně nepíšu.. tedy že se mi to nelíbí a můj osobní subjektivní dojem. Nic víc, nic míň Nemůžeš srovnat to, cos tu naznačil, ...už jen kvůli tomu ne, že já mám rád básně unseena. Tahle je slabší, z mého pohledu. Uznávám, není to ta skvěle konstruktivní kritika, ale znovu - spíš je to vyjádření nesouhlasu s Wopim. Normálně nepíšu nic k dílům, které se mi nezdají

Print
09. 05. 2002
Dát tip
Army: dyť já ti rozumím...to byl jen přátelskej štulec!:-) ***!!!

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
Print: tak to bylo přátelsky dost do žeber :))) Budu si tě pamatovat básníku!!! A jednou .. zúčtujem spolu! :)))))))

Print
09. 05. 2002
Dát tip
o)))))!!!! Ehm...s tebou cokoliv!:-)))****

Wopi
09. 05. 2002
Dát tip
Armande - tak napiš "nesouhlas s Wopim" a máš to. :)) A nesouhlas s Printem nemáš?? :)) Umělé... každá báseň je umělá, žádnou nevytvořily jen tak náhodou škeble táhnoucí se pískem :)) (neboj, já Ti rozumim - mně taky přijde, že unseen umí líp) ale stejně.... dým andělů... já ho úplně vidim :))

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
Wopi: já myslel že je to zřejmé z návaznosti našich dvou "kritik"; věta kterou končíš.. na tu já navazuju.... nemusím snad psát "nesouhlasím s Wopim" :) To bys pak určtě vyskakoval, že napsat nesouhlasím s Wopim je málo a že musím nějak "kostruktivně" vysvětlit proč :)))))))) Ať se k tomu vyjádří unseen.. klidně soukromě.. (ať to tu nemáme jako výstavku exhibicionistů :) )

bogart
09. 05. 2002
Dát tip
Kombinovat smysly do jedné patlaniny, to je stará finta. Viz Rimbaud; něco z kritiky Ezry Pounda: nesměšujte konkrétní s abstraktním, snažte se o to, aby byl obraz co nejvíce uzavřen...blablabla. Líbí se mi to, dokud nezačnu byť jen koutkem oka zkoumat obsah. Dým z andělů, no jde to, tak dobře, tak jo... ale stejně - myšlenky do hrobů, bůh antropocentrický, světlo umírá hladem - to je taky jenom hříčka, kterou náhodně vytáhnete z klobouku.... tak nevím, souhlasím, nesouhlasím: Poslední obraz je jasný a fajnový, asi souhlasím TIP

Wopi
09. 05. 2002
Dát tip
bogart: ano, mluvíš mi z toho, co jiní nazývají duší :)

Print
09. 05. 2002
Dát tip
Bogart: Pokud máš rád obsahy a jejich zkoumání, pak doporučuju první stránku za patitulem. Pravda, u básní nebývá tištěnej... To je sprostý, co?!!!

_iris
09. 05. 2002
Dát tip
tak tu len ticho tipujem...krasne!!!*

Orbi
09. 05. 2002
Dát tip
líbí!má to atmosféru!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru