Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpověď vyvrhele

12. 05. 2002
1
0
1275
Autor
ABCI

Zpověď vyvrhele

 

Tichou ulicí,za svitu měsíce, šla jsem sama.A chtěla dosáhnout na hvězdy.Proč to nešlo?Proč jsou tak vysoko?A kde jsi TY,jenž měl bys mi pomoci?

 

Temnou ulicí, v letním večeru, šla jsem smutně.A chtěla vzít svět do dlaně.Proč to nešlo?Proč je tak veliký!? A ty tu nejsi,světýlko mé v černu...A svět,velikánský nemilosrdný svět, vzal do dlaně mě a zmáčkl.Krutě rdousil moji duši, pevně svíral moje srdce.Slzy mi stékaly po tvářích, jak malé horské potůčky.Byly rudé, tak rudé, jako krev. Tak sakra,kde jsi TY??!Ten, jenž slzy horkými rty setře?A rány v srdci zacelí,než dočista mi praskne.

 

Zvrhlou ulicí, kde smíchu není, šla jsem pomalu.A dívala se do očí chudobě, násilí, ponížení a co já vím čeho.A chtěla jsem pomoci.Ale vy jste nechtěli.Proč zůstat v nevědomosti? Já vím, je to snazší a nebolí to.Zavřené oči nevidí, zalepené rty nemluví, otupělá mysl.....necítí, jen slepě jde s davem.A k uším dolétne jen zlomek,jenž je propuštěn přes pevnou bariéru lží a pomluv.Sama nedokáži nic, ale já chci...a musím.

 

Němou ulicí, v dešti, šla jsem zklamaně.Zapadlá v blátě,na pokraji smrti, na dně světa, ležela jsem sama.Nikdo nenatáhl dlaň a neprohlédl pavučinu tkanou zlem. Ani TY. Možná jsi tam ani nebyl.Teď už jen prudká rána pěstí.Tak mi ji dejte,já čekám.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


WiruZ
06. 11. 2002
Dát tip
Líbí se mi to tak jak je to napsaný, i když něco bych možná umázl, ale jinak... pekne. *t*

Krel
07. 09. 2002
Dát tip
inu...zajímavé...

Čolito
24. 08. 2002
Dát tip
dobrý

galaxy
28. 07. 2002
Dát tip
Líbilo by se mi to spíš jako báseň. V úvaze trochu zanikají některé pěkné obraty. Líbi :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru