Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já se chci smát

23. 11. 2020
3
9
339
Autor
Savage Flame
Já se chci smát

Já se chci smát!
A co bude zítra?
To je mi vlastně úplně fuk!

Já se chci smát!

Ať hloupě či chytře.
Námitky neslyším, jsou jen divný vítr.

Já se chci smát!

Neberu ohledy,
Na konvence, předsudky, poměry…

Já se chci smát!
Tady a teď!
A smutek už vyhodit oknem ven! 

 

 


9 názorů

annnie
18. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Díky za dovysvětlení. Dávej samozřejmě dle svý chuti, potřeby a inspirace. Ráda si to vždy přečtu.

Kdo by stál v básni o objektivitu???

Díky za oblíbeného jedince, jedinče. Krásnej den a.


To annnie: Tady jsem nereagoval, tak tak dodatecne cinim alespon nyni... 

S tim zpetnym pohledem se neda nez souhlasit. Je fakt, ze vylozene retrospektivnich veci moc nemam a pokud je v tom sebehodnoceni, tak zpravidla z daneho okamziku, takze k objektivite miva na hony vzdaleno ;)

Prave chronologicky to sem nedavam. Je to skutecne nahodile. Asi to je znat i na stylu psani. A i kdyz je take asi fakt, ze si nehraju na to, ze bych se nejak vyrazne posunul, myslim si ze ten vekovy rozdil casto znat je... ;)

Jsem rad, kdyz to nekoho bavi cist. Obzvlaste pak u jedincu, ktere mam oblibene... ;) S.F.


To R.L.: Dekuji za nahlednuti i tip. ;) S.F.


annnie
15. 01. 2021
Dát tip Savage Flame

Milý Savagi, vůbec nepochybuju o tom, že vše co jsi psal, jsi myslel upřímně. Já to myslela spíš v tom smyslu, že je rozdíl mezi upřímným viděním sebe sama jako "romantickýho hrdiny v oparu zamilovanosti" a určitou introspekcí...

Pokud jde o tvý rozhodnutí dávat sem věci chronologicky, je to tvoje věc - ale já si říkám, jestli to třeba není škoda. Nojo, já jsem tvrďas a heslo "Nechte mrtvé, ať pohřbívají své mrtvé" mě neděsí.

Tvých tipů k mejm věcem si velmi považuju a ani by mě nenapadlo, že by znamenaly něco jinýho, než že se ti dobře četly. Což mi dělá velkou radost. Ani já nedávám tipy recipročně nebo za kamarádství, takže těm mejm můžeš taky dobře rozumět. Těším se, až zas někdy prozkoumám tvejch textů víc. Zatím díky, pá a.


To annnie: Dekuji za trpelivost se ctenim mych... jak to nazvat...? mych vylevu :) Vetsina z toho, co jsem napsal je nejen ze me, ale casto i o me a hlavne mych pocitech a kupodivu i ty nabubrele znejici jsou uprimne, resp. byly ve chvili, kdy jsem je plodil. De facto jen snad tri ctyri veci, co jsem kdy napsal jsou cira fikce a nejsem v nich ja. Nedavam to sem chronologicky. Spise nahodne a je to prurez nejakymi 35 roky, co jsem si psaval, po vetsine autoterapeuticky a do supliku. Ty nejnoveji vlozene nejsou tedy automaticky nejnovejsi a ono moje videni sebe sama apod. v puberte a dnes je opravdu hodne jine... Jsem moc rad, kdyz se to nekomu libi, co jsem napsal a nalezne si v tom treba neco pro sebe. Nebudu lhat, ze me to netesi. Zroven jsem ale rad i za uprimne zhodnoceni a treba stran metriky rymu apod. jsem mel a mam opravdu dost nedokonaly styl a nezastiram to a i kritiku si beru k srdci a snazim se ji uplatnit v novejsich vecech. Veci, i kdyz treba dvacet let stare sem davam bez korektur a nepredelavam je. Spise nez to, uplatnuji ziskane poznatky v novzch vecech a krome jedne to bude jeste trvat, nez se tu take octnou... Pisu uz podstatne mene casto a pomaleji, nez driv a novinky jsem se sem zarekl davat az sem dam ty stavajici veci, co uz mam v supliku... ;) 

Co se tyce te zdanlive zaplavy tipu... Kdyz me zaujme neci dilko hloubeji, bezne pak postupne prochazim jeho tvorbu a pak to muze vypadat, ze tipuji hodne. Nedavam ale tip tam, kde by me to nezaujalo a nelibilo se. Jen nemivam tendence to, co mi treba nesedne uplne strhavat a tak jsou videt spis ta plusova hodnoceni a pochvaly. Nedavam ale tipy jen tak a ani abych treba vybizel k tipovani na oplatku i kdyz i me samozrejme uznani potesi. Nejsem ale na chvale zavisly a uz vubec ne stran toho, co pochvalim ja. 

Kazdopadne dekuji za komentar, pochvalu i tip a jsem rad, ze se libilo. Omlouvam se za delku komentare, byt strucny mi casto moc nejde... ;) S.F. 


annnie
15. 01. 2021
Dát tip

Ahoj Savagei, koukám, kdo dnes byl ke mně tak neobvykle štědrý (díky za ten milión tipů) a čtu si tvoje věci. Tahle mi zatím ze všech připadá nejupřímnější, nejsi tu za romantickýho hrdinu a přiznáváš v ní (pokud se mi dobře podařilo dostat za slova) vlastní smutek i nedokonalost - to vždy oceňuju. Z toho, co jsem od tebe zatím četla (beru to od nejnovějších), se mi líbí nejvíc. Ale pravda je, že moje hodnocení se často míjí s hodnocení ostatních... Tak jako tak, tuhle jsem opravdu ráda četla a ráda dávám tip. Pá a.


Savage Flame
26. 11. 2020
Dát tip blacksabbath

Netvarim se kysele... pry mnohdy spíš zle... Že jsem neoblíbený... Často fuk mi je... ;) Dik za tip a hezky komentar. ;)


Vesele jen vesele.....život musíš brát....když se tváříš kysele....kdo tě má mít rád?????................*/****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru