Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dětská krev

13. 05. 2002
3
0
712
Autor
Kati

Šumivé víno se odráželo v zrcadle naproti konferenčnímu stolku. \"Sladkých\" osmnáct se zdálo být věkem, kdy se o všem rozhodne. Napila se z poloprázdné lahve, chtěla utéct před zodpovědností a alkohol se zdál být dobrým způsobem. Zažila naprostý rozklad všech hodnot, který způsobil, zlo, které se pozvolna sice vytrácelo, ale v okamžiku zpětného náznaku vyvolávalo hrůzu, ničící životy kohokoliv, kdo by i sebeméně byl spjat. Ani to ji však neodradilo. Chtěla zapomenout ! Cítila, že se vědomě a naprosto dobrovolně zabíjí, přesto se od toho chvilkového pocitu bezstarostnosti nedokázala odpoutat. Na její často melancholické tváři se objevil nevinný dětský úsměv, v tom okamžiku se daly odezírat její city, leckdo by pochopil, že k téhle neřesti ji přivedla touha stát se znovu dítětem a snad prožít lepší dětství, než jaké by kdo nyní hádal z obrazu její duše. Toporně si lehla na rozloženou pohovku, nikoho nečekala, přesto v zámku zarachotil klíč. Neměla sílu zklidit ze stolu, chtěla si jen lehnout a spát. Stěží se jí podařilo pootevřit oči, aby poznala přicházejícího. Její bezvládné tělo objemul ten, kterého milovala skoro stejně tak jako pocit, který prožívala ve chvílích věčného zapomnění. Snad jen když se probouzela, cítila, že jeho miluje víc, i když jí docela nechápal. Byl mužem, kterého dětství sice poznamenalo, ale s takovou vnitřní silou, která mu pomáhala zvládat stěžejní situace s nadhledem a často dokonce s humorem. Cítila, že je odlišný a přece tolik stejný. Pověsila se na jeho ramena a chtěla ho políbit, ale nedovolil jí to. Z výrazu jeho obličeje vystupovalo zoufalství a nemohoucnost, kterou prožíval, když ji takto viděl. Chtěl a toužil jí pomoci, jen nemohl přijít na způsob jak. Tak lehké by bylo opustit ji, stejně tak ničivé a ubíjející, vždyť ji miloval...

 

Dráždivá je realita s problémy v kontrastu duše hořící láskou. Opustit ji znamená vrazit jí dýku do zad, zůstat naopak zničit svou duši a zabít tak sebe samého. Naprostá sebevražda citů s odvoláním se na něco vyššího, co nikdo nemůže ovlivnit. Na lásku. Tu \"hloupou\" směsici vášní, tužeb, zoufalství, vzájemné pokory, oddanosti a přátelství.

 

Nenechám tě zemřít (rozhodující je její hlas), i kdybych tak obětoval život svůj, klidně ti ho dám za trochu něhy a doteků, kterými oblažíš mé srdce. Snad poznání, k němuž dojde, jí ukáže, jak krásné je stát se dospělým a denně prožívat starosti sdílené s někým, kdo miluje. Kéž ji ta pyšná láska uzdraví. Naděje obchází kolem, chyť se jí... 


Kati
05. 12. 2003
Dát tip
Ty si vážně myslíš, že láska je něco co je pořád jen krásné? Ne tohle není ze života alespoň ne z toho mého. Přála bych si mít někoho, kdo mě podrží když mi není dobře (ne z alkoholu, já se opíjím životem) ale bohužel. Realita je často naprosto jiná, než mé "hloupé" fantazie. Často horší. A když opravdu potřebuješ pomoc, nechá tě ten co si říká tvoje láska UTOPIT .

Burnin
04. 12. 2003
Dát tip
Ze života? Myslím že je jen jedna myšlenka, která se mi v tvém díle líbí a za ni tip, protože co bychom byly bez lásky?

Francois
17. 10. 2002
Dát tip
Hezký jazyk...*

Deltex
13. 05. 2002
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru