Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tibor Bihary

23. 12. 2020
2
2
235

Tibor Bihary

„Nutná účast na srazu Romů v Rokycanech“, uvedl, když žádal o opušťák. K posádce se vrátil s jednodenním zpožděním a téměř ukousnutým uchem, prý výsledek nedorozumění s manželkou. Hlavu měl ovázanou zářivě bílým fáčem.
Rád vyprávěl. Každý večer po desáté, když jsme potmě vzpomínali na holky, dával do placu téměř neuvěřitelné historky ze svého života.

„Chlapi, toto mi nebudete věřit“, začínal vždycky, aby nás napnul.
Bejci poslouchejte. Hrál jsem jednu letní sezonu ve Františkových Lázních s kapelou ve vinárně hotelu. Hotový ráj, chlapi! Hotový ráj“, dlouze zasnil se.

„No tak pokračuj, pokračuj!“ ozval se ze tmy zvědavý hlas.

A tak Tibor pokračoval: „V těch Lázních se léčí všechny ženský z celý republiky, co nemůžou přijít do jiného stavu a mají od doktorů zakázáno říkat ne. Chlapi, prisám bačku, já se po sezóně nemohl měsíc na babu ani podívat“.
Po dlouhé pauze pokračoval: „Vy bejci, ale poslouchejte! Měl jsem
nacvičenou metodu, jak je balit. Při houslovém sólu jsem se vybrané favoritce díval vášnivě do očí a když zabrala, o přestávce jsem si domluvil to ostatní.“

„Doufám že mě nenecháte dlouho čekat,“ povídá jednoho večera krásná černovláska.

„Těším se na konec příběhu, který jste tak hezky začal. A její hlas zněl v molovém akordu tak vzrušivě hebce...

Do přední kapsičky saka mi elegantně strčila hotelovou účtenku a odkráčela vlnice krásnou prdelkou. Pánové, trochu jsem se vylekal, ale když jsem na účtence našel napsané jen číslo pokoje, nemohl jsem se dočkat.

Za dvacet korun jsem přesvědčil kapelníka, aby mne už nepotřeboval. Za dalších třicet osum korun jsem koupil v baru vychlazenou lahev bílého Muškátu a vyrazil na lov.

Stál jsem uprostřed druhého patra hotelu připraven splnit svou biologickou povinnost, jenže když jsem vzal za kliku pokoje číslo dvacet jedna, bylo zamčeno! Klepal jsem lehounce, žádná odezva. Konečně mně napadlo podívat se znovu na účtenku. No jasně dvacet sedm!

Neklepu, ale pomalinku stlačím kliku dveří, otevřeno! Čeká mne, zajásal jsem. Pootevřenými dveřmi mne ovanula vůně parfému. Vkročil jsem do pokoje a potichu zavřel.

„Krásná černovlásko, kdepak vás mám“? šeptám do tmy. „Přinesl jsem
občerstvení, nejdříve si dáme zahřívací kolečko - a potom se budou dít věci, které jste ještě nezažila,“ postavil jsem víno na podlahu. Oblečení ze mne spadlo vedle láhve. Nahý jsem usedl na okraj postele a začal hladit oblouk přikrývky, kde jsem tušil onen kouzelný zadeček.

Srdce mi touhou bušilo až v krku. Když jsem se zorientoval, ponořil jsem nos do jejích vlasů.

„Hildo“? ozval se rozespalý hlas mé krasavice.

„To jsem já Tibor, tvůj Tiborek“ šeptám jí do ouška a lehce jsem jej skousl.

„Hildoo“? ozvalo se znovu.

„Máš asi špatné sny, však je rozeženem“, zašeptal jsem a horkými polibky jsem začal pokrýval bělostnou ručku, která se pomaloučku vysouvala z pod pokrývky.
„Hildo“! křila do tmy ta má navoněná kopretinka. „Hildóóó!!! ?“

„Trudy? Trudy!“ ozval se jiný ženský hlas a vzápětí mne oslepilo
světlo.

Pánové, já koukal jak vyvoraná myš z Trudy na Hildu, z Hildy na Trudy, ale ani jedna nebyla podobná mé krásce.

„Hilféé, Hilfééé...!!!“ rozječely se jak sirény a oči jim lezly z důlků.

Volaly nějakého Hilfa na pomoc. Už jsem neváhal. Bleskově jsem posbíral s podlahy oblečení, zakryl jím svou mužnou pýchu, jíž ještě nedošlo, že se nic dít nebude, a do druhé ruky jsem uchopil Muškát Ottonel. Ten se ještě může hodit! Mírně se ukláněje couval jsem ke dveřím. Jakmile jsem se octnul na chodbě, prchal jsem, co to dalo.

Schody jsem bral po třech, okolo recepce jsem proletěl. Za mými zády se stále neslo: „Hilféééé! Hilfééé!“

Povídám: Gatě jsem navlékal až v parku. Chlapi, já vám vlezl do pokoje, kde spaly dvě, nejméně osmdesát let starý Němky! Na co ty se v lázních léčily, ví jen Bůh.“


2 názory

Bystroočko
27. 12. 2020
Dát tip

Humóóór! :-)


blacksabbath
23. 12. 2020
Dát tip Josef František

„Hilféé, Hilfééé...!!!..:-)))))...předvánoční pobavení.....*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru