Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strach dýchat

Výběr:
22. 05. 2002
2
0
584

 

Jemná že bojíš se promluvit

že strach máš dýchat

aby se nepotrhala

 

jemná jakoby z vláken spředená

jakoby vyslyšená modlitba

jen oživená prosebná slova

 

dívám se na ni zpovzdálí

a nemůžu přestat

jak je magická a tajemná

 

moci ji tak zachytit

moci se jí dotknout

a nemít strach

že se rozplyne

že zmizí zpřed očí

že dřív než ji stačíš zachytit

tak už nebude nic

co bys zachytit mohl

 

nepromluvím

nevztáhnu ruku

nedotknu se

 

jen se dívám

stále se dívám

i když únavou se mi už trochu podlamují nohy


Fée
26. 11. 2002
Dát tip
*

Climaster
24. 05. 2002
Dát tip
...jak pavučina...:o)...***

bogart
22. 05. 2002
Dát tip
poznámky: Začátek je typickou otevřenou představou, kterou na zem uvede slovo modlitba. Pak se to zasekne na: jak je magická a tajemná, což diskredituje záměr, úroveň jazyka i myšlení. Je to škoda. Začátek vypadá nadějně a ani zbytek není marný, přestože nevidím moc kvality ve způsobu popisu pocitu, který mi také sám o sobě nepřipadá podstatný. Samozřejmě je to námět na diskuzi, ale "pohled jakoby z dálky na duševní proces modlitby" bych neviděl jako něco důležitéfo. ledaže by to třeba souviselo s obecnější formou vnímání náboženství - s nějakou neotřelou formou, jsem tím myslel.

některá slova mi už teď taky nesedí ale tenkrát jsem to tak buď cítil nebo jsem to líp říct neuměl a je to spíš o jedné dívce z první fáze zamilovanosti (té nesmělé a ostýchavé) a pak o jednom zvláštním geometrickém obrazci (údajně hlubokého spirituálního významu) na stěně jednoho domu vím jen že jsem si ho velmi často a velmi dlouze prohlížel byl jsem jaksi „nucen“ už ani nevím proč ale i teď po několika letech si ho (když zavřu oči) dokážu dost dobře vybavit oba ty vjemy byly tenkrát tak intenzivní ze mi splynuly

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru