Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skvrna

22. 05. 2002
0
0
602
Autor
Murhaaya

Bylo už k večeru. Policejní majáky osvětlovaly zšeřelé parkoviště. Vozy policie už odjížděly a uprostřed parkoviště se rozprostírala krvavá skvrna zasypaná pískem. Obloha se rychle zatahovala a nebe černalo. Schylovalo se k dešti. U parkoviště zastavil červený Ford. V tu chvíli první kapky studeného deště dopadly na zem. Z auta vystoupil Iggy s Rudou a pomalu šli ke kaluži krve. Déšť zhoustl a smýval krev a zrnka písku do kanálu. Začal foukat čerstvý vítr, ve kterém se třepotaly policejní pásky. Ruda přistoupil ke smývající se skvrně. Déšť ještě zesílil a vítr dul stále silněji. Ruda mlčky a bez hnutí pozoroval skvrnu, jak pomalu stéká do kanálu a unáší s sebou zrnka písku. Iggy pozoroval Rudu. Občas si setřel z obličeje vodu. Ruda se stále nehýbal, jen hleděl na skvrnu. Byl celý promoklý. Vstal a pomalu skvrnu obcházel. Iggyho velice zajímalo, o čem Ruda přemýšlí. Krvavá skvrna byla už byla skoro celá smytá, na místě zůstávala jen zrnka písku. Ruda si opět poklekl ke smývající se skvrně. Pak vstal a vydal se ztichlým parkovištěm směrem k výjezdu. Déšť pomalu, ale jistě ustával. Zrnka písku mizela v kanálu. Ještě jednou silně zadul vítr a utrhl kus policejní pásky, která poté proletěla parkovištěm. Ruda se zastavil a pomalu se otočil na Iggyho. Iggy šel k autu, usedl za volant a nastartoval motor. Ztichlou večerní ulicí se ozval rachotivý hluk. Iggy dojel na konec parkoviště. Ruda na něj pohlédl a nasedl do auta. Iggy rozsvítil světla a červený Ford opustil parkoviště. Rozsvicely se první lampy. Déšť ustal docela a poslední kapka krve zmizela v kanálu.
S
24. 05. 2002
Dát tip
Ehm, no, a proc jako zamysleni??? Teda ze jsem ochoten precist ledacos, ale ani napodruhe to nedava ZADNY smysl. Ze by ucel???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru