Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Phantasia II.

09. 05. 2021
9
10
355
Autor
Benetka

Docela RETRO...

26.10.2014

V noci ze soboty na neděli se mi zdál sen... Krásný pozitivní... Stále jej mám v hlívě třebaže útržkovitě. Snad lze litovat že sny málokdy zůstanou v realitě celé - jako příběh. Třebaže často bráno čistě logicky nedávají smysl. Ostatně jako život sám...?! :) A tak zbývá jen pocit. Pocit nesmírně vesmírně příjemný který zůstal dlouho po probuzení...

https://www.youtube.com/watch?v=XuRnNRHcN4A&ab_channel=GloriaEstefanVEVO

Při procházení rozlehlého obchodního domu se spoustou chodeb schodišť a místností jsem potkal krásnou a milou dívku. Měla krátké blond vlasy rámující tvář jako svatozář. Dali jsme se do řeči a bylo nám spolu moc hezky. Najednou se však objevila spousta dalších lidí a již nebylo možno setrvat o samotě ve dvou. Rozloučili jsme se ale před tím si řekli jednu větu kterou když kdykoli v budoucnu řekneme tak ten druhý ji pozná a bude vědět že našel toho pravého neboť nikdo další ji nebude znát. 

Střih.

Jsem sám a ze všech sil se snažím najít "moji" dívku. Chodím hledám ji procházím mezi lidmi a ptám se jich. Až konečně mi kdosi poví že by snad mohla být na jednom místě v jistém domu. Vcházím do onoho domu a opět ji spatřím! Stojí na vrcholku velkého dlouhého schodiště a na sobě má krásné bílé svatební šaty. Šel jse za ní a říkal při tom jakou mám radost že jsem ji konečně zase našel! Ptal jsem se jí zdali mne bude chtít a být se mnou napořád. Ona se však mlčky dívala kamsi přes moje pravé rameno. Otočil jsem se a za mnou stoupal po schodišti vysoký pohledný muž s velkou kyticí červených růží. Podíval se na mne a říká: Tahle holka je má! Já se k ní otočil a řekl: Teď si musíš vybrat - buď já a nebo tady ten hromotluk. Připadal jsem si oproti němu jako trpaslík ale věřil jsem že to co nás spojuje nakonec rozhodne. Ona se však rozeběhla po schodišti dolů a vrhla se elegánovi do náruče tak vehementně až se kytice růží rozlétla po okolí. Pak s pláčem říká: Tady toho chci!

Otřesen jsem se otočil zády k nim a pohlédl směrem k vrcholu schodiště. A tam stál ještě někdo. Postava v černých šatech s černým závojem přes obličej. Vystoupal jsem k ní a ona ke mně promluvila: A nechceš třeba mě? Díval jsem se na ni a nevěděl co říci. Zavrtěl jsem hlavou a už už se chystal otočit a odejít když náhle ona postava řekla tu naši tajnou poznávací větu! Pak si zvedla závoj a já uviděl krásnou blonďatou svatozář kolem jejího líbezného obličeje a zároveň věděl že mé hledání je u konce neboť tohle je Ona!

Objali jsme se a zároveň rozplývali vzájemným štěstím a láskou...

The END.


10 názorů

Jamardi
28. 09. 2021
Dát tip Benetka

Když jste se nakonec rozplývali vzájemným štěstím a láskou, tak to vám přeju. :) Trošku mně vadí, že nepíšeš o jejích očích.


Benetka
13. 05. 2021
Dát tip

Děkuji vám všem za navštívení za četbu a za komentáře!

A speciální poděkování pro pana Kamamuru za jeho sen z podsvětí! :)

Se sny je ta potíž že si je po probuzení málokdy pamatujeme a když už se tak stane je nutno si je rychle zapsat. S tím souvisí to co chci zdůraznit a sice: Vyloženě sny typu černá můra nemívám. Ale možná jen proto že si je nepamatuju... Nicméně pár znepokojivých z dřívějška zapsáno mám. Musím je pohledat a zítra to sem když tak hodím... ;)


Kamamura
13. 05. 2021
Dát tip Benetka

Teda, tyhle sny opravdu dost závidím. Mě se naposledy zdálo (a byl to velmi živý sen), že pluji s dalšími nebožáky/-žtíky v Cháronově člunu přes řeku Styx. A uprostřed ten kostlivý převozník zastavil a natáhl pařátu - prý ať zaplatíme za cestu. A každý měl od příbuzný pro Chárona stříbrňák, jenom já jsem byl samozřejmě švorc. Tak došlo k takový vejměně názorů, ostřejší hádčičce až strkanici, a než jsem se nadál, vystrčil jsem nešťastnou náhodou Chárona přes okraj do vody. Kostlivci, jak známo, špatně plavou, takže byl tentam. 

Rozhlížím se v tušení, že to bude pořádný průšvih, a taky hned přiletěl Hermes, posel bohů, na svých okřídlených střevících, a že prý za trest budu dalších tisíc let vozit mrtvoláky já. 

Naštěstí jsem se probudil dřív, než mi vnutili veslo. Za krásnou blonďatou svatozář bych tyhle horory vyměnil hned!


annnie
12. 05. 2021
Dát tip Benetka

Mám ráda tvý sny. Tenhle je navíc dokonce i poučnej! Tip a.


Bene...příště pošli avi.....zatoulala jsem se sem opětovně jen náhodně.....


Benetka
10. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Gora

Black: Může být... Ale já tenkrát čelil partnerské krizi která skončila rozvodem. Byla jenom moje ex a žádná jiná. A ani jsem na jinou nemyslel. Popravdě tenkrát žádná jiná ani teoreticky nepřicházela do úvahy neboť prostě nebyla. Takže nevím k čemu konkrétnímu sen ukazoval. Můj výklad je takový:

Často není TO co si myslíme a jsme přesvědčeni že chceme opravdu TO. Snad by se v tomto případě mohlo i uplatnit moudro starých čechů ŽE NENÍ VŠECHNO ZLATO CO SE TŘPYTÍ. Někdy TO podstatné a pravé zůstává skryto (pod černým závojem) a nám většinou není souzeno odhalit TO hned. Až na výjimky. A když už pravdu odhalíme bývá většinou příliš pozdě. Ztrácíme TY se kterými bychom byli šťastni pro jiné kteří za to (ani o to) nestojí. A tak to prostě je...

I proto jsem to sem dal.

Kočko: Tvé přání budiž vyslyšeno! :p

Dievča: NESMÍRNĚ VESMÍRNĚ VELKÉ PODĚKOVÁNÍ Ti posílám! :)


Kočkodan
10. 05. 2021
Dát tip Benetka

 

Vzalo to stastný konec – vzali se ti, co se vzít chteli.

A já budu stastný, az u zda-li zmizí ta cárecka. ;-)


dievča z lesa
10. 05. 2021
Dát tip Benetka

nesmierne vesmírne príjemný pocit ... to je krásny pocit ... *


blacksabbath
10. 05. 2021
Dát tip Benetka

Ty *ole..........Bene!!!!!!

"Sen odráží buďto některou skutečnou osobu, kterou znáte ze svého života a nebo poukazují na konkrétní situaci, které momentálně čelíte. V závislosti na tom, jak se k vám daná žena ve snu chová, to představuje váš postoj k danému problému či osobě."


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru