Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Aru ( Director's Cut aneb Ředitelská Flaksa )*

03. 06. 2021
5
22
711
Autor
Kamamura

Chtěl jsi mít vlastní báseň, příteli, tak zde ji máš - ještě je horká, a leskne se přesmaženým tukem. Promiň, že to tak trvalo, nakonec ses přece Dočekal!

Pozor! Nyní v dosud nepublikované, rozšířené verzi ve 4K HDR na Blue-ray, s opravenými hrubkami a překlepy v proslovu, s novým táflováním u problematických veršů, a s více začátky, prostředky i konci, které si pozorný čtenář nadělá svépomocí (je to jako leporelo z Ábíčka!), jako šikovný čínský kuchař, který téhož neštastného opeřence servíruje jako Zlatou Pekingskou Kachnu, jednou jako Kuře Osmi Pokladů, a jindy zas jako Bažanta z Nefritového Pavilonu. 

Nyní za stejnou cenu o více než 1000% procent obsahu**, s dosud nepublikovaným dovětkem zapsaným (nehledě na náklady) kurzívou!!! Nevěříte? No, mě věřit nemusíte, jsem jen prostý slovotepec, školy nemám, ale poslechněte si názor PhDr. Mžilibaby, CsC. PhD., vedoucího Laboratoria Věcí Početních item Zapeklitých:

"Náš ústav podrobil báseň Aru - Ředitelská Flaksa (TM) podrobné lingvisticko-školometné analýze s cílem určiti exaktně, kolik originelních básní si může přičinlivý čtenařík nakombinovat střídáním různých možností v místech označených hvězdičkou (ve vědecké terminologii označejeme tato místa Points of Interactive Nano-Gaming, neboli POING). V této konkrétní básni je celkem deset POINGů se dvěma možnostmi; počet unikátních kombinací je tedy roven 2^10, což je 1024 (neboli počet stavů, které můžeme vyjádřit desetibitovým binárním numerem). Jelikož je 1024 více než 1000, které uvádí autor veršovné vystřihovánky Aru - Ředitelská Flaksa (TM) v reklamních materiálech, můžeme jen konstatovat, že se jedná o reklamu nikoliv klamavou, ale naprosto přiměřenou, a faktům zcela konvenující!"

Tolik názor doktora Mžilibaby, ačkoliv investigativnímu deníku "Jekot davu" se nepodařilo získat s panem doktorem kýžené interview. 

Neváhejte tedy, přistupte blíže a nakupujte, jedině a pouze zde!!! Flambovaný Aru s mrkví na sádle po kantonském způsobu aneb Aru z Nefritového Paviolonu s rýží, čili Aru osmi pokladů s oblohou pikatních čili papriček! Zde je drobný verbální aperytýf na účet podniku!

Z woku jde ještě pára,

kuchař Wang podřimuje,

za rohem fena hárá,

a hele - léto tu je!

** když je to tentýž text znova, a vymění se jedno slovo, je to podle mé definice nový obsah. To říkám jasně, i když nejasným způsobem a přeškrtmutým řezem písma, aby mě pak nějaký chytrák nehnal před soud pro klamavou reklamu. Čili klidně si mě žalujte, ale pak neplakejte, když soud prohrajete, a ještě budete platit soudní výlohy a mě za urážku dobrého jména firmy!

Žil jednou (básník/prózař)* jménem Aru,

co psal mi (schválně/pořád)* o žrádle,

když dietu jsem držel...

Ten (neodbytný/perzistentní)* pocit zmaru,

(týral/svíral)*, pálil, bolel, mrzel,

a katarzí, jako vždy, dietní byla chyba.

Ne, nebyl to dort, (rum/sýr)*, ni (pečená/smažená)* ryba;

(stal se jí/anóbrž)* pokrm, jenž zaskočí (vás/vám)* kstáru,

totiž (flambovaný/restovaný)* Aru...

...s (mrkví/ředkví)* na sádle!

-------------------------------------------------------------

*( ... kdo chcete nášup, ještě, zkrátka repete,

tak čtěte zase od začátku, 

jen u hvězdičky, pěkně v chládku,

(tu stejnou/zas jinou)* možnost škrtněte!)

 


22 názorů

Aru
04. 06. 2021
Dát tip

fejeton bys sem mohl šoupnout, na Písmáku je to nedoceněnej směr a skoro nikdo se mu nevěnuje (narozdíl od Haiku, který je i první coby nejoblíbenější kategorie, už jenom čekám, kdy tu lidi začnou psát japonsky :D )


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip Aru

Jo jasně - to mi připomíná mojí návštěvu Egypta v roce 2004, kdy jsme se se ženou domluvili kvůli smlouvání, a já jsem místním prodejcům tvrdil, že peněženku má moje žena, a že schvaluje každý náš výdaj, a že bych strašn rád zaplatil požadovanou cenu, ale že to ona musí schválit, a pak jsme se jako hádali, a já jsem přišel s další nehorázně nízkou nabídkou, až těm prodejcům tekly slzy z očí... ale víš ty co? Třeba o tom jednou napíšu nějaký fejeton nebo povídku, nakonec viděl jsem tu i docela civilní témata... 


Aru
04. 06. 2021
Dát tip Kamamura

je to jinak, co Múza si řekla, to sem tam vrazil ;)


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip

Aha, už vím, o co ses, ty liško dvakrát podšitá, pokoušel. 

Nahradil jsi spojku NEBO ve smyslu vylučovacím (XOR) spojkou NEBO ve smyslu slučovacím (OR), a pokusil ses tak o perverzi pravidel použití schématu básně Aru - Ředitelská Flaksa (TM) škrtnutím OBOU možností v každém POINGu. Takový naivní pokus o hacking ale musí nutně skončit vařeným avokádem...


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip

Aru - to musí být nějaká mejlka, 986 je binárně 1111011010, a tomu odpovídá tato instance:

Žil jednou prózař jménem Aru,

co psal mi pořád o žrádle,

když dietu jsem držel...

Ten perzistentní pocit zmaru,

mě svíral, pálil, bolel, mrzel,

a katarzí, jako vždy, dietní byla chyba.

Ne, nebyl to dort, rum, ni smažená ryba;

anóbrž pokrm, jenž zaskočí vás kstáru,

totiž restovaný Aru...

...s mrkví na sádle!


Kočkodan
04. 06. 2021
Dát tip Kamamura

 

Pro nás erotomany je vždy zajímavější petting než POING.


Aru
04. 06. 2021
Dát tip

jen jestli si koutkem očka nezahlíd tu mojí múzickou holku, a nelákala tě prstíkem s tááakhle dlouhým drápem :D

Žil jednou Aru

(Nezaměňovat s Aru Šah)

i když se držel

pocit zmaru kolem šel

svíral pálil bolel mrzel

a katarzí jako vždy byla chyba

Až to byl on

jenž zaskočí vás/(m) k stáru

Aru-

 

anooo, tvoje básnička funguje, toto je kombinace č. 986, tak si ji můžeš odškrtnout.

tato varianta má vysoky literární přesah, (v druhém řádku) zároveň je potřeba živit i psychology, - reklamní vsuvka - aby zcela nečekaně vystoupila v básni sama báseň Aru, jak už napovídá název a byla geniálně tímto názvem básně i zakončena. doporučuje se předcítat na katedrách filosofie, nebo krátce před vykonáním sebevraždy, výsledek zaručen :D


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip

Dokonce používám i (jinak chybnou a nepřípustnou) definici kruhem v onom kurzívovém dodatku. Původně jsem si myslel, že se jedná o rekurzi, ale nejedná protože výsledkem není iterace nad prokazatelně konečnou množinou stavů. Jedná se opravdu o čistý kruh ("spirála je drát stočený do spirály"), ale díky intuitivní chápavosti lidkého cerébru je možné se přes tento formální nedostatek přenést stejně, jako lze vybrat škobrtnutí o práh v koupelně bez pádu. 


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip

Pokud výše uvedenou unikátní báseň, generovanou pomocí schématu básní Aru - Ředitelská Flaksa (TM) vyjádříme binárním zápisem nastavení jednotlivých POINGů, zjistíme, že se jedná o báseň číslo 1000101011 v binárním zápisu (0 znamená levou možnost POINGU, 1 pak znamená pravou možnost). převedeno do desítkové soustavy je to číslo 555 (takové hezké číslo jsem náhodou trefil, jako číslo Bestie, jen přesně o 111 nižší, je to náhoda?). Zbývajících 1023 variant si laskavý čtenář (třeba s pomocí křemíkového kalkulatória) nageneruje sám, aby mohl plně vychutnat celou šíři schématu básní Aru - Ředitelská Flaksa (TM). 

 


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip

Tedy - pro ty, co jim je třeba kapánek nejasný návod k použití schématu básní Aru - Ředitelská Flaksa - zde je pro příklad jedna z 1024 unikátních básní nagenerovaných podle schématu výše:

Žil jednou prózař jménem Aru,

co psal mi schválně o žrádle,

když dietu jsem držel...

Ten neodbytný pocit zmaru,

mě týral, pálil, bolel, mrzel,

a katarzí, jako vždy, dietní byla chyba.

Ne, nebyl to dort, sýr, ni pečená ryba;

anóbrž pokrm, jenž zaskočí vás kstáru,

totiž restovaný Aru...

...s ředkví na sádle!


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip

Musím pochválit hlavně svoje Múzy - za normálních okolností jsou to nesnesitelné, škodolibé, panovačné a mstivé fúrie ("Au! Říkal jsem za ucho ne, tam je to vidět!"), ale tentokrát se předvedly v plné... hmm.... síle?! ;-)


Kamamura
04. 06. 2021
Dát tip Aru

Cywe, čtu tu báseň pořád dokola (pokaždé jinak), a ačkoliv to na první pohled vypadá jako nesrozumitelná hovadina, při každém další je lepší a lepší, jako krabicové víno, až se mi zdá, že je to vůbec to nejlepší, co jsem kdy v životě napsal. (blacksabbath a další mě bude jistě kárat za domýšlivost a pejchu, ale nešť, chválit se musíme sami, jinak bychom se taky nemuseli dočkat...) 

1024 básní v jedné! To je panečku monstrum! Vsadím se, že něco takového tu ještě nebylo, jakože vůbec nikdy. Je to vlastně veršovací robot, jehož CPU je sám čtenář, podobně jako "Schéma axiomů vydělení" u axiomatické teorie množin je i tento výtvor "Schématem pro generování básní o Aruovi". Vložíte vlastní mozkovnu do básně, jako se dává avokádo do proutěného košíku, nacvakáte deset konfiguračních pinů, a prásk - vypadne originální báseň o Aruovi!

Řekni, příteli, mohl ti dát kdo královštějšího daru? ;-)

No jasně, třeba taková Bridgitte Bardot nebo Claudia Cardinálová zamlada, ty by asi mohly... ale když pomineme sex a další ty Ťapšlapovské techtle mechtle, co se za kuropění odehrávají v lesním mechu a kapradí, ruku na srdce, Aru - existuje královštější, vznešenější dar, který by mohl dát jeden grafoman druhému? ;-)


Já Lucie píšu...
03. 06. 2021
Dát tip Kamamura, Aru

No páni! Aru má báseň :) HUSTÝÝÝ!!! Je naprosto famózní! Úplně k sežrání, hehe :) Naprosto vystihující, dobrá práce, Kamamuro!


Kočkodan
03. 06. 2021
Dát tip Kamamura

 

Může se to lidem hnusit,

 

že jsem krutý, někdo cekne

 

a přiřadí k dementům

 

na základě receptu:

 

Arua je nutno dusit,

 

dokud zcela nevyměkne,

 

pak obložit knedlíky

 

a spožitkem velikým

 

ukojit tu hlavní z potřeb –

 

poslat ho pryč, až tam do střev...

 

 

 

(mrkám jak o závod)


annnie
03. 06. 2021
Dát tip

:) :) :) Tip a.


Aru
03. 06. 2021
Dát tip

hej, mě říkali, že si mám dát pozor na nehody, sice s tím chodili jako s tím utrženým uchem od přírodního pramenu, protože to už jsem věděl dávno a poznal, ale skončit na hranici bude změna :D


Kamamura
03. 06. 2021
Dát tip

BTW až dorazí krutopřísná kritická sekce, jako například jistý Safián, a budou mi vytýkat rytmickou kostrbatost a nedokonalost veršů, tak pro ty mám jedinou odpověď - chci, pánové, vidět vás, jak na tom budete s rytmem, až budete škytat z hladu...


Kamamura
03. 06. 2021
Dát tip

Já jsem vám to povídal, kamarádi - Múzám, větru, dešti, dětem,  močovému měchýři a manželce neporučíte, a když poručíte, tak neposlechnou, a když přece někdy poslechnou, tak vám aspoň způsobí bolest nebo škodu, a když už ne přímo vám, tak lidem, které obdivujete a máte je rádi, jako já tudlejc Arua! 

;-)


Aru
03. 06. 2021
Dát tip Kamamura

iví, jsi zlatíčko ;)


blacksabbath
03. 06. 2021
Dát tip Benetka, Aru, annnie, Kamamura

Něco speciálně pro Yoshiru...

Co znamená pro muže vyvážená dieta? Gambrinus do každé ruky.

a něco pro Aru

Když Aru vidí čokoládu, slyší v hlavě dva hlasy. Ten první říká: "Musíš sníst tu čokoládu." Ten druhý hlas říká: "Slyšelas dobře. Sněz tu čokoládu."

Pro Okamžik...na 15:25:04

Já nejsem na sladé


Aru
03. 06. 2021
Dát tip Kamamura

Aru má básničku, huráááá :D

šmarjá, já no to úplně zapoměl, jdu si dát pár facek


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru