Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krásná válečná díla

22. 05. 2002
2
1
804
Autor
Šemík

Lidé příliš zapomínají. Nedávno jsem byl na historickém válečném velkofilmu. Již jsem zapomněl název, avšak každý by takové filmy měl vidět. Je moc dobře, že vznikají. Mladá generace již nezažila válečné hrůzy na vlastním těle a pak si ničeho neváží, nemá žádný žebříček hodnot.

 

Ve filmu bylo přesně vidět jaké hrůzy byly páchány, jak byli příslušníci některých národů mučeni a popravováni. Skutečně bylo velice povznášející vidět takové monumentální dílo a to nezměrné utrpení v něm.

 

V dnešních válkách to již není co dříve. Pokud se něco takového děje, tak jen v malém měřítku a málokdo se o tom dozví. Dnes se již hodí na nepřítele pár bomb a řízených střel. Většinou se všichni pozabíjí, utrpení je minimální. Veliká škoda, z toho se není možno poučit. Nevznikne ani krásná válečná literatura ani o tom nelze natočit tak překrásně výpravný velkofilm, jaký jsem viděl o té poslední velké válce.

 

Věřím však, že historikové budou objevovat stále nové skutečnosti o válečných zločinech a bezpráví, které se stanou předmětem mnoha hodnotných uměleckých zpracování.


1 názor

NePoe_ta
23. 09. 2007
Dát tip
Lidské utrpení bylo, je a zůstane navěky stejné. Je dáno bolestí, kterou působí násilné odtržení duše od těla, ducha od hmoty; to je ta pravá cena za život. Někteří pozůstalí zakouší ještě větší bolest; když dušička postrádá dušičku ... Nepochybuji o smyslu a významu Tolstého "Vojny a mír". Co se nedá prohlédnout, že žádné svědectví, natož hollywoodský velkofilm, nám může přiblížit děs souostroví Gulag.

Schlange
18. 07. 2002
Dát tip
lidi jsou stejné svině ve všech válkách, mění se jenom technika zabíjení, utrpení zůstává stejné

Deltex
23. 05. 2002
Dát tip
Názor, že dnešní války jsou bez utrpení je v pravdě velmi naivní. Jestli se ovšem jednalo o ironii, tak to nechápu...

cvok
22. 05. 2002
Dát tip
?

gd
22. 05. 2002
Dát tip
to beru... TIP! a neboj. nejlepší válečné filmy vznikají až s odstupem desítek let. jen škoda, že je pořád co natáčet...

Calavera
22. 05. 2002
Dát tip
fakt veliká škoda, že dnes lidé netrpí >:o|

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru