Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nonvaléři

14. 06. 2021
1
2
206
Autor
Akim

Jednou,

až zase zazvoní

a my budeme se zrovna milovat

jim otevřu,

jen na chvilek pár nechám tě opuštěnou,

dovnitř je však nepozvu,

ty pomatené dealery s vírou,

jen jim budu mlčky hledět zpříma do očí,

ať tam stojí jako solné sloupy,

ach, ubozí a trapní podomní prodejci písma svatého,

možná teprve pak ti dva vetřelci konečně pochopí

význam spojení slov

„strážná věž“

a jak nedůstojné, ba i nechutné je,

narušovat stylem obtížného hmyzu

někomu jeho soukromý prostor.


2 názory

Akim
14. 06. 2021
Dát tip Aru

Přesně tak, já v Boha věřím, nereligiozně. Cesta k Bohu je různorodá a pro každého jedince unikátní a výjimečná. Respektuju každého věřícího, který uznává odlišné vidění duchovních rozměrů. Nesnáším jen ty, co mají patent na rozum ohledně náboženství, ty co si myslí, že jen jejich způsob praktikování víry je ten správný a co mají tendence lidem kafrat do života. Tyhle pomatence nikdy respektovat nehodlám a pokud mě osloví, nebo si dokonce dovolí zazvonit nevítaně u mých dveří, tak je ženu svinským krokem a jsem u toho hodně vulgární. 


Aru
14. 06. 2021
Dát tip

přesně tak, tyhle oblbovače je třeba hnát bičem, zajímavé jak pokřtěný člověk ve jménu víry v Ježíše vesele upaloval lidi na hranici, mučil je, vyvrazďoval i zabíjel ve válkách i ty války vedl, dokonce i proti jiným pokřtěným lidem, věřící v toho samého boha, než mu absolutismus vzal vítr s plachet, tak aspoň chodí po bytech, protože člověk zapomene všechno, i ty potoky krve za staletí


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru