Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD : T67/Malinovka

19. 06. 2021
14
10
441
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=ooUX8_jDHxc&ab_channel=HardigunHardigun

Adámkovi je deset. Řiká tati: Já chci hrát online hru Wotko. Hmmm... A co to vlastně je? To je hra kde proti sobě jezdí dva týmy v tancích po patnácti lidech na každé straně a navzájem se snaží zabít. Zabít říkáš? Takže střílečka... V žádném případě! Nedovoluji! A maminky se ani neptej - víš že tam je to rovnou marný! Zklamaný pohled...

Ale po čtrnácti dnech opět: Tati?! Nooo...? Nerozmyslel sis to? A co jako? Že bych chtěl hrát tu hru. Wotko. A víš? Tam neteče krev! Vážně! Neteče krev řikáš... A co se tam teda vlastně děje? Není to střílečka jenom vyřadíš ze hry několik tun oceli. A vůbec nevidíš žádné živé lidi. Nooo... Tak jo. Vděčný pohled!

Za dalších čtrnáct dnů stojí tatínek Adámkovi za zády a kouká jak hraje Wotko. Adámek už je na tieru II. v německé linii a hraje s panzerjäger I. Mapa Malinovka. Je tam takové jezírko a Adámek stojí v křoví na jeho břehu. Minuty běží a nic se neděje. Proč nejedeš někam kde se něco děje? Když tu budeš stát a čekat tak týmu moc neprospěješ... Jo tati? Myslíš?! Tak když si tak chytrej tak si založ vlastní účet hrej a pak se uvidí! Potutelný pohled.

O mnoho let později tatínek sedí ve svém oblíbeném TD jménem T67. 69 je sice hezčí číslo ale prostě historie to zařídila jinak. TD je zkratka z anglického Tank Destroyer. Přeloženo do češtiny Stíhač Tanků. Nebo taky zabiják tanků. Třebaže věci události a termíny umí být zavádějící... Někdy je zabiják zabit než řekneš...... Mapa Malinovka. Tatínek sedí ukryt ve křoví na břehu jezírka. Celé minuty se prakticky nic neděje. Kdyby mu stál za zády Adámek možná že by řekl tati takhle svému týmu moc nepomůžeš když budeš čekat schovaný v šáší. Ale Adámek už není. 

Prohlíží si křoví. Vypadá to jako maliní. Trošku džouk na Malinovce. Najednou se mu rozsvítí radar že byl odhalen nepřítelem. Bum!!! Rána z děla! Skončil čas her a malin nezralých.

A Benetka už není...


10 názorů

K3
20. 06. 2021
Dát tip Benetka

Já byl zase proti počítačům vůbec. Dokud jsem neobjevil Písmáka.


Gora
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

Sice moc netuším, o čem to je, Bene, ale těší mne, že se přidáváš se svou troškou do mlýna:-).


Evženie Brambůrková
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

Na ty hry nějak nemám :-)))


Aru
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

kdysi dávno, pradávno v dobách tak dávnych, že si je Aru už ani vůbec nepamatuje jsem tu hru hrál, ale nakonec jsem to vzdal jako každou online hru, Skyrim je jen jeden :D:D

ty věty, čoveče, ty věty, chtělo by to dát do uvozovek a oddělit kdo zrovna mluví.


Kočkodan
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

 

Nebudu komentátorsky čekat schovaný v šáší – tvoje dílko jsem četl a nepřijde kritické bum! Jako autor jsi u mě neskončil. ;-)


Janina6
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

Jo jo, ten čas her... Mně se líbí, jak se tatík hezky nechal zlákat :-)


bixley
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

Tyto hry jsou pro mě španělská vesnice, ale oceňuji, z jakého úhlu jsi téma uchopil. hezký vývoj otce a syna.


blacksabbath
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

koukla jsem na Mapy Malinovka....dost komplikovaný...ne tak tvoje dílo....to jsi hezky posadil do maliní....jjj...čas her byl odhalen......*/****************


dievča z lesa
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

a ktože je to prezlečený za Benetku? ... do toho malinčia pri jazierku ktosi schoval živý príbeh ... veľmi pekné TD


Sidneckij
19. 06. 2021
Dát tip Benetka

WoTko som svojho času, tiež hral. Kamarát ma na to nahovoril. Ale kedže som zlý strelec, tak som tam len jazdil hore dole a schovával sa za kríkmi a plnil si úlohu Sliediča. Čiže som len lokalizoval tanky a ničenie som nechal na tých s väčšími delami.

Malinovku si pamätám. 

Myslím, že ste hrali dobre a Adam by povedal, že tím nechal nepriateľa preniknúť do zadu. TDcka majú najsilnejší útok no najslabšiu obranu. Treba ich ochraňovať.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru