Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět v horečce

20. 06. 2021
9
7
704
Autor
Báseň_roku

Soutěž v poezii - BR II./2021

 

Změna hlasování: každý má možnost připsat PĚT hlasů  NA OZNÁMENÍ O HLASOVÁNÍ soutěže, ne pod báseň. Na tipy či hlasy přímo u díla nebude v součtu hlasů brán zřetel.

 

 

Lodičky v rozlité krajině

chytám se o břehy

v rozích pokoje

 

písečný dech

oči - ostré střepy

rtuť jako kůň se vzpíná

 

do kvetoucí tmy

slabiky puklých rtů

                                   a svět se točí


7 názorů

Alenakar
20. 01. 2022
Dát tip

Rtuťový kůň je skvělý. Tip.


Muamarek
29. 06. 2021
Dát tip

Toto dílko mi navozuje libé pocity, jako bych se díval na obraz impresionisty. Na zdi by se mi asi taková malba líbila a uklidňovaly by mě. Kdybych se rozhodl dát 5 hlasů, také toto dílko by se tam vešlo. Já se ale rozhodl pouze pro tři hlasy...


Philogyny
22. 06. 2021
Dát tip lawenderr

Taky mi pořád slzí a vidím rozmlženě, zničila jsem si je sama, vím to a stejně se v noci dívám přes kukátko na les, tak dlouho, až vidím jenom tmu, je to jako obscese...   

Hlas


Naléhavé /po/city, výřečnost jsou kladem miniatury, lodičky skvělé... jediné malé mínus - všímám si, že v každé strofce je zvratné se, aspoň jedno bych nahradila, pokud to není záměr...


cvrcka
22. 06. 2021
Dát tip lawenderr

Tady se mi pred nosem mihla poezie..i kdyz jen maly kousek :) 

Mozna ten zaver je takovy tuctovy..ale relief pocitu vystupuje!


lawenderr
22. 06. 2021
Dát tip Santi€

Líbí se mi už ten nástup, uplavané loďky - ale ne úplně:) dájí se chytit ... teda až na ně dosáhneš, už si přesně nepamatuju, jak vypadalo, když jsem měla naposled horečku, ale myslím, že podobně:))

Trochu mi vadila ta 2 V, tak nějak školometsky mi vadila ... ale když jsem se nad tím zakoukala, dala mi smysl, jsou to dva sebou ohraničené prostory:)

Trochu mi pořád překáží oči-ostré střepy ... jakože vůči komu ostré, kdo to trvdí? Kůň - rtuť ... hm, no dobrá tedy:) Třetí strofa je pro mě dostatečně výmluvná, teda až na svět, mi přišel v tom jednom plánu tak nějak prostej a ve druhém tak nějak světově odranděnej ... :D Ale nic ve zlém - (nic v dobrém:) - pro mě je až dost skvělá, skvěle horečnatá, trpěla jsem - a hlas.


Janina6
21. 06. 2021
Dát tip

Skvělý poetický obraz, na který hned tak nezapomenu. Hlas.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru