Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

sarkastická úvaha

02. 08. 2021
18
15
419
Autor
aleš-novák

na Slovensku

se očkování stává

sázkou do loterie...


15 názorů

Markel
12. 08. 2021
Dát tip

*


Charybdis
08. 08. 2021
Dát tip aleš-novák

Z naší rodiny taky není nikdo očkovaný. My se vlastně očkujeme hodně málokdy. Například když doktorka říkala mámě, jestli mě nechá očkovat proti papilomavirům (HPV), tak se na ni jen máma podívala, a pak paní doktorka špitla "Asi ne." a šly jsme pryč. Naše máma umí nonverbální komunikaci - to se jen podívá, nic neříká, ale úplně přesně víš, co si o tobě myslí. Někdy je to příjemné, je to jakoby se na mě smála očima a hladila mě, a někdy je třeba urychleně nahmatat řadící páku a hodit tam zpátečku. Máma měla v práci kolegyni, která se nechala naočkovat proti HPV a za pár let se jí začaly tvořit cysty na vaječníku. Musela na operaci a vaječník jí vyřízli. Potom se jí začaly tvořit cysty i na druhém vaječníku, a když jí doktor řekl, že jí musí vyoperovat i ten druhý vaječník, tak šla pryč, protože jí bylo kolem dvaceti let. Šla potom do velké nemocnice a tam jí vyřezali z toho vaječníku jen ty cysty, takže jí kousek vaječníku zbylo. Jenže nemohla otěhotnět, tak podstoupila umělé oplodnění, které se nepovedlo. A potom najednou otěhotněla sama od sebe. Naštěstí. Některé ženy by byly velmi nešťastné, kdyby nemohly mít děti. No a jedna má známá se očkovat proti HPV nechala a taky se jí už začaly tvořit cysty na vaječníku, a už jí taky jeden vyoperovali. Teď se vdala a chce děti, a při každé prohlídce se bojí, že jí doktor řekne, že se jí tvoří cysty i na tom druhém vaječníku. Taky chce děti hrozně moc.


annnie
02. 08. 2021
Dát tip

Sázkou do loterie je všude, ne? Jestli očkovaný něco vyhraje, zjistí se možná v průběhu dalšího času... A možná výhru nebude možno vrátit...


lastgasp
02. 08. 2021
Dát tip blacksabbath

Dva miliony EUR týdně již stojí i za sarkastickou úvahu.


Když je moc vakcín, bude loterie!


spálený motýl: v Indii každý týden jeden vylosovaný očkovanec může vyhrát živou krávu...


8hanka
02. 08. 2021
Dát tip aleš-novák, blacksabbath, Kočkodan

prepokladám, že aj ku Vám to príde, počula som, že je to nákazlivé...


Aru
02. 08. 2021
Dát tip

to i v Čechách :D


bixley
02. 08. 2021
Dát tip

Výhra je covid?


Diana
02. 08. 2021
Dát tip

:-)))


Co je hlavní výhra?


gabi tá istá
02. 08. 2021
Dát tip aleš-novák

tak už sa to o nás vie, ach jaj *


Kočkodan
02. 08. 2021
Dát tip

 

Hm, tak tam už přišli na buben…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru