Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Citát

09. 08. 2021
4
16
297
Autor
Charybdis

Život je spravedlivý. I ti, co mají křídla, skončí vždycky na zemi a jednou i se Zemí.


16 názorů

Charybdis
21. 08. 2021
Dát tip

Děkuji Alfonsi.


ALFONS
19. 08. 2021
Dát tip

oprava: počin 



Charybdis
12. 08. 2021
Dát tip

Díky Aru.

Vzhledem k tomu, že jsem doteďka netušila, co to tautologie je (strejda Google mi už rozšířil obzory), brala jsem to jako slovní hříčku s hlubším významem. Jestli je to s tím Buddhou pravda, měl by se seznámit s některým thelemistou. Dozvěděl by se, že se na něco takového může s klidem zvysoka vys..., a potom už by na nikoho čekat nemusel a mohl by jít, kam by se mu zrovinka chtělo. Svoboda je báječná věc. Jsem si ještě našla, co je to Samsára, aby zas nedošlo k nějaké mýlce. Takže když se Buddha zbaví otrockého myšlení, může se odebrat do nirvány hnedka teďka. Co vůbec provedl, že se mu podařilo naimplantovat si takovýhle pocit viny, páč to už není o odpovědnosti ale o trestu? Slunce pohltí Zemi za miliardy let, takže je to dlouhý trest, to muselo být něco fakt velkého. Každá iluze je složitá, takže o nějakém pokrytectví nejde mluvit, když je to pravda.

Aru děkuji.


Aru
11. 08. 2021
Dát tip

malířka Berthe Morisot - Impresionistka. obrázek: The Mandolin


Kamamura
11. 08. 2021
Dát tip

K citátu bych měl výhrady, neboť nemusí být tautologií, ač se jako tautologie tváří. 

Buddha Gautama, sedě pod fíkovníkem, vyvanul do nírvány, takže zůstal jen fíkovník samotný - a kdo tomu nevěří, ať běží do indického Biháru, protože ten strom tam stojí dodnes. Bóddhisattva Maitréja se zas bude vracet ve své slitovnosti a rodit se v liské podobě tak dlouho, dokud bude v té naší Samsáře trpět byť i jediný tvor. 

Takže jak píše ten pokrytec Čulík z Britských listů - "Skutečnost je vždy složitější". Sonda Voyager už také na zemi nikdy neskončí, a budoucí hypotetičtí vesmírní kolonizátoři také ne. Rovněž ti, co přijdou o život při těžbě surovin na asteroidech a měsíci (už se to plánuje), se asi nebudou nákladně vozit zpět na Zemi. 


Charybdis
11. 08. 2021
Dát tip

Doplň mi vzdělání, prosím, co je to tedy za obrázek na Tvém profilu?


Aru
10. 08. 2021
Dát tip

ale všechno se mění, nic není pořád stejné, proto asi ta dřina, kdo se o to pokouší

nemaluji, pouze v hlavě ;)


Charybdis
10. 08. 2021
Dát tip

Amatér, který miluje přírodu a umí tu lásku vystihnout štětcem. A fakt pěkně. Já i když se snažím malovat zespodu nahoru, jak strom roste, tak se to stromu nepodobá resp. chybí tomu taková ta opravdovost, co u Tvého obrazu vidět je.

Hmmm, třeba je Země křižovatkou dimenzí a já maluju stromy z té jiné. Kdopak ví.


Charybdis
10. 08. 2021
Dát tip

Ano Aru. Někde jsem četla, že největší dřinu dá udržet všechno pořád stejné. Hele, to by vysvětlovalo tu nestabilitu - když už je to moc těžké, tak se to na chvíli vychýlí, a pak se to zase dá dokopy. Wau, tak na to jsou ti stabilní - umí otevírat dvířka k poznání. Proto mi tak přitahujou, protože jsem zvědavá a budu brzo stará. Díky Aru. Ty také maluješ jako vesuvanka tj. ten obraz je Tvé dílo?


vesuvanka
10. 08. 2021
Dát tip

Chyrybdis, děkuji. Mám radost, že se Ti moje obrázky líbí, jsem jen amatér.


Charybdis
10. 08. 2021
Dát tip

Děkuji za pomoc, Kočkodane. Nebýt Tvých dílek, tak jsem se neodvážila, vždyť víš.Teďko dumám, že jak je možné, že dílka od duševně stabilních mi uchopit nejdou, a ta dílka od duševně nestabilních snadno. Asi jsem taky nějak nestabilní či co. Zatím tomu nerozumím.

Peří roste stejně jako vlasy, takže klidně stříhat můžou - si holt chvíli počkám a budu zas o zkušenost bohatší. Nějak se těm srážkám s blbci musím naučit vyhýbat, protože to se z knížek vyčíst nedá, to chce vlastní zkušenost. A stříhání je určitě příjemnější než škubání - je mi líto těch husí, jimž se škube peří zaživa - to prachové do polštářů a peřin pro lidi.


Charybdis
10. 08. 2021
Dát tip

Ahoj Vesuvanko. Děkuji za příjemné přivítání, jsi hodná. A krásně maluješ, z Tebe by byla naše úča na výtvarku nadšená.


Kočkodan
10. 08. 2021
Dát tip blacksabbath

 

Vítám tě na Písmáku a blahopřeji ke ztrátě publikačního panenství. Prvním dílkem ses hned pořádně rozmáchla. Nechť se ti v našem vzdušném prostoru hezky poletuje a nikdo ti křidýlka nepřistřihne. ;-)


Aru
09. 08. 2021
Dát tip Kamamura

Země je zemí proměn ;)


vesuvanka
09. 08. 2021
Dát tip

...jednou i se Zemí,  bohužel...

Vítej na Písmáku!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru