Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Třináctého

13. 09. 2021
2
13
343
Autor
Bubulína

 

 

bělásek motýl

zabila jsem komára

střeží mé kroky


13 názorů

Bubulína
10. 12. 2021
Dát tip

Děkuji všem za milé zastavení.


Lili.
10. 12. 2021
Dát tip

Nó,co říct.Tip.


Bubulína
22. 09. 2021
Dát tip

Určitě. Paráda, je hezké, že jim dáš šanci. A jestli Tě příští rok opět poctí návštěvou další generace housenek, budeš mít jistotu, že minimálně některé přežily.:-) Jsi hodná.


já je sbírám....a opatrně hážu na trávu....bydlím v prvním.....tak snad přistávají v pořádku:-))))


Bubulína
22. 09. 2021
Dát tip

Máš několik možností: můžeš je zahubit, ať mechanicky nebo chemicky, nebo je můžeš přenést na jiné, Tebou neopečovávané rostlinky, kde Ti nevadí; nebo je můžeš nechat být. Budou tři týdny baštit a potom se zakuklí. Bělásci přezimují v kuklách. Pokud se rozhodneš pro poslední variantu tj.necháš muškáty být, v květnu či červnu se z kukel vylíhnout motýlci, a vždycky když příští rok uvidíš běláska, vzpomeneš si na to, že by to klidně mohl být jeden z těch Tvých. Jak píšu, a píšou i jinde: klukly jsou celou zimu přilepeny na stonku rostliny, kde se housenka zakuklila, takže bys musela nechat muškáty tak jak jsou až do června nebo je opatrně ostříhat a stonky s kuklami pověsit někam pod střechu nebo opatrně přivázat na jinou rostlinu a na jaře chodit pozorovat, co Tví drobečci dělají. A samozřejmě referovat, ať máme co číst.:-)


housenky běláska mi žerou muškáty....*/***


Charybdis
16. 09. 2021
Dát tip

Jo, jo, šťourání a zkoumání to je moje. Však i Tvoje, jen se nedělej. Podle toho, jak to popisuješ mám dojem, že je to jen klasické jinjangmíjení. Představ si symbol jin-jang složený z puntíků. Hejno bílých puntíků a jeden puntík černý a hejno černých puntíků a jeden puntík bílý. A teď se ti většinoví puntíci diví tomu jednomu, proč to má jinak a snaží se pochopit, jak je možné, že je jiný. Kdyby byl puntík členem hejna, nikdo by se ničemu nedivil, protože by byl většinový. Když je jiný, je to to české přísloví: vyjímka potvrzuje pravidlo a znamená to, že díky té jedné vyjímce je celý systém v rovnováze. Taky se to dá představit na starožitných rovnoramenných pákových váhách, kdy na jedné straně je materiál a na druhé straně je závaží. Ten jeden odlišný puntík je závažíčko a ta většinová skupina je materiál. A pokud si je ztělesněný puntík své odlišnosti vědomý, je to v klidu, protože ví, že není třeba hrát si na vůdce a prosazovat odlišnost. Prostě jen pokorně přijme danou realitu a ctí přísloví mluviti stříbro, mlčeti zlato. Takže jsi jen zlatíčko....mimochodem není v Tvém okolí nikdo, kdo by Ti tak říkal? Mám podezření, že je to velmi moudré systémové opatření, které pomáhá ztělesněným puntíkům zachovávat stabilitu. Hezký a úspěšný den přeji.


Bubulína
15. 09. 2021
Dát tip

Běž se přihlásit na kriminalistiku. Slušivý stejnokroj Ti sice nedají, páč je nenosí, ale jinak se k nim hodíš, šťouro jedna. Hele, včera nebo převčírem jsem tady u nějakého dílka zahlédla diskuzi příznivců touhy. Mohla bys jim tam jít vysvětlit, že to, čemu oni říkají touha, je obyčejná závislost. Hmmm, ale jak vysvětlit závislákovi, proč respektive jak je možné, že existují nezávislí, to Ti fakt neporadím. Já jsem se do té diskuze nezapojila. Závislákovi podle mne vysvětlit svoboda nejde...leda že bych jim řekla, že jsem závislá na svobodě a toužím po ní tak, že mi moje závislost nedovolí propadnout té jejich. Nebo jim říct, že touhu mám, ale jiného druhu než oni? Nevím, podle mne by to stejně nepobrali, tak by to byla zbytečná práce. Tvrdí třeba pitominu, že nezávislí " mají touhu nemít touhu". Jako kdyby dotyčný nikdy neslyšel o pravidlu, že odříkaného chleba největší krajíc tj. pokud by takto někdo přemýšlel, dostal by té jejich touhy obrovskou dávku, protože fakt, že by na to pořád myslel by si jeho podvědomí vyložilo, že to chce; a protože podvědomí nezná negaci, naservírovalo by ji. Takže tahle věta je podle mne důkazem, že to nepoberou.


Charybdis
15. 09. 2021
Dát tip

V tomto díle se autorka přiznává, že je vrahem. Přiznání je písemné a jednoznačné, takže chlapci ve slušivých stejnokrojích se mohou s klepety vydat...Pieris brassicae se vyskytuje v hojném počtu například kolem zeměplošského zájezdního hostince u Poťouchlíkovo Naivky. Dále je možno vydedukovat, že autorka nebude praktikující buddhistka, neboť tato víra vraždy Culex pipiens nekompromisně zapovídá. Kdo jí kreje záda nelze jednoznačně určit, protože nevíme, zda se třetí verš vztahuje k prvnímu či druhému verši. Ve hře je tedy široká škála možností, nicméně pro zaškatulkování si můžeme vystačit s označením lepidopterofilního nekroskopa.


Bubulína
13. 09. 2021
Dát tip Benetka

A střelu do týla

obržel zástupce

za toho motýla

na jeho podrážce.

 


Bubulína
13. 09. 2021
Dát tip Lenochod

Baví mě ti krásní třepetálci. Jsou tak plní života. Ví, že nepřežijí zimu, ale proč se zabývat tím, co bude, když přítomnost je tak nádherná? A jsou ochotní se o tuto svou sílu dělit. Oni ji k ničemu nepotřebují, mají jí kvanta. Chceš? Stačí, když některého uvidíš a budeš se na něj chvíli dívat. Dá Tě jí, kolik si vezmeš.


Benetka
13. 09. 2021
Dát tip Bubulína

...zástupce pro týl

šlápl na běláska

zahynul motýl

jako marná láska...


Norsko 1
13. 09. 2021
Dát tip

Nech motýly motýlama. Motýl, co to je


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru