Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sisyfos našel dostatečně velký klín

28. 11. 2021
5
28
605
Autor
Bubulína

Upozornění: Autorka není profesionální zdravotník. Je amatérským samoukem celostní medicíny.

V dnešní zpovykované době je klidný rozum důležitější než kdy dříve. Hysterická média chrlící katastrofické zprávy nahlodávají chuť nést zodpovědnost a hájit si vlastní svobodu proti zdánlivému bezpečí totalitních nařízení. K sepsání tohoto zamyšlení mne přiměly krom jiných vládních nařízení i výkřiky o povinném očkování.

Se zájmem jsem shlédla záznam televizního pořadu z 1.2.2010, přesněji prvních deset minut daného záznamu (zdroj:https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/210411000370201/). V pořadu debatují MUDr. Kubek a MUDr. Prymula. Oba pány dnes každý zná, ovšem od roku 2010 se jejich názory poněkud změnily. Pan Prymula je názorově konzistentní, ovšem pan Kubek svůj názor opustil a nyní zastává opačný názor. Nicméně jeho rozhořčení ukazuje cestu všem, kteří zastávají jeho původní názor čili žádné povinné očkování, a spekuluji o tom, že právě díky tomu se od roku 2010 řada rodičů rozhodla své děti nevakcinovat a využít cesty, kterou pan Kubek v tomto pořadu popsal. Je načase, abych se přidala k této skupince, i když nejde o dítě, ale o mé vlastní tělo. Nařízení povinné vakcinace proti koronaviru. Stát nařídí povinnost stát se dobrovolným účastníkem studie farmaceutické firmy? Ale ale. Totalitní metody 32 let po revoluci? Soudruzi nepřehánějte to! Provedeme si nyní vizualizaci toho, jak si to soudruzi představují: Stát nařídí povinnost stát se účastníkem studie farmaceutické firmy a nechat si vpíchnout vakcínu proti koronaviru.

/// Teď úmyslně nechám stranou porušení integrity, protože se všichni shodují, že povinnou vakcinací opravdu jde o porušení integrity čili porušení lidského práva, na kterém lze postavit úspěšnou žalobu, takže to nechávám stranou, protože hra by skončila dříve než začala.///

Takže si vezmeme příklad človíčka, na kterého se vztahuje povinnost stát se účastníkem studie čili má se dostavit pro aplikaci vakcíny, a neví o svém lidském právu na zachování integrity zhola nic. Stát vyhlásí povinnost. Praktický lékař vyzve dotyčného ke splnění povinnosti. Dotyčný dojde k praktikovi a podepíše negativní reverz tj. vědomě odmítám vakcínu. Lékař založí negativní reverz do pacientovi dokumentace a sepíše hlášení na hygienickou stanici, že se pacient odmítl podrobit povinné vakcinaci. Hygienická stanice nařídí správní řízení, ve kterém odmítače vyslechne a dle svého uvážení mu uloží správní pokutu až do výše 10 000 Kč. Lidí, odmítajících povinnou vakcínu proti koronaviru je nejméně jeden milion lidí. Hygienické stanice, které si už nyní stěžují na přetížení svých kapacit si dobrovolně naloží vykonání milionu správních řízení? Nehledě na to, že osobně bych se ze správního řízení omluvila s tím, že v době omezování kontaktů se nechci vystavit potenciální nákaze od lidí, u nichž nemám jistotu dodržování epidemiologických pravidel neb všichni známe přísloví, že kovářova kobyla chodí bosa, jak nám názorně předvedl například pan Prymula osobně. Na eventuálně uloženou pokutu bych se samozřejmě odvolala, případně bych rovnou podala žalobu ke správnímu soudu. Pokud by byla žaloba zamítnuta, začala bych s odůvodněním nelichotivé finanční situace pokutu splácet po desetikoruně měsíčně a podala bych žalobu k Nejvyššímu správnímu soudu. Pokud bych ani zde neuspěla, následovala by žaloba k mezinárodnímu soudu pro lidská práva, protože stejně jako v tom Lékařská komora roku 2010 nenechá své lékaře, nenechám v tom já sama sebe. I pokud by z toho milionu podalo žalobu k mezinárodnímu soudu pouhých sto tisíc lidí, jak by se tento na své zahlcení tvářil?

Spousta lidí říká, že na to nemá psychické síly. Já říkám, že to se dá natrénovat. Jak? Třeba pomocí vizualizace: Představte si situaci, kdy v hlubokém údolí vede po dně údolí silnice. V jednom místě vyrůstá uprostřed silnice strom, ale po obou stranách je dost místa, aby se autem dalo projet bez poškození. Pozorujete auta, jak některé auto projede a jiné nabourá do stromu. Pozorujete a pozorujete a přemýšlíte nad tím, jak je to možné. A teď mi řekněte: Co si myslí sto metrů před úsekem se stromem řidič, který projede bez poškození? A co si myslí sto metrů před úsekem se stromem řidič, který nabourá do toho stromu? Nevíte? Je to jednoduché. Řidič, který projede bez poškození myslí na to, z které strany ten strom objede, vybere si jednu stranu a soustředí svůj pohled na danou stranu vedle stromu. Řidič, který posléze nabourá myslí na to, že nechce nabourat do stromu a proto soustředí svůj pohled na strom. Chápete? Chápete paralelu se situací s povinným očkováním a s dnešním stavem?

Média se svými srdceryvnými výlevy snaží naši pozornost navázat na boj s větrnými mlýny místo na účinnou obranu. Proč se nikde nepíše o onom negativním reverzu, kterým pacient může odmítnout jakýkoliv zákrok alopatické medicíny? Proč se nikde nevede debata, že po podepsání negativního reverzu může být pacientovi následně odmítnuta léčba? Je potřeba říci na plná ústa, že kdo je ochoten nést plnou zodpovědnost za své zdraví bez současného systému, může, smí, má na to právo. Pokud jsem si jista, že mi alternativní medicína poskytne lepší péči a ochranu než klasická alopatická medicína, proč se touto cestou nemohu vydat legálně bez finačního postihu?

Samozřejmě výpalné ve formě zdravotního pojištění platím a budu platit, dokud budu zaměstnána, to je jasné. Pokud budu nezaměstnána či ve starobním důchodu, tak ho budou platit i za mě ostatní daňoví poplatníci. Proč platím a hodlám i nadále platit výpalné ve formě zdravotního pojištění, i když nehodlám čerpat na péči? Protože si plně uvědomuji, že většina lidí na převzetí zodpovědnosti za vlastní zdraví mentálně zatím nemá, tak aby bylo na péči pro ně, aby získali čas na dosažení mentální vyspělosti. Protože na mentální vyspělost nic jiného než čas potřeba není. Možná ještě snad vlastní příklad, a proto tento textík.

Děkuji za Váš čas strávený nad těmito řádky. Opatrujte se a mějte se pěkně.


28 názorů

Aru
30. 11. 2021
Dát tip

indiáni v amazonii vlastně měli dávno dostat tetanus a umřít na všechny nemoci, proti kterým jsme očkovaní, žijí vědě navzdory, nepochopielné :D:D


Aru
30. 11. 2021
Dát tip

připadá mi absurdní myšlenka, že komplet půda na celé planetě je zamořená těma mrškama, proti který je očkování na tetanus, lidský rod se vyvíjí milióny let bez vakcín a chemických preparátů a najednou bez nich nedáme ani ráno, protože hrabání se v zemi způsobuje smrt.

zajímavá je paralela s bylinkářkama, který si poradili s neduhama jen z toho co je v přírodě a jakou náhodičkou je v novověku popravovali, mučili a upalovali a zjevili se doktoři se svými znalostmi, no a pak už se mohlo vakcinovat jako o život a práskat do lidí antibiotika, protože neviditelná ruka trhu promluvila :D


Marcela.K.
30. 11. 2021
Dát tip

Bubulíno, možná by ti pomohlo si něco např o tom tetanu přečíst. 

Jinak amaterský samouk celostní medicíny, to je fakt síla! Dělej si co chceš, ale neblbni hlavu druhým lidem, buď od té dobroty.


Gora
30. 11. 2021
Dát tip

Vidělas někdy někoho zemřít na tetanus? Já ano, zvíře. Je to nezvratné a příšerné.


Bubulína
30. 11. 2021
Dát tip

Právě jsem vyslechla audiozáznam rozhovoru budoucího ministra zdravotnictví pana Válka, který zahlásil, že v současnosti ČR žádné plošné povinné očkování dospělých nemá.

Takže sestra u praktického lékaře, která nekompromisně vyžaduje podrobení se očkování proti tetanu každých deset let se řídí hláškou bývalého ministra Blatného, že obyčejný člověk nemá právo rozhodovat o svém těle? To budu muset nějak rozchodit. Jasnačka, byla to moje chyba, že jsem se o tohle nezajímala už dřív, mohla jsem státu respektive zdravotní pojišťovně ušetřit za dávku už v roce 2018. No rozhodně další výdaje na jakékoliv očkování mého těla už skutečně nebudou. A já se budu muset zamyslet nad tím, jak ze sebe tuhle otrockou poslušnost vůči autoritám vyklepat a naučit se důsledně vyžadovat všechny informace, abych se mohla lépe rozhodovat.


Aru
30. 11. 2021
Dát tip

já ho měl x let jako špunt, mě nevyděsí, už jsem to psal, jestli tomu nechceš věřit, nevěř, ale pocit, kdy se propadáš do chaosu a úzkosti z naprosto konrétního a hmatatelnýho strachu ze smrti mám za sebou, nebudu to tu omýlat furt dokola, buď to vem jako fakt, nebo nech zboží na krámě :))


Kamamura
30. 11. 2021
Dát tip

Až se něco stane, tak se uvidí, jak je to s tím nestrachem ze smrti. ;-)


Aru
29. 11. 2021
Dát tip

Kamamuro, až se mi něco stane, tak si lehnu doma a buď umřu, nebo přežiju, ty tomu pořád nevěříš, že já se konce nebojím, pro mě je to jenom jeden z konců, kterých jsem zažil xy, žadná tragédie proč bych měl s hysterickým křikem běžet do nemocnice škemrat pro ventilátor, mě doktoři nedostanou, buď se vyléčím sám, nebo ne, k ničemu je nepotřebuju, máme dohodu, já neotravuju je a oni mi na oplátku dávají pokoj, je to obchod, moje zdravotní pojištění jde na někoho jinýho :D


Květoň Zahájský
29. 11. 2021
Dát tip Kamamura

Tomu se říká kognitivní disonance: jestliže máme v hlavě dvě protichůdné myšlenky, které se vzájemně vylučují, není nám dobře. Ale neboj, nemyslel jsem to tak, jak jsem to myslel. Na druhou stranu, literatura má vyvolávat reakce, že. Nejhorší pro autora je, když jeho čtenáři neragují nijak. Jak říkáme my, rockeři, - umění musí bolet!


Uličný
29. 11. 2021
Dát tip Kamamura

Vážně bych nevěřil tomu, že skutečně existují lidé, kteří dávají tolik energie do boje proti očkování. Však to vážně vůbec nebolí, nebojte.

Energii se nechte na obnovu života po covidu. Až nám naše nová vláda bude tvrdit, že za vše může Covid a Babiš. Bude nám, ve jménu svatého Antibureše,  utahovat naše opasky a krátit naše práva. A přitom nám za zády odklánět pomocí nejrůznějších dotací polovinu státního rozpočtu.

Teď zrovna tam nějaká ta nová vládkyně s obojkem kolem krku, tvrdí jak nám musí začít dávat větší pokuty. Štěká a vrčí, náhubek nenáhubek.


Kamamura
29. 11. 2021
Dát tip

Květoni, květoni, květoni. 

Květoni, květoni!

Ty jednou příjdeš do pekla, to říkám jako ateista - i kdybys tam jel jenom na dovolenou (doufám, že o tom napíšeš nějaký ten fejeton). 

A jestli nakonec máme my ateisté pravdu a žádné peklo není, tak ho pro tebe postavím. Na vlastní náklady. Nebo na to aspoň založím Kickstarter. Nebo sbírku Národ Sobě. Bude to peklo, kde se skotská whisky bude podávat trýznivě bez ledu a sody, a karibské koktejly do zásadně bez paraplíček, jenom se stylizovanými trojzubci ve tvaru vidlí sedláků od Chlumce. A v tom pekle se budeš muset za trest rekreovat!

Safra, na mě dnes přišla ale démonická nálada. Jako by uvnitř mé hlavy existovali dva cizí lidé!


Kamamura
29. 11. 2021
Dát tip

Aru - hele, Aru, já tě chci vidět, až se ti něco fakt stane. Podle mě si měl zatím fakt štěstí, ne nadarmo mi říkala jedna fyzioterapeutka, že v nejlepším stavu bývají čiperní povaleči. 

Já ti ale řeknu, že když jsem si na squashi přetrhl před jednadvaceti lety achilovku, byl jsem rád, že mi jí chirurg sešil. Samo by se to určitě nezahojilo, a pajdal bych už do smrti. Když mi nůž rozřízl ruku, a meč rozsekl obočí, byl jsem rád, že mi to sešili. Když mě kamarádka karatistka kopla do hlavy, byl jsem rád, že mi atropinem umožnili bezproblémový srůst rohovky, nebo co to tenkrát bylo. Když jsem měl ledvinový kámen tak velký, že by ven neprošel, byl jsem rád za narkózu a laparoskopický zákrok. 

Lidské tělo se, Aru, někdy uzdraví, ale někdy také umře. Doktory měl každý civilizovaný národ, čím civilizovanější, tím lepší. 


Aru
29. 11. 2021
Dát tip

takže se opět zase jednou potvrdilo, že lidské tělo po milionech let vývoje je schopné se samo uzdravit a zásahy zdravotníků situaci zhoršují, načez smrt pod ventilátoram se pak vede, že umřel s covidem, ačkoli je to úplně jinak, geniální


bixley
29. 11. 2021
Dát tip

Rozčlenila bych do odstavců a zařadila buď mezi fejetony nebo úvahy


Bubulína
29. 11. 2021
Dát tip Aru

Ještě doplním, že medián smrtnosti SARS-CoV-2 činí dle WHO 0,27 % .

Hodnota v ČR je 1,57%.

Vážně to připadá šílené pouze mně?


Bubulína
29. 11. 2021
Dát tip Aru, Kamamura

Jak v uvedeném videu pan Kubek emotivně vykřikuje, že virus ptačí chřipky není žádný mor, to samé lze zahlásit o koronaviru. Covid-19 není žádný mor. Dle recentních údajů WHO se pohybuje smrtnost infekcí vyvolaných SARS-CoV-2 v rozmezí 0-1.54%. V České republice je hodnota 1.57%. Ať na to koukám z které chci strany, vychází mi, že by si čeští lékaři měli urychleně doplnit vzdělání. Mimochodem, všiml alespoň jeden jediný z nich, že covid vyvolává na samém začátku metabolickou alkalózu? Tělo se s metabolickou alkalózou nejsnáze vyrovná snížením hladiny kyslíku v krvi. Vzpomínáte, jak v nějakém videu lékař srdceryvně líčil, jak jsou někteří nakažení pacienti s nízkou hladinou kyslíku v krvi vysmátí? No bodejť, vždyť tělo našlo nejjednodušší cestu k uzdravení. Co udělal pan doktor? Vysvětlil pacientům, že jejich hodnota není běžná a nasadil jim kyslíkové masky. Stav pacientů se během pár hodin zhoršil. V tu chvíli se ještě pokusily zvrátit metabolickou alkalózu ledviny, ale neustálý přísun kyslíku vedl k jejich kolapsu a následovalo kaskádovité selhání orgánů a smrt. Lékař, který se řídí hodnotou na displeji místo skutečného stavu pacienta před ním, nemá s medicínou absolutně nic společného. Metabolická alkalóza se dá zjistit prostinkým úkonem z moči pacienta - namočí se papírek a zjistí se pH. Hodnoty nad 8 jsou důkazem metabolické alkalózy. Alternativci to zjistili namočením pH papírku zjistili. A když už tady napsal svůj návod Květoň Zahájský, napíšu sem shrnutí svých zkušeností na modelovém případu i já: Člověku s propuknuvší nákazou jsem po zjištění met.alk. doporučila dýchat co nejméně, ležet, pít čas s citronem, baštit rohlíky se šunkou a další jídla okyselující organismus a během pár hodin byl pacient stabilizovaný. Rýmu si během čtyř dní poctivě odsmrkal (Cepa Ch9 snižuje počet dní ze sedmi na čtyři),  kašel během pár týdnů odchrchlal (tady se jako nejúčinnější projevila nikoli klasická homeopatická Drosera, ale její mateční tinktura nakapaná do vody. Nejoptimálnější poměr je jedna kapka na 100 ml vody. Při 30 kapkách se kašel zcela zastavil, takže hlen se hromadil a pacient cítil tlak na hrudi. Po snížení počtu kapek nastalo klasické vykašlávání. Po dobu léčby také pacient pil čas z vrbové kůry - ano, z té vrbové kůry, ve které byla objevena kyselina acetylsalicylová čili acylpyrin. Nyní nemá žádné následky a je v plném pracovním nasazení. Rovněž z důvodu předejití cytokinové bouře byl na začátku léčby podán homeopatický Histamin. Než mi tady začne někdo spílat, předesílám, že jsem si vědoma, že jsme každý jiný, na každého působí jiné přípravky různě. Spíš mi přijde radostně úsměvné, že se mezi klasickými českými bebíčky, trumfujícími se v počtu diagnoz a množství předepsaných léků vůbec najdou lidé, ochotní zkusit přírodní léčbu.   


No, já nevím, jestli můžu, ono to zatím není moc známo, protože farmaceutické koncerny tuto informaci žárlivě tají, ale Covid se dá velice snadno vyléčit homeopaticky. Do třídecové sklenice destilované vody namočíš fotografii nakaženého člověka a necháš tři a půl minuty luhovat. Po této době snímek vyhodíš do koše, pokud k němu nemáš nějaký hluboký citový vztah, protože všechny potřebné protilátky už předal tekutině, kterou následně rozředíš sedmi decilitry Whisky Talisker Single Malt 10y 45,8%. Medikament pak užíváš třikrát denně po jedné čajové lžičce na lačno až do úplného uzdravení. Po úspěšné léčbě vždycky trocha toho homeopatického lektvaru zbude, ale pozor, v žádném případě zbytek nevylévej do kanálu. Jen pouhý pohled na sklenici s tak zázračným elixírem má širokospektrální ozdravovací účinky srovnatelné s očkováním multivakcínou, navíc se dá tato božská tekutina použít k dezinfekci nádobí, záchodů, vyleštění bot, a nalita do nádrže sníží výrazně spotřebu automobilů.


Bubulína
28. 11. 2021
Dát tip Kamamura

Děkuji všem za návštěvu a kritiky.

Majaks - pokud bude o tohle dílko stát nějaký vydavatel, budeš mi dělat redaktora, pokud nebudou mít svého. :-))

Aru, Tvé postřehy a nápady na šetření by možná ocenil nový ministr financí.:-))

Osobně si myslím, že přijde ještě poslední nátlak na neočkované právě tím pohrozením využití paragrafu 48 zákona č. 372/2011 Sb. = odmítnutí či ukončení léčby poskytovatelem zdravotních služeb všem neočkovaným. Přitom tím se mělo začít. Stejně jako při sčítání obyvatel udělat dotazník, kdo chce vakcínu a kdo je striktně proti. A vědělo by se přesně kolik se má čeho nakoupit, v jakém místě bude třeba vybudovat očkovací místa atd. V dotazníku by mohl být právě i dotaz na podpis negativního reverzu, dotaz jakám způsobem hodlá dotyčný řešit své zdravotní problémy např. alternativní medicína a další otázky.

32 let po revoluci je načase přizpůsobit zdravotnický systém potřebám lidí a ne nutit lidi, aby byli po vůli nevyhovujícímu systému, který nutí lidem vakcíny s argumentem, že když jsou z USA tak přece nemohou být špatné. Systém, který nechápe, že přirozená imunita je stokrát lepší než imunita komerční. Systém, který z člověka dělá důl na body pro lékaře, takže tito každého pacienta dojí zbytečnými výkony a léky.


Aru
28. 11. 2021
Dát tip

uvidíme Kamamuro, však dočkej času ;))

ale mě se to líbí, nemusíš k doktorovi, test ti řekne co s tebou je, dva týdny ležíš doma, nikam nesmíš, kromě na test, ale cestou nesmíš nikoho potkat. já bych to zavedl u všech nemocí, víš kolik by se ušetřilo na zdravotnictví? podle mě je to naprosto revoluční a geniální přístup k pacientům :D


Kamamura
28. 11. 2021
Dát tip

Aru, dej pozor, ať se nedostaneš do pozice člověka, který učí medvědy kadit v lese, orly létat a ryby plavat. 

Majaks nepřekvapil a zřejmě už do smrti nepřekvapí. Dosáhl, zdá se, zenitu svého individuálního rozvoje. 

Uličný - souhlasím, ale tohle dílo nikdy výběr nedostane, na to jsou místní redaktoři příliš zahledění sami do sebe a do témat svého uzavřeného kabalu. 


Aru
28. 11. 2021
Dát tip

Bubulínko, zákony v této zemi přestávají platit co explodoval rok 2020, např. podle vlády, médií, včetně ministertva zdravotnictví je pro člověka, který je nemocný nejlepší ležet doma a čekat na smrt, pokud si vzpomínáš, před rokem zazračně vymizely všechny nemoci a existovala nemoc pouze jediná, já to zažil na jaře, všechno jsme vyřídili telefonicky, nabádali nás, ať hlavně nikam nechodíme, s nikým se nepotkáme a v žádném případé ať neotravujeme doktory, protože na nás nikdo není zvědavý.

ve zdravotnictví probíhá naprostá revoluce v léčení, zatímco dřív se nemoc určovala vyšetřením lékaře, dnes se určuje testem, no není to skvělý? nemocný člověk už není nemocný, ale nakažený, chceš-li pozitivní, celé to zavání na sto honů naprostým podvodem, kdy čím víc se testuje, tím víc bude logicky tzv. nakažených/pozitivních, jak zvlástní, že ze slovníku zmizela slova jako nemocný a zdravý, buď jsou lidi bezpříznakový, nebo nakažení, rozhodně ne zdraví, ale ani nemocní.

normálně bych zavedl testy na všechny nemoci i úrazy, od chřipek, přes rakoviny po zlomeniny, člověk si udělá test a tam zjistí že má třeba rakovinu tlustého střeva, zavolá doktorovi a ten mu sdělí, že musí ležet dejme tomu měsíc v samotě doma, po měsíci je pacient vyléčeh, nebo mrtvý, 100% usetřených nákladů ve zdravotnictví :D

zklamu tě, všichni si nemyslí, že povinnou vakcinací se něco porušuje, někteří jsou toho názoru, že je to dokonce nutnost, která spasí lidsvo a zachrání svět.

vizualizace je skvělá, chce to celkově držet energii v klidu.

já si také zdravotní pojištění platím, ale k doktorům zásadně s ničím nechodím, skoro pokaždé když jsem se střetl s doktory a to již v předškolním věku to pro mě byl horrový zážitek, takže dnes jim nevěřím, buď se sám vyléčím, nebo sám umřu, rozhodně k nim nepoběžím, vlastně dodržuju ty jejich pandemické manýry, ještě dřív než pandémie začala :D

co se týče zákonů, přepandemické zákony, rozuměj netotalitní zákony budou říkat, že experimentální vakcína testovaná na lidech je dobrovolná, pandemické zákony ale budou říkat, že vakcína je povinná, dostáváme se tak do zajímavého, kdy ta samá je jak dobrovolná, tak povinná. už dnes lze sice u soudu vyhrát, ale ve výsledku to k ničemu nevede, protože moc výkonná nahradila moc soudní.

leč příští rok bude zajímavý, očekávám skandály všeho druhu a hroucení pyramidy zla ;)


Uličný
28. 11. 2021
Dát tip Kamamura

Dávám tip. Toto se musí dostat do Zlatého výběru, aby to každý mohl číst i v roce 2030, až se Kubek odmítne nechat očkovat na tetenus


Uličný
28. 11. 2021
Dát tip

Nic bych nemačkal, blok je blok.


Bubulína
28. 11. 2021
Dát tip Kamamura

Děkuji, Kamamuro. Uznávám, že každý máme svou pravdu, takže chápu, že ta moje není pro každého. Upřímně řečeno vlastně ten dnešní svět příliš nechápu, a jen se snažím nějak ho přežívat. Vlastně si dnes a denně kladu otázku, na co já tady vlastně ještě čekám. Zatím jsem si vždycky nějaký důvod našla, a tak tu jsem.:-))


Kamamura
28. 11. 2021
Dát tip

Máš pravdu! Nedej se!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru