Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podsvětínadla se bouří

11. 12. 2021
1
2
208
Autor
supizmus

Příběh na motivy Foglarovských románů, akorát bez kladných hrdinů. Je třeba nového Velkého vola, který by vládl Podsvětínadlům. Kdo se chce Velkým volem stát, musí protlačit nevyhovujícího nominanta přes dědka v kleci. Mafiažňák, slovenský agrobaron, na několikrát neuspěl a tak nyní šanci dostává Loosersna. Jelikož dědka v kleci hlídá Tavaryšstvo kočičí pracky - Nejedlouš, Dlouhé Mynlo a Ovčináč, jedná se o těžký úkol. I proto se Loosersna, hoch z pravého břehu, spojil s TOPaři - partou z levého progresivního břehu a Liďáky - chlapci a dívkami žijícími v Každémzrovnavládnoucízadnicově. Mezitím Mafiažňák pomohl tomu, že Jan Tleskač v červeném svetru, tleskající jak Mafiažňákovi, tak dědkovi v kleci, na svém létajícím oranžovém kole úplně vyletěl z děje. Marginální roli v celém příběhu ještě hraje Japonský sirotek Tomi Pírko, který za peníze prostoduchých obyvatel staví v Podsvětínadlech hrady ze sudů. Nakonec dodejme, že ač se v příběhu bojuje o moc, faktickým vládcem je lidským okem neviditelný čínský virus.


2 názory

Evženie Brambůrková
11. 12. 2021
Dát tip supizmus

Jasně parta ,,Rychlé pípy" ve složení Mirek Plzeňák, Jarka Budvarák, Jindra Brňák, Svijanský Rychloběžka a Kozlík Červený. Mají své klubovny otevřeny a TamTamák svolává ke zvýšené konzumaci.


Kočkodan
11. 12. 2021
Dát tip supizmus

Jelikož se vše odehrává v českém prostředí, tak by snad alespoň částečně mohly pomoci rychlé pípy. ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru