Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta na autobus

15. 01. 2022
2
2
155
Autor
TomikxD

Vznáším se nad Prahou. Vidím Staromák, orloj, radnici. Letím k řece. Pod sebou vidím postavy plynule proudící Královskou cestou. Vidím sluncem zalitý Pražský hrad. Najednou těžknu. Řítím se k zemi, čím dal rychleji. Snažím se letět vzhůru. Nabrat výšku. Nejde to. Padám a padám, na Karlův most. Rozeznám dlažební kostky.  Volám o pomoc. PÍP! Nechci narazit PÍP! PÍP! Vždyť se zabiju! PÍP! PÍP! PÍP!

Procitnu. Kde to jsem? V posteli. Kdo jsem. Kdo asi! Jsem celý. Super. PÍP! PÍP! PÍP! Zvuk budíku musím změnit. Tento je strašný. Vypnu ho. Je 6:20. Autobus jede za 12 minut. Jdu se obléct. Co na sebe? Jak dnes bude? Beru mobil. Zapnu počasí. Ráno -2°C, odpoledne 5°C. Na únor celkem teplo. Vezmu si džíny a mikinu. Tričko vezmu včerejší. Nebo ne? Přičichnu. To ještě jde. Zítra už ale jiné. Chci ho navléknout. Moment. Nejdříve deodorant. Obléknu tričko, mikinu, džíny. Nezapomenout vyčistit zuby. Nejdříve se najím. Počkat. Snídám až v práci. Jdu do koupelny. Zrcadlo. Zase jsem se zapomněl oholit. Nemám čas. Tak zítra. Vezmu kartáček. Zubní pasta. Čistím zuby. Mozek se teprve probouzí. Co mě dneska čeká? Odpoledne skočím do drogerie. Koupit nový deodorant. Taky prášek a kapesníky. Co večer? Stáhnu film? Nějaký mi včera doporučili. Prý je super. Satira dnešní společnosti. Jak se jmenoval? Stačí. Vyplivnu pastu. Vypláchnu ústa. Umyji obličej. Použiji ručník. Jdu do lednice. Beru krabičku se snídaní. Co oběd? Dnes v kantýně. Co bude? Podívám se. Až v buse. Stíhám to? Kolik je hodin? 6:28. Abych šel. Snídaně do batohu. Ještě pití. Hledám flašku. Kde sakra je? Tady. Vodu z kohoutku. Zavřu láhev. Přidám do batohu. Zase těžký. Chce to lehčí notebook. To by bylo fajn. Nebo druhý notebook. Pracovní. Žádné přenášení. Domluvím se se šéfem. Dnes bude v kanclu. Autobus! Hledám boty. Mám je. Obuji. Zavážu tkaničky. Oblékám kabát. Beru klíče. Otvírám dveře. Zavřu a zamknu. Venku částečně světlá obloha. Den se prodlužuje. Konečně. Běžím ze schodů. Otevřu venkovní dveře. Jdu na zastávku. Celkem zima. Snad odpoledne vyleze slunce. Přechod. Zleva nic. Zprava kolona aut. Pouští mě. Super. Autobus už jede. Brzdí do zastávky. Ale ne! Nacpaný k prasknutí. To zase bude cesta do práce...


2 názory

Gora
16. 01. 2022
Dát tip

Začátek je slibný, let na Prahou v ptačí podobě je i vtipný... potom už sleduji sled myšlenek a každodenních úkonů, které zas nijak překvapivé či zajímavé nejsou... spíš deníkové zápisy. Těch krátkých vět je moc, lepší by bylo střídat s delšími.


Norsko
16. 01. 2022
Dát tip

Na únor, to mě bere. Je leden, kámo


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru