Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vpřed k lepším zítřkům!

01. 02. 2022
1
18
356
Autor
Kamamura

Na chvíli to vypadalo, že rudý přízrak sežere celý svět, ale staré dobré časy jsou naštěstí opět na obzoru!

Víme už od časů Svatého Klause,

a z moderních pohádek pro děti

(ty to zas znají z Mickey Mouse),

že nejhorší na světě jsou Sověti!

 

Takový Sovět má čtyři ruce,

a tlamu plnou chapadel;

snídá jen rudé revoluce,

s oblohou německých letadel.

 

On neváží sobě soukromnosti,

člověk je proň méně než malina,

chce, aby svět složil svoje kosti

na šarlatový oltář J. Stalina

 

Naštěstí jsme je uzbrojili, 

společně se soudruhy z NATO,

bychom svět na ráj proměnili,

tak doutníček - a hurá na to!

 


18 názorů

Kamamura
16. 02. 2022
Dát tip

Ollie - asi to bude schválně. Dělám všem samé naschvály. 


Kamamura
01. 02. 2022
Dát tip Zajíc Březňák

F.R.M.C. - No, já bych to nenazýval pravdou, ale okopávání kotníků Rusku a Číně v době, kdy potřebujeme ruský plyn, a dokonce i Německo chápe, že geopolitická situace ho předurčuje ke spolupráci s Ruskem, a staví plynovod Nord Stream 2, zatímco USA a jejich trpasličí nohsledi (Polsko, Ukrajina, naše republika a Velká Británie) se je snaží rozeštvat, aby americké impérium mohlo ještě dalších deset let konzumovat násobky toho, co ostatní země, než konečně imploduje jako kdysi Řím, Zlatá Horda, nebo zmíněný Sovětský Svaz, to je prostě něco, co mi hlava nebere.  

Dnes už si to uvědomuje například Macron, a volá po tom, že státy Evropské Unie by měly lépe definovat své zájmy a konzistentněji je prosazovat prostředky diplomacie, jinak jim velcí hráči (Čína, Rusko a USA) vždycky vnutí svou vlastní politiku. Dokonce i čeští ekonomičtí stratégové již říkají zcela otevřeně, že zatímco politiku ostatních států řídí jejich ekonomická situace, v případě ČR je tomu naopak. 

Tak proč stále necháváme své historické mindráky, aby nám kolektivně zatemňovaly rozum? Ano, dostali jsme po tlamě od Ruska a byli jsme jím čtyřicet let okupování, ale před tím nás okupovaly germánské národy kam až paměť sahá - 400 let rakouští Habsburkové (ti mě lezou na nervy tak, že jsem schopen udělat v jejich jméně hned dvě hrubky za sebou!), a před tím jsme byli součástí Říše římské národa německého - dokonce i "otec vlasti" Karel IV., který sice sídlil v Praze, byl výchovou, cítěním a myšlením Němec. Němci za pouhých 5 let druhé světové války stihli v koncentračních táborech povraždit přes 300 tisíc čechoslováků (podstatná část byli cikáni a židé), a kdyby je Rusové nezastavili, tak dnes naše etnikum vůbec neexistuje. Pokud by totiž po "demokratických státech Evropy" (Francie, Anglie, Holandsko, Polsko, atd.) keclo na zadek i Rusko, tak by z USA přišel místo invazního vojska v Normandii jen blahopřejný telegram Hitlerovi a nabídka k další ekonomické spolupráci (Američané totiž s Německem vesele obchodovali i v době, kdy už celá Evropa byla dočasně německá). Rusové nás navíc nikdy (na rozdíl od "vyvolené árijské rasy" nepovažovali za "untermenschen". 

Tak proč dnes Němce obdivujeme pro jejich údajnou "cílevědomost a pracovitost", zatímco Rusům, kteří nás defacto zachránili, nemůžeme dodnes přijít na jméno?

Haló, Písmáci, spoluobčané, bratři a sestry v evoluci, mlčením a stádní servilitou se k lepším zítřkům nepromlčíme! Je třeba si dodat odvahy a otevřít ústa!

// Rant over!

### EOF ###


Lili.
01. 02. 2022
Dát tip

Proti pravdě v díle obsažené se nedá příliš protestovat,jedině souhlasit.Dobrovolně a bez nátlaku.


Nami 99
01. 02. 2022
Dát tip

Karamura - 

já se sebou mluvím často a někdy i nahlas. Akorát zrovna teďka v neděli jsem se pohádal, protože jsem si skákal do řeči, tak spolu třetí den nemluvím.


Kamamura
01. 02. 2022
Dát tip

Já sám jsem se na to ptal, a nikoliv poprvé. Svědkem mého pravidelného nočního interního multilogu jsi byl zcela dobrovolně. Ty se sám sebe nikdy na nic neptáš?

Nikdy jsem nezáviděl lidem, co se sami se sebou nebaví, protože... jak se pak o sobě můžou něco dozvědět?


Norsko 1
01. 02. 2022
Dát tip

V podstatě jsi na všechno odpověděl, přitom se tě nikdo na nic neptal. Ty snad kandiduješ na prezidenta


Kamamura
01. 02. 2022
Dát tip

Věříš v co? Každý musí v něco věřit, jinak se nedá žít. 

Věřím v křesťanského Boha? Neumím vyvrátit ani dokázat jeho existenci, ergo zaujímám pozici agnostika. 

Věřím v myšlenky komunistického hnutí, jak je formuloval Marx? 

Jak správně postřehli Orwell a Vonnegut, problém je v samotných prolétech / proletářích / daňových poplatnících / takaru - mají tolik starostí s přežíváním, že často nemají čas se organizovat, vzdělávat, kultivovat a nedokáží tedy často ani definovat, co to ty "světlé zítřky" jsou. Byla to pěkná hypotéza, ale realizace vázla. 

Věřím v Platónův stát filozofů, a v teze obsažené v jeho Republice?

Věřím, z celého srdce - to je ideál, za který jsem ochoten se bít (ačkoliv vzhledem k chramlavému kolenu je moje užitečnost na bitevním poli mizivá, a ačkoliv jsem přesvědčen, že zbraněmi se tahle bitva bojovat nemá / nedá). 

Věřím v zachování lidské civilizace?

Chtěl bych, ale zdá se, že jsme s devastací jediné planety, kterou máme reálně k dispozici, zašli příliš daleko. Mrzí mě, že jsem přivedl dceru do takového světa, ale stejně tak to mrzelo mého otce, a prorokoval mi, že budu bojovat v ruinách civilizace o holé přežití, a zatím to vypadá, že umřu pěkně v posteli na metabolický syndrom, zadušen pohodlně vlastním sádlem, jak se na obyvatele privilegované části světa sluší a patří. Snad se tedy všechno protáhne, a dcera stihne v klidu dožít, jako jsem to stihl já, ale nevypadá to zrovna růžově.

V kouzla nevěřím, ve vědeckou metodu věřím, v sílu správného vzdělávání věřím velice, v lidský pud sebezáchovy věřím, v pud zachování druhu věřím, že se se mnou nepropadne podlaha, až teď půjdu na záchod, v to věřím také - jinak bych asi rána nedožil. ;-D

Nějaké další otázky, můj milý literární příteli?! ;-D


Norsko 1
01. 02. 2022
Dát tip

Rádiem ku světlejším zítřkům ! Jen osvícený propluje soutěskami temnoty


Norsko 1
01. 02. 2022
Dát tip

Ty ještě pořád věříš ? Všechno už máme !


Kamamura
01. 02. 2022
Dát tip

No přece "vpřed k lepším zítřkům!". Dyť je to šlágr, v rádiu ho hrajou už pár tisíc let. Nemáš snad rádio?


Norsko 1
01. 02. 2022
Dát tip

Na co ? 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru