Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez přestání hledala...

29. 05. 2002
14
0
4039
Autor
Armand

jen drobeček... (i když v drobečcích je často skryto mnohem víc, než se se na první pohled zdá) ...tenhle pro kalais



Bez přestání hledala co nemohla ztratit...

Nelze zapomenout štěstí

z nenacházení...

 

Zůstal jen úsměv z doufání

a roky plné vůně

z nezaslíbení...

 






 


Pepo
10. 09. 2002
Dát tip
"Bez přestání hledala co nemohla ztratit..." - ****! Tak nejako smieš definovať každého človeka. :o) Pekná básnička. Tip.

Pecen
23. 07. 2002
Dát tip
*

Petula
11. 07. 2002
Dát tip
Hezky tančíš... :o) Děkuji za pěknou odpověď!!! ░▒▓-_-▓▒░

Armand
08. 07. 2002
Dát tip
máš pravdu jen v jedné věci .. "skvělý básník vůbec nemusí umět konstruktivně kritizovat. " ale to souvisí s tím co jsem napsal... Nejde a nešlo tu vůbec o to jestli se ti/někomu líbila nebo ne. :) .

Petula
08. 07. 2002
Dát tip
A já tomu dám korunu. Dávám sem TiP, a nevím proč. Tedy... Vlastně vím. Ten text první strofy je (pro mne) úžasně přesný, vyvolávající a naplňující jakýsi podvědomý pocit, který nejsem schopna racionálně definovat. A právě za toto rozeznění čehosi ve mně TiPuji. Druhá strofa mi již připadá (relativně, proti tomu, jak silně mne oslovila ta první!) jaksi navíc. Ale, jak říkám, je to relativní a též vím, že se jedná o CELÉ DÍLKO... :o)
Takže tady máš ještě jednu kombinaci: Mizerná básnířka může spáchat i mizernou kritiku... ;o)

░▒▓-_-▓▒░
«*»


Armand
08. 07. 2002
Dát tip
Petulo! :)) ,......................díky :) Ta druhá strofa je tam velmi důležitá, ačkoliv nemusí vyznívat tak silně... je to jako když chceš něco krásného říct... nadechneš se, máš výraz ve tváři, zaujímáš tělem nějakou pózu, tvé oči mají nějaký výraz, ruce gesto (=první strofa) a ta druhá strofa je jako když už řekneš ta slova do toho všeho připraveného kolem, aby to dalo celek. :))) Takhle. Nicméně je známo že slova tvoří 25 % (?) celkového sdělení v komunikaci a tak máš pravdu v tom že ta druhá strofa, pokud zůstanu u toho mého přirovnání nese méně informace.. pocitu, ale každopádně nezbytného pocitu (informace) .. Bez ní by ta báseň byla tak trošku ......němá :) uff to jsem se roztančil... :)

Miroslawek
06. 07. 2002
Dát tip
myšlenku to má... zpracování, zdá se mi, za ní docela pokulhává :-/

Armand
06. 07. 2002
Dát tip
:)) škoda, že se nechceš podělit o svůj pohled na to, jak mají podle tebe básně vypadat a jak se pozná perfektní báseň. Myslím si, že kritika, pokud je kritik opravdu Kritik, nikdy nemůže být negativní a útočná. Kritika je velké Umění podpory člověka v tom co dělá, s případným, pokud možno laskavě sděleným upozorněním na možné chyby. Tomuhle kritériu se dost vzdaluješ. Možná je to tím, že na tebe samotného bylo útočeno v kritikách, možná je to něčím jiným. Kritik je vlastně dokonalý člověk, téměř rovný Bohu. Musí být nejen dobrý básník, ale taky citlivý, laskavý a moudrý člověk a navíc musí vládnout silným intelektem - a nejen literárními vědomostmi ale i širokým všeobecným rozhledem. Kdybys tohle uznával, možná by ses méně často a méně dravě pouštěl do "kritických" a apriorních soudů ("zpracování pokulhává" není kritika - je to negativní subjektivní stanovisko bez jakékoliv souvislosti - přičemž od básníka tvých kvalit bych čekal víc). Pokud si kritické soudy troufám sdělovat já, je to proto, že jsem o takový názor žádán a tedy jednám na něčí výslovné přání, jinak se snažím dodržet co jsem tu napsal. Jsem opatrný ve svých kritikách, protože mi leccos chybí do toho, abych mohl být Kritikem. Trouneš si o sobě říct, že tobě ne?

Hauský
06. 07. 2002
Dát tip
Armande to je na mě?

Miroslawek
06. 07. 2002
Dát tip
jestli toto cítíš jako dravý kritický a dokonce soud, pak mi nezbývá než ;o))) resp ;-D*

Armand
06. 07. 2002
Dát tip
na Miroslawka... omlouvám se jestli to nebylo zřejmé... tvá reakce mi nepřijde negativní :)))), jsem rád že se ti líbila tahle maličkost :)

Armand
06. 07. 2002
Dát tip
Miroslawek: to je jen příklad za všechny, našlo by se toho vícero.. neboj nehodlám to psát pod každý tvůj komentář :) Mlčení ti sluší, ať už znamená souhlas nebo výsměch :) - ikdyž bych uvítal i tvůj názor na kritizování... Hauský: na Miroslawka... omlouvám se jestli to nebylo zřejmé... tvá reakce mi nepřijde negativní :)))), jsem rád že se ti líbila tahle maličkost :) - (tak aby to bylo jasné :)) )

Hauský
06. 07. 2002
Dát tip
Já jen ,že si mi poslal avízko tak sem nevěděla,ale stejně sem ráda,že sem si to přečetla:-) A ta maličkost se mi líbí pořád no a trochu se v ní i nacházím asi bohužel:-)

Miroslawek
06. 07. 2002
Dát tip
kdybych se chtěl podělit o svůj pohled, strávil bych s tím několik hodin ne-li dnů... a je takové přísloví o perlách... čímž nechci urážet... nicméně Tvé stanovisko bude pravděpodobně neměnné nezávisle na jakýchkoliv předložených argumentech...

Armand
06. 07. 2002
Dát tip
"a je takové přísloví o perlách... čímž nechci urážet" Méně hořkosti a víc vstřícnosti by ti slušelo. Respektuji to, že máš pocit, že by to bylo házení perel sviním. Já jsem ten pocit neměl, perly jsem rozdal a neptal se a nesoudil jsem toho, kdo si o ně řekl.

Miroslawek
06. 07. 2002
Dát tip
nejsi Ty módní kritik, když víš, co by mi slušelo? ;o)))

Armand
06. 07. 2002
Dát tip
mně (a možná nejen mně) by ses v tom líbil .. :)

diderotka
01. 07. 2002
Dát tip
Tyyyy,jak můžeš do mě vidět:-)))) A do šesti řádků vložit toho tolik z mých myšlenek? Nedokážu posoudit, zda je báseň dobrá nebo ne:-) Ale jednoznačně *

RadeX
25. 06. 2002
Dát tip
Armandovi za moudrou báseň TIP. A to rčení, o kterém tu diskutujete - není to náhodou takhle? : "Ženská nikdy neví co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane." ;-)

horák
18. 06. 2002
Dát tip
Čajke - ženský sice nevědí, co chtějí, ale mají dostatek prostředků, aby toho dosáhly.

Čajke
18. 06. 2002
Dát tip
jojoj..:)

galaxy
11. 06. 2002
Dát tip
Hezké :-)*

Čajke
31. 05. 2002
Dát tip
joj!

KikinaV
30. 05. 2002
Dát tip
héééé ... a zrovna jsem to čirou náhodou už dneska psala jinde .. mám prostě slabost pro ty, co nehledají, ale chtějí být přesto nalezeni .. Armande, tuhle myšlenku můžu, potěšilo ..:-) * Čajke: a tvou hlášku o ženskejch si vyprošuju .. :-)))))))))))))) Spíš se říkává, že ženská neví, co chce, takže tohle už je kousek vo něčom jiným :-)) ale v pohodě :-)

Dabi
29. 05. 2002
Dát tip
Krásný Armande :) Můj upřímný t*

Carodej
29. 05. 2002
Dát tip
úúútržkovitý Armand.......

Čajke
29. 05. 2002
Dát tip
trochu mi to připomíná rčení: ženská vždycky chce to co nemůže dostat... líbí, moc *

Nuitík
29. 05. 2002
Dát tip
ju...*

Jeanne
29. 05. 2002
Dát tip
někdy je lepší nedoufat..... T

Hauský
29. 05. 2002
Dát tip
***********LÍBÍ**********MOC*

Helča
28. 05. 2002
Dát tip
:) *

Josefk
28. 05. 2002
Dát tip
lze nezapomenout ? :-)

Josefk
28. 05. 2002
Dát tip
teď voní mařinka :-) májovým vínem a svízel :-) opojením

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru