Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O šílenství

20. 02. 2022
1
3
209

 

Šílenství je tolik, tolik povznášející. Jako pouťový balónek plný euforie a dětské radosti pomalu stoupá k nebi. Kochá se nádherným výhledem netušených perspektiv a nechává se unášet čerstvým vzduchem svěžího nadhledu. Dokud nepraskne a jeho cáry nesnesou se k zemi, kde ho už ani potlesk, ani radost nečekají.


3 názory

rdesno
20. 02. 2022
Dát tip František FF Brukner

zajímavé zamyšlení...


OP: Nu... šílenství je dost mnohoznačný a nafukovatelný pojem. Někteří jej ztotožňují s duševními nemocí, jiní ho používají pro něco extraordinérního či cool a jiní zase... a tak dále... Ikaros? O něm by se dalo debatovat hodiny. Ony vůbec ty příběhy z mytologie (a zejména řecké) jsou narvány mnoha nosnými příběhy s přesahem.


Odpoutaný Prométheus
20. 02. 2022
Dát tip František FF Brukner

Šílenství je takové ošklivé slovíčko. Dávám přednost jinému jménu, tak populárnímu za Velkou Louží - totiž svoboda. Byl Ikaros šílený? Možná, ale docela určitě byl ambiciózní. A vím celkem jistě, že nebyl první ani poslední, kdo padal s ohořelými křídly k zemi, jako hvězda jitřní...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru