Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zprávy z Norska

01. 03. 2022
0
17
381

Svoji další básničku věnuji Norsku za jeho váléčně zpravodajskou agendu a všem, kteří hojně zalévají nenávistí, aneb s nenávistí nejdál dojdeš. Splátka na nenávist čeká za historickým rohem, jak ukazují dějiny válečnictví, kdy se kvůli nenávisti po sobě vrhaly státy.

Pojďme se všichni dřzet za ruce

v nenávisti

na správné straně barikády.

Zlynčovat cizince můžeme

až pak.

Jsme malý národ,

ale naši nenávist

nám nikdo brát nebude!

Ale stejně miluju

Majakse,

tajně.


17 názorů

ano. presne. ludia by v poezii nemali reflektovat aktualne temy ale vratit sa k sebakutujucim vylevom ci originalnym basnam o laske. to boli cas


A to mi mluvíš z duše, Norsko. Jak může být někdo tak zabedněný? Odlož na chvíli demižon s kořalkou, a zkus prozměnu přemýšlet. 


annnie
02. 03. 2022
Dát tip

A o čem myslíš, že by média měla informovat? O tom, koho zrovna bolej zuby?

Společná nenávist??? Do jakého zrcadla se to díváš???


annnie
02. 03. 2022
Dát tip

Módní téma??? Ty si opravdu myslíš, že někdo píše o válce proto, že je to módní téma??? Promiň, nehodlám tě soudit tak, jako ty soudíš autory, kteří vedle sebe sama vnímají i společnost a její bolesti, ale nedokážu zabránit svému obočí, aby se udiveně nepozdvihlo...


Norsko 1
01. 03. 2022
Dát tip annnie

Běž.


Takže už nemusím, žít, jen sledovat válku online, 24 hodin, od výstřelu k výstřelu? Můžu mezitím aspoň na záchod a pro sušenky?


Norsko 1
01. 03. 2022
Dát tip

O nic jinýho momentálně nejde. Jak někdo může být tak zabedněný


Norsko, nikoho nezajímají hrnky, ani talíře, vy potřebujute psát o Ukrajině, takže ani nic jinýho už nejste schopni číst, jelikož vám téma Ukrajiny zahltilo komplet mysl, to samé se stalo před dvěma roky, mluvilo se všude a pořád jenom o Kovidu, To jsou dva roky tak vzdálená doba?


Norsko 1
01. 03. 2022
Dát tip annnie

Piš si o hrncích a talířích. Nikdo ti nebrání


Převedeno na text, ať píšu a čem chci, jsou to jen slova? Bez kontextu? Bez obsahu? A bez hodnoty?


Kovid se vyčerpal po dvou letech, takže teď tu bude dva roky Ukrajina? Tak dlouho, dokud z toho nebude lidem zle to číst? To lidi nemají svůj vlastní život a sedí 24 hodin před bednou? Nedokážu pochopit, že musíte psát o všem co je zrovna v televizi. Nebyl tohle původně literární web pro lidi s vlastními nápady a fantazií?


V prologu je ona vsuvka "a všem". Když si přečteš prolog, dojdeš k tomu, co mě vedlo k napsání básně. V celém textu není řečeno, že konkrétně Norsko píše o nenávisti, ale že se věnuje svojí válečně-zpravodajské agendě a že tento jev je v České společnosti přítomen, živený online zpravodajstvím, které informuje o každém výstřelu.

Fascinuje mě jak jste všichni spokojení s tím, jak se z Písmáku stal web o válce na Ukrajině.

Stejně mi přijde nepravděpodobné, aby někdo dokázal psát současně čtyřma rukama.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru