Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen hra

01. 03. 2022
6
6
295

Po krásném ránu byl to dlouhý den, kdy přemýšlela jsem, jestli to všechno nebyl jen sen.

Po krásném ránu přichází noc dlouhá a mně po tobě nezbylo nic než jen touha, jen ruka v kalhotkách, postel tebou netknutá.

Žádný cit jen prostá hra, srdce uchránit, neprohrát.


6 názorů

Líbí se mi to. Jednoduché prosté srozumitlné poselství. ;)


Alenakar
14. 03. 2022
Dát tip Odpoutaný Prométheus

Milý pyromane,

nemohla jsem si nevšimnout, jak ve svých nejrůznějších inkarnacích tíhneš k ohni. Zajisté musíš tedy vnímat a pociťovat lásku jinak než já, která tíhnu k živlu vzduch a jejímž idolem je tarotová "královna mečů" jinak též Andersenova "Sněhová královna".  ...Tímto archetypem chladné krásy se zabýval i Charles Baudelaire ve svém sonetu "Krása".  Zveřejním jej ve středu, takže, pokud máš zájem, můžeš o nastíněných problémech diskutovat v souvislosti s prokletým básníkem Charlesem Baudelairem a s prokletou básnířkou Alenou Károlyi.


Alena - ne každá láska je jako raněný býk, který spatří v koridě záblesk rudé barvy. Někdo našlapuje opatrně, jako zaklínač s rukou na jílci meče, připraven seknout do všech stran, kdyby se z krásného přeludu vyklubala třeba krvežíznivá bruxa. Je proto možné říci, že je naková láska méně silná, vyzrálá, nebo hodná inspirovat nějaké verše? 


Odpoutaný Prométheus
13. 03. 2022
Dát tip Holka ze Severu

Sdělení jasné a stručné, jako horské povětří! ;-)


Alenakar
01. 03. 2022
Dát tip Holka ze Severu

Srdce uchránit a neprohrát... Dokud přemýšlš o tom, jestli prohrát nebo neprohrát, tak to láska asi zatím nebude.   Vítám tě tady a dávám típek do začátků.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru