Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Legenda o lidech

06. 03. 2022
8
29
413
Autor
Yanari

"Chceš-li něco získat, musíš něco obětovat"

 

Pro pár let života

a toužení těl

odložená paměť

a vědomí nekonečnosti

             čas odtéká mezi prsty -

             smlouva běží

             Asuraton čeká

na ty kdo se neumějí chovat

   Jak smutné

včera vysokým vědomím

      dnes člověkem

      zítra hlupákem

      co splácí dluhy


29 názorů

Yanari
14. 03. 2022
Dát tip

Ale ano, reinkarnace se nerovná, že umřeš a skáčeš do nového života, to mezitím může pěknej blivajs. Jak myslíš že by dopadl, kdo si třeba myslel, že má jeden život, pak z něho může být docela zmatený duch, co uvízne :))


Yanari
14. 03. 2022
Dát tip

Lipový sokolíku, reinkarnace dává smysl, ale jestli si chceš věřit ve věčné utrpení, nebo na mechanický smysl je to tvá volba, dočkáme se oba ;)


Yanari
14. 03. 2022
Dát tip

Nezdá se mi, že těla máme na věčnost, ale na pár let, která rychle utečou. V těle je tak snadné zabloudit a pokud se zapomění stane novým životním stylem, i po smrti a trvá to staletí, nebo tisíciletí, pak to začíná být problémek. Pro mě je bláhové se tady potloukat výměnou za vzdání se mistrovského vědění, reinkarnační cykly nejsou pro každého, někteří si odnesou nejeden mindrák. Je to vězení, ne vývoj, se sem vracet v zacykleném kruhu, hm?

Učíme se to co už dávno víme, takže to nemá žádný smysl opakovat znovu


Yanari
07. 03. 2022
Dát tip

Souhlasím, dálky a neznámá místa jsou opojná


PavelK
07. 03. 2022
Dát tip

Cíle nezáří, září pouze dálka.

Napsal v komunistickým lágru v jedné  básni jakýsi pan Florian.


Alenakar
07. 03. 2022
Dát tip

Úspěch je vždy jen a pouze to, co si ty sama jako úspěch předem představuješ. Stanovíš si nějaký cíl a k němu napřeš své úslilí. Každý máme svůj Everest a záleží na tom, jestli si stanovíme cíl reálně dosažitelný. Ale kdo může vědět předem, co je pro něj dosažitelné, dokud si nesbalí lana a cepín a nevyrazí na cestu?


Yanari
07. 03. 2022
Dát tip

Chápu, dlouhé čekání je únavné, pořád nevím jaký je smysl se sem rodit, když všechno vypadá jako hra, co je potom úspěch?


Alenakar
07. 03. 2022
Dát tip

Někdy se celý život promění v pouhé čekání... V pokročilém věku mě to už pomalu přestává bavit. Vlastně už píšu z posledních sil a úspěch stále nikde...

Čekání na lásku jsem už dávno vzdala. Tip.


Yanari
07. 03. 2022
Dát tip

Ok, zůstanu nedovtipa :))


Yanari
06. 03. 2022
Dát tip

Tak to je dost Happy verze reinkarnace :D Ačkoli s principem reinkarnací souhlasím, tak prostě to video nevysvětluje pozadí procesu, což je to, co by mě zajímalo, ale je mi jasné, že to je právě lidem utajeno.

(Myslím si, že každý má svůj strom reinkarnací, ne že všichni jsme jedno, pak by přece nezáleželo vůbec na ničem, kdybych byl vším, pak by nebylo nutno cokoli dělat)


Yanari
06. 03. 2022
Dát tip

Stahují se tam, odkud jsme přišli, ale nemusíme se tam nutně vrátit, ne hned. Za všechno se platí a všechno má svoji cenu, tak i návrat může mít své obtíže a zdržení, ale bez paměti se o tom těžko hovoří, jenom spekulace a domněnky, bez majáku se těžko orientuje v noci na moři


Yanari
06. 03. 2022
Dát tip

No ano, smrti a zrození, v tom to vězí, podepíšeš smlouvu, narodíš se a když žiješ špatně, špatně skončíš, není to trochu moc za pár let lásky, riskovat eóny věků nabytého vědění?


Yanari
06. 03. 2022
Dát tip

Já nevím, vědět to, tak si na tom udělám živnost a válím se v bohatsví. Přijde mi ale zajímavý chození po laně nad propastí bez vzpomínek s tušením, že na konci lana je oprátka


Yanari
06. 03. 2022
Dát tip

Napadá mě; proč jako lidé tu jsme a co očekáváme od toho, že tu jsme?


Odložená paměť a vědomí nekonečnosti... často se takto chováme, jen tím člověkem bych ráda zůstala až do konce svých dní... Pěkné, k zamyšlení.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru