Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Trychtýř na energii

20. 03. 2022
4
4
173
Autor
rachejtle5

Studentka 1
Studentka astrologie unavená ze svých problémů ožila při výkladu o partnerském soužití: „Moji rodiče jsou na sebe třicet let jako pes a kočka. A teď jsem pomocí astrologie zjistila, že mají planety úplně proti sobě! Řekla jsem to matce a té se ulevilo, protože jí dříve někteří říkali, že se rozcházet nemusela. Jak je vidět, astrologie funguje!“

Jiná studentka astrologie pocítila při tomto sdělení jistý nekomfort.

Studentka 2
„Ale to tak neplatí vždycky, že? To se nedá jen tak říct!

Učitel astrologie
„Jistě, záleží na konkrétním případu. Nejde dopředu říct, že to mají všichni vzdát.

Jiná studentka zřejmě neposlouchala o čem je řeč a slyšela jen poslední dvě věty.

Studentka 3
Obrací se na učitele: „Řekněte, můj syn by si měl někoho najít, ne? A ona taky, není zase tak stará?“ a ukazuje na studentku 1.

Studentka 2 nabyla přesvědčení, že hlavní problém studentky 1 je, že nemá partnera. Podívala se na ni a zakřičela: „Určitě si někoho najde!“

Studentka 1 velmi zesmutněla, že se po náhlé radosti dostává do známé situace, kdy si lidé melou svoje a neposlouchají, co říká a položila hlavu na stůl.

Učitele astrologie vystrašilo, že si studentka 1 položila hlavu na stůl a nechtěl být ten, kdo se unáhluje. Poté, co zvedla hlavu, jí řekl:
„Díval jsem se také na váš horoskop. Více energie získáte, ale až za sedm let.“

Tím se náhle získaná energie definitivně vytratila.


4 názory

rachejtle5
03. 04. 2022
Dát tip

bixley, na astrologii bych se nespoléhala, beru ji jen jako vodítko. A i to vodítko je jen nástroj v rukou toho, kdo ho používá nebo využívá. Na astrogy se obracejí lidé, kteří řeší nějaký problém a neví si s ním rady, setkali se s protichůdnými informacemi a názory, moc se bojí, aby se něco neopakovalo, kdy neví, nikdo nedokázal říct, jak k tomu došlo. Ale jen na hvězdy se nejde spoléhat ani vymlouvat. Odstrašující příklad je třeba Vanda, postava ze seriálu Ulice na Nově. A co se týče mých rodičů, které znám mnoho let, vím i bez astrologie, že je dobře, že nejsou spolu. Dík za tip :)


bixley
31. 03. 2022
Dát tip

Na astrologii lze asi spoléhat jen v globálních věcech, ne u jednotlivců. Hezké.

Díky za vysvělení souvislostí s tématem.


rachejtle5
20. 03. 2022
Dát tip

Tady nejde vlastně o vítězství, ale o přání a představu vítězství. Něco se šťastnou náhodou povedlo studentce 1 a další si také chtěli něco rychle potvrdit, dokázat. Taková touha po fanfárách, nenechat se o ně ochudit a hlavně rychle.


Janina6
20. 03. 2022
Dát tip

Sice jsem nepřišla na to, jak to souvisí se zadaným tématem, ale je to velice zajímavá miniatura. Krásně ukazuje, jak je komunikace mezi lidmi (bez naslouchání) prakticky nemožná.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru