Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volební blůs

02. 06. 2002
1
0
769
Autor
sajmi

Zmačkané volební lístky

brázdí špinavé podzimní ulice

spolu s pestrým spadaným listím

se plouží mrazivým dnem

 

Za scénou se tají čistky

boj o voliče svedou palice

a dav porovnává ideál s jistým

porevolučním snem

 

Urna jako urna

užití má stále stejné

k pohřbívání slouží obě

zesnulých blízkých

nebo ideálů

 


Nyx
04. 06. 2002
Dát tip
Mě tyhle politické žehrání v poezii nebaví, protože takovéhle plakání nad vlastním hrobem je jen ztráta času, když se ti něco nelíbí, tak s tím něco udělej a neskuhrej tady, jak je všechno v pr......... Takových už bylo hodně, co mlelo pantem a skutek utek. Sorry, ale tohle mi opravdu nepřijde dobré. Mimochodem jaké volby myslíš, když píšeš o podzimu, senátní, komunální???? Politika je pro jiné litrární útvary a publikace, tohle by ti možná vytiskli tak ve Špíglu.

romell
04. 06. 2002
Dát tip
Moc ti to nejde co

Nuitík
04. 06. 2002
Dát tip
mh

Glass
04. 06. 2002
Dát tip
No, nechci ti do toho mluvit, ale nešlo by si sychravý podzim představit jako naší politickou scénu? Když se dívám na volební spoty, cítím se jak na podzim. Není zima, není léto. Chlad. Docela útočná kritika, nemyslíš? A politika není umění? Tak proč by tu nemohla být? Pokud jsem Tvůj názor pochopil, tak se všechno řeší hned akcí a pěstmi... a nešlo by to také slovem?

Glass
04. 06. 2002
Dát tip
Omlouvám se, ale ta moje poslední řeč patří Nyxovi, ne autorovi... ještě to tu neumím skvěle, jsem tu hodně nový.

Nyx
04. 06. 2002
Dát tip
Určitě ne násilím, o tom není v mé kritice ani slova, ale opakuji, že o politice se lepší píše do novin, časopisů a že to jenom kalí vodu poezie tady na Pásmáku, tedy v této formě neříkám, že politika do poezie nepatří, ale když už, tak ať je to kvalitní, vtipné, úderné třeba jako od Havlíčka nebo třeba naopak baladické jako do Wolkera, zkrátka aby forma odpovídala obsahu a ne takové bědování nad rozlitým mlékem.

Konečně pokus o politickou poezii, byť zcela, ne-li úplně nezdařený. Jen tak dál, znovu a lépe, kdoví, co z toho ještě bude... Nezapomínejme, že poslední opravdu dobrou politickou poezii psali Karel Havlíček Borovský a Heinrich Heine, takže je věru co dohánět...

Lucy
03. 06. 2002
Dát tip
Dobré... Len ten koniec trošičku drhne (aj keď myšlienkovo je asi najvýraznejší)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru