Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krvesaj a Nekronella XXXIV

31. 03. 2022
4
2
177
Autor
Puškyn

 

Následujícího dne svolal Vlad Krvesaj upírskou i vlkodlačí frakci ke společné poradě. Porada byla svolána na neutrální půdě, v opuštěné školní tělocvičně, do které od rozšíření chytrých telefonů už žádný žák dobrovolně nevkročil.

„Připravíme si do dramaťáku záhrobní scénku,“ vzal si slovo Vlad. „Napadlo mě to včera na hřbitově, uvidíte, že z toho budou všichni hotoví. Já napíšu scénář a seženu pořádné převleky. Za vlkodlaky si vezme choreografii na starost vlkodlak Mirek a za upíry Nekronella.“

„Ale já už nejsem obyčejný vlkodlak,“ chladně opáčil bývalý vlkodlak Mirek. „Jsem teď Lykan!“

„Kdo je to Lykan?“ podivil se Vlad.

„To je speciální druh měňavce, který se dokáže měnit nejen na vlka, ale i na jiná zvířata,“ překvapil ho připravený Mirek. „Je to v podstatě takový šéf běžných vlkodlaků, protože se dokáže měnit, kdy se mu zachce,“ pohlédl povýšeně na Emila.

„Přesně tak,“ odkýval mu to slaboduchý Emil.

„Já to chápu,“ přidala se Nekronella. „Jakožto vampýrka jsem taky nadřazená obyčejné upírce,“ usmála se na Talauru.

„Cože?“ vykřikla Talaura. „Odkdy jsi moje šéfová?“

„Odjakživa,“ odvětila s nadhledem Nekronella. „Podle temných zákonů jsem historicky nadřazená běžným upírům, jelikož pocházím ze starší západoevropské větve. Také Polidoriho Vampýr vznikl o osmdesát let dříve, než Stokerův Drakula,“ překvapila všechny ostatní svou znalostí problematiky.

„Tak to ani náhodou!“ začala se bouřit Talaura, které chyběly argumenty. „Podle mě je mezi vampýrem a upírem rozdíl asi jako mezi rohlíkem a houskou.“

„To není pravda,“ postavil se na stranu Nekronelly vypečený lykan Mirek. „Dokazuje to spojení mezi vlkodlaky a vampýry, kdy se vlkodlak za určitých okolností může stát vampýrem. Nic takového u upírů není doloženo.“

„Vlade, ty jsi přece hlavní upír,“ nedala se Talaura. „Řekni jim, že je to blbost.“

Vlad přemýšlel. Na jednu stranu mu vyhovovalo, když se ostatní budou mezi sebou hádat a on bude tím stmelujícím prvkem, ale chápal, že se nesmí postavit ani na jednu stranu, jinak se křehké spojenectví zase rozpadne.

„Navrhuji to vyřešit temným obřadem o půlnočním úplňku,“ začal rozpřádat své fantazie. „Vyvoláme démony minulosti a ti pomocí spiritistické tabulky rozhodnou, kdo je lykan, vlkodlak, vampýr, nebo upír.“

„To je super nápad,“ vykřikl Emil, který neměl ani ponětí, co to je spiritistická tabulka.

„Tak jo,“ souhlasila i Nekronella a přemýšlela, jak to zařídí, aby se dostala o půlnoci z domu.


2 názory

Evženie Brambůrková
31. 03. 2022
Dát tip blacksabbath

A že si děti pěkně hrají a nezlobí.


annnie
31. 03. 2022
Dát tip

Tak takhle to vypadá, když se dvě dětské partičky snaží uzavřít smír... No, to by se nám dospělým stát rozhodně nemohlo :) :) :)

Vida, kam se nám posouvá parodie na módní teenagerský žánr... Perfektní. Tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru