Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sen nesen nes!

06. 04. 2022
3
10
279

Tarot of the Hours - Ten of Moths

"...Neminou, oni neví že slunce jindy zapadá jinde. Pro ně zapadá prostě na západě, tečka. A jestli ho někdo šoupne o 20 stupňů na jih nebo na sever Je jim v tom roztoužení úplně jedno. Je spíš zajímá, až oschnou meze," napsal kdosi... 

Byl krásný západo-jiho-západ slunce,

naši lásku jsem zvážil (tři a půl unce),

pak ve tmě jsem dál šel poslepu,

pak ve tmě jsi dál šla poslepu,

jak, nikdo neví, však oba jsme tu!

 


 

Někdy jsi dál, a někdy jsi blíž,

já bývám vzhůru, zatímco spíš,

oba pocit máme, 

že dávno se známe,

když někdy se ve snech dotýkáme...


10 názorů

Hezké :)


Andreina
07. 04. 2022
Dát tip

Prométhee, koukám, že si umíš užívat. 


Andreino - no jasně, nebudu se přece hádat s námořnicí ;-) Ale když jsme hráli s kámoši Sea of Thieves, tak jsem zrovna shodou okolností kormidloval, a ostatní rozuměli mé navigační hantýrce docela dobře... dokonce jsme i nějaké piráty potopili, než nenasytný harpunář přitáhl na palubu sud střelného prachu místo pokladu a celá loď šla ke dnu! ;-) Největší zábava byla nabít se do kanónu a vystřelit se směrem k obloze, nejlépe na odpočet a ve formaci. Whheeeeee.... ;-)


Andreina
07. 04. 2022
Dát tip

Prométhee, v navigaci se vždy jako první uvádí sever nebo jih. Druhé dvě světové strany jsou považovány za podružné. Nicméně, jde v tomto případě o prkotinu, jen jsem na to chtěla upozornit. 


... přesto jsem se nemýlil! "Západo-jiho-západ" odpovídá azimutu 247.5 stupňů. Kdepak, na moři jsem nikdy nebyl, do přírody nechodím, ale paměť, tu mám (bohužel pro mě) dobrou.

 


Andreina - asi máš pravdu, koneckonců, nejsem navigátor, nikdy jsem neměřil zemskou šířku sextantem, nikdy jsem na houpající se palubě nerýsoval do mapy přepokládanou trasu plavby, ale přesto však do své imaginární mapy píšu: "Hic sunt leones!"... a trochu se bojím. Lva bych asi nepřepral! ;-D


Norsko 1
07. 04. 2022
Dát tip

Čím se odpojuješ, Prométhee


Andreina
07. 04. 2022
Dát tip

Hezké Promethee, a možná přijde chvíle, kdy doteky nebudou jen ve snech.

 

P.S. Malá oprava - vždy jiho-západo-západ. Západo-jiho-západ je nesmysl.


Aru
07. 04. 2022
Dát tip

tak to chodí, ovšem žádná známost není náhodná ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru