Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

On

30. 05. 2002
6
0
1229
Autor
Lovecraft

Díváte se okolo sebe, vidíte stromy, lesy, domy, zvířata a lidi, myslíte si, že je skutečně vidíte? Otevřete oči! Podívejte se na skutečný svět skrytý před zraky v \"dálkách, hloubkách inferna\"......

 

On

 

Starý zapomenutý obraz v rukou mám...

 

Temnou nocí prohání se,

byl tu vždy a bude více

Na temném hradu žil a žije

a já v noci když vlk vyje

 

Jeho stín ve snu vídávám...

 

 

Stvořil ho snad něčí žal?

Jak když na podzim padá listí.

Nikdo neví kde se vzal.

Jak když vítr v chodbách piští,

slyším jeho hlas.

Byl tu,

bude zas.

 

Nikdo nezná jeho jméno,

nikdo ho nikdy neslyšel.

To, co viděl bylo temno,

když ze stínu nevyšel.

 

A já stále ve svých rukách

držím obraz do temna.

Stvořen on byl v strašných mukách,

dálkách, hloubkách inferna...


Babetka
09. 03. 2004
Dát tip
To jsem moooc ráda, že se mnou souhlasíš. :-) Bála jsme se, že tě tím názorem naštvu, ale já si nemůžu pomoct a nakonec stejně vždycky řeknu, co si myslím. :-)

Lovecraft
05. 03. 2004
Dát tip
Babetka: Myslím, že se s tvým názorem můžu plně ztotožnit. Právě o to mi šlo snažit se popsat určitý svůj pocit, či pohled na svět. Jinak jsem moc rád, že na písmákovi jsou lidi jako ty, co chápou poezii tímto způsobem...

Ateh
04. 03. 2004
Dát tip
Zdravím,konečně jsem si udělal čas,i když už sme o tomhle mluvili dřív,teď myslím,že mi to otevřelo širší spektrum chápání. Líbí hafec,ale chce to pokračovat. P.S:Že je to Vrube...??:-))))

Babetka
03. 03. 2004
Dát tip
Mě se to líbí, protože ty verše ve mě vyvolávají příjemné pocity tajemna. Jen nevím, jestli jsem schopná tuhle báseň správně pochopit. Nemyslím si totiž, že to u nějaké básně jde. Vždyť nikdy nemůžeš přesně vědět, co měl autor na mysli, když ty verše psal. Prostě se necháš jen unášet slovy a vytváříš si v hlavě vlastní obrazy, zvpomínky, pocity, které ti ta slova evokují. A v těch verších najdeš jen to, co tam hledáš. Jak víš, že jsi našel právě ten autorův "smysl"? Ale to je jen můj názor. Každopádně tipík za nápad a zpracování (a taky za ty pocity, co tvoje báseň ve mě vyvolala :-) )

WiruZ
13. 12. 2003
Dát tip
nelibi....

BuddyO
28. 07. 2003
Dát tip
Tohle dílo je docela zajímavý a jak určitě sám víš, není lehký ho úplně pochopit. Já nejsem v tomhle oboru zcela znalej, takže tě nemůžu nijak moc soudit, každopádně piš dál.

Amanda
15. 06. 2002
Dát tip
Ta posledni sloka me privedla nekam do prazdna nevim asi se mi nepodarilo uplne proniknout...

J_D
02. 06. 2002
Dát tip
Skvěle jsi vystihnul můj pohled na svět. Člověk sice můsí dlouho přemýšlet u některých pasáží, než přijde na smysl ale snad se mi to povedlo....každopádně tip *. (PS:Není to náhodou napsáno po přečtení Lovecraftovi povídky Vyděděnec?)

Beezer
02. 06. 2002
Dát tip
Když jsem si to přečtl po několikátý, začal jsem odhalovat chyby ve zpracování, což je škoda. Ale každopádně je to skvělej nápad a myslím, že takovejch projektů tady moc nenajdeš. Po dlouhým rozmejšlení jsem si řekl, že ti tip nedám... sorry. Ale líbí se mi to.

Armand
31. 05. 2002
Dát tip
věrné nicku famózního spisovatele :) ale je třeba se v lecčems zlepšit.. každopádně pro temné věci mám slabost *

Lovecraft
31. 05. 2002
Dát tip
V této básni jsem se znažil zachytit ten "smysl", možná na úkor propracovanosti básně jako takové. Je to jako v prologu, "Nestačí, to jenom přečíst, to je totiž jednoduché, je potřeba to POCHOPIT !".

Lovecraft
30. 05. 2002
Dát tip
Správné zařazení mělo být : Básně lyrické ""rýmované""

Katerina
30. 05. 2002
Dát tip
to se da zmenit

Jeanette
30. 05. 2002
Dát tip
no....napad dobry, jen bych to zkusila nejak jinak zpracovat...a ten prolog mi prijde skoro hezci...promin....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru