Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zrození dokonalosti

21. 05. 2022
4
1
265

Ten of Forges
Vzduch po bouři byl mokrý jako plachty zaoceánské lodi, která právě unikla běsnění živlů.
Zelené listy vzdálené oázy vábily příslibem odpočinku.
Bezedná propast oblohy se třpytila pokladem démantů, smaragdů, rubínů a safírů.
Závan větru přinesl tesknou melodii bez konce, bendir a šalmaj, dotar a šepot větru.
Kdosi dorazil po namáhavé pouti a chystal se ulehnout, jiný se zrovna chystal na cestu.
Slza ukápla do rozžhaveného písku, a splynula s rytmem neseným Nocí bez konce.
Mapa změnila majitele, stisk rukou, prstové znamení, a na zadní straně - příběh...

Bylo jednou jedno království, tak daleké, že si dnes nikdo není ani jist, jestli vůbec kdy existovalo. V tom království nikomu nic nechybělo, dny a noci tam byly přesně tak dlouhé, že to všem vyhovovalo, a citróny byly přesně tak akorát žluté. Jednoho dne se v tom spokojeném království narodila královským manželům princezna tak dokonalá, že slunce v úžasu nad její dokonalostí na chvíli zašlo za měsíc, takže došlo k zatmění, a když se zase v království rozsvítilo, užasli všichni nad sličností a rozšafností novorozeného královského caparta.

Princezna se důstojně vykulila z královniných útrob, a hned vysekla světu perfektní pukrle, a svět oněměl, takže zapomněl princeznu pojmenovat, ale to vůbec nevadilo, protože byla natolik jedinečná, že svět, kam až paměť sahá, nepoznal podobnou, a nikdy podobnou ani nepozná.

A jelikož byla princezna ztělesněním dokonalosti, dospěla během pouhých tří dnů do ideálního věku sedmadvaceti let, ve kterém se krása snoubí s životní vyzrálostí, a dále už nestárla ani o den. Všechno se jí vždycky dařilo, všechna její rozhodnutí byla správná, ve všech myslitelných činnostech projevovala mistrovský um, byla jí známa všechna tajemství světa, byla nesmrtelná a nezranitelná, a navíc měla moc ráda zmrzlinu, takže k dokonalosti jí nescházelo opravdu vůbec nic.

Není tedy divu, že nakonec okouzlila samotný Vesmír, který si jí vzal za ženu, a měli spolu nekonečné množství malých vesmírků souborně nazvané Multiversum, a v jednom z těchto pidivesmírů žije i autor tohoto textu, takže sami vidíte, že všechno, co jste si přečetli, je pravda pravdoucí, protože jinak to být prostě nemůže.

A to je konec pohádky, dobrou noc!


1 názor

Aru
21. 05. 2022
Dát tip

:D

dokonalá pohádka


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru