Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj lví život

03. 06. 2002
5
0
829

 

Jsem lev.Žil jsem ve smečce do té doby, než mě odchytil jeden člověk.Byl jiný než ostatní.Nechtěl mi nic udělat.Zavezl mě do jejich buše a pak do smečky, kde pobýval.

     Jednoho dne mě pustil z klece a já po jednom píchnutí injekcí se mohl pokochat věcmi v jeho doupěti.Podle mě má velký nepořádek.Zem má pokrytou pokrývkou, a tak nevím, co pod ní je.Ale našel jsem i jiné věci.Na stole měl moc a moc drápů, takže musí být velmi mocný.Těmi drápy škrábal na takové podložky, něco jako u nás, když si zaškrtáváme kolik zvířat jsme v ten den ulovili.S mým kamarádem mi vsázení moc nevyšlo-vždy jsem prohrál.

     Dále vidím různé skříňky a zkouším je otevřít.U jedné se mi to podařilo.Prozkoumávám útroby a vidím jen nějaké hadry, což mě neohromilo.Když procházím okolo takové skříňky a dotknu se jí, najednou mě to popálí.Po kratší době jsem zjistil, že to krásně hřeje.Z toho na mě šel spánek.Ale usnout uprostřed prozkoumávání?To bych byl blázen!Vylezl jsem na parapet a málem jsem omdlel.Přes skleněnou clonu vidím, že sedím na velmi vysoké skále.Přehlédl jsem celou buš.Najednou se mi zastesklo po volné přírodě, ale v tom shledávám jednu věc, která mi ušla.Pelech mého pána.Vlezl jsem do něj a usnul.Po nějakém čase slyším křik, můj muž mě zahání do klece.A pak vidím velikou nespravedlnost.On si lehne do toho pelechu a klidně spí.Byla tma, takže jsem také usnul.

     Když se probouzím, vedle mé klece sedí páni.Něco říkají.V tom začne můj pán protestovat.Nakonec těm lidem ukazuje takové papírky.Podle mého názoru něco jako když vyměňujeme bůvola za gazely.

     Po nějaké době mě vysadili ve volné přírodě a běžím radostí.Ale teď mě omluvte.Přede mnou je dobrý úlovek. Tak mi přejte ať ho chytím!!!


Zde žijí lvi... Dobrý, bráško *

Jeanne
06. 06. 2002
Dát tip
lev je super *T

romell
04. 06. 2002
Dát tip
Moc pěkný

romell
04. 06. 2002
Dát tip
co to ma byt

ARC
04. 06. 2002
Dát tip
Tip pro Lva!***

Deltex
31. 05. 2002
Dát tip
:o) *!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru