Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

80.

27. 05. 2022
9
2
191
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=IL6Yc9j-uiY&ab_channel=PetrHarper

Dnes skončil v zaměstnání o něco dřív. Řek´ prostě - šéfe! Musím.

Maličký bude mít v létě 18 a chce si udělat řidičák. V současnosti vyjde skupina B na nějakých 15 000,- káčé. I potřeboval se domluvit s AnděLenkou že půlku zaplatí on. Jakožto dárek k narozeninám. Ostatně - co jinak vymýšlet že jo? Zajel za ní do jejího zaměstnání do Tvrdonic a... Ona kupodivu? Souhlasila bez reptání. A pak mu řiká: A chceš se teda pak ještě projít s Áďou do lesa? >Jo to chci!< No - on se právě vrací ze školy - napíšu mu. Za chvilku pípla v mobilu odpověď od něj: Jasne kocko! Aby ses nedivil: Říká mi kočko. Ale diakritiku v SMS zásadně nepoužívá. A Slávek se musel smát! AnděLence bude 6.6. čerstvých 40 a je to vážně kočka! O půl hodiny později Áďa stále nikde a tak mu znovu píše: Pospěš si - taťka čeká! Odpověď: Klidek kocko jsem na ceste. Nakonec opravdu asi za hodinu dorazil a šlo se na procházku. Bylo docela hezky ale v lužním lese spousta komárů a mušek a navíc Slávek musel ještě na jedno rendes-vous takže spolu strávili jen asi hodinu. Slávek obdržel dárek který mu Maličký přivezl z Londýna a pak mu dovolil řídit jeho Felušku od zaměstnání k domečku. Hmmm... Bylo to hodně o důvěře a možná i docela nezodpovědné ale AnděLenka se mu svěřila že takhle jezdí po Tvrdonicích poměrně často. No a... Moc mu to teda nejde zatím... Práce spojka-plyn... Eh! Úsměv. Ale však žádný učený z nebe nepadá. (Ale blbce jakoby shazoval! :)

Na 19:00 byla naplánována schůze nájemníků Hrušeckých bytovek čísel popisných 559 a 560. Z celkem 14ti akterů se jich dostavilo 6 a tak volba nového domovního důvěrníka byla pasé. A to i vzhledem k tomu že se Slávek na naléhání ostatních aby jím byl on vyjádřil slovy že by se na to mohl z vysoka... Tak. A tak pak zaslechl taky hlášku od sousedky z vedlejšího vchodu že: Ná! Bylo to k ničemu nikdo nedošél a už je aj po Ulici! Po ulici?!?!?! Reagoval Slávek. Jak to myslíš? Ná?! A ty sa nedíváš na Ulicu?! Áha! Najednou mu bylo jasné vo co gou. Ne. Nedívám. A vlastně ani televizi nemám... Její manžel zareagoval slovy: Toš... Esli nemáš televizu toš ti možu jednu poščat. Hele Libore - já televizi nemám ne proto že na ni nemám ale proto že ji nepotřebuji. Kapišto? A jeho žena s neskutečně šokovaným výrazem ve tváři vyřkla otázku: A toš... Co teda děláš dyš sa nedíváš na Ulicu?!?!?! Hmmm... Povídat jim třeba něco o Písmáku to by bylo... Hmmm. A tak prostě odpověděl:

CHLASTÁM!

Což je vlastně taky pravda a pak broukajíce si TY MOJE LÁSKO ANIČKO MALINOVÁ JAK BYLO KRÁSNÉ TO NAŠE MILOVÁNÍ... vracel se domů s myšlenkami kam ten svět vlastně dospěl? Před osumdesáti lety hodně lidí prokázalo odhodlání a odvahu a dnes? To zoufalství v očích že mi utekl 5845 díl Ulice........


2 názory

annnie
29. 05. 2022
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

Někteří se dívají večer i ráno :)


Evženie Brambůrková
28. 05. 2022
Dát tip Benetka

To se nediv. Někteří ani nevědí, že to druhý den ráno opakují.  :-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru