Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bobek jen za odměnu

25. 06. 2022
3
3
285

(příběh z blogu fenky zachráněné z množírny)

Tak včera mě vzali k veterináři. Jako kdyby si mysleli, že mi snad něco je. Čekali určitě, že jim tam udělám ostudu. Jako třeba, že pokoušu doktora, nebo mu rozbiju zkumavky. Ale tu zábavu jsem jim nedopřála a chovala se jak pravá dáma. Samozřejmě, že mi nic nebylo. Pan doktor říkal, že jsem úplně zdravá. Stejně mi ale píchnul injekci a dal mi prášek na odčervení. Jako bych já, Chica de Tulear měla mít nějaký červy.

Pak jim řek, že se může stát, že čekám štěňata, protože se hárám a byla jsem v té množírně kde byli psi. Ještě jsem svý páníčky tak vyděšený neviděla, nechápu to. Přitom za hluboký totality porodili svoje lidský mládě taky sami doma. Dneska se ty lidi vyjeví z kde čeho.

Pak jsme jeli do lesa. Bylo to strašně dobrodružný, protože jsem les ještě nikdy neviděla. Trochu jsem se bála, ale bylo to jen takový šimrání, ve skutečnosti se mi to moc líbilo.

Za odměnu jsem jim udělala bobek venku. To byste nevěřili jak málo stačí těm velkejm tvorům, který si myslej, že jsou na vrcholu evoluce, k radosti: jeden bobek.

Dneska to bylo hodně dobrodružný. Přijela další jejich mláďata. Bylo jich tam pět a všechna ne mě chtěla sahat. Popravdě jsem na ně byla také zvědavá, co to je za tvory. Ale když už mi šla z toho jejich lidskýho vřeštění hlava kolem, tak jsem se schovala za páníčku.


3 názory

Lenochod
28. 06. 2022
Dát tip

Je to moc milé, zvláště ti zděšení lidé z domácího porodu! Humorné to je, ale blbůstka ani ne :0)


Milá Philogyny, děkuji za názor. Uvítám tip, kam příslěvek zařadit. Humorné blbůstky mi stále připadá jako nejtrefnější. Souhlasím s tebou, že týrání psů není ani humor, ani blbůstka. Nicméně si myslím, že skutečnost, že nějaká bytost zažije něco zlého ji ještě nepředurčuje k tomu, že v budoucnu nemůže zažívat něco veselého.


Philogyny
25. 06. 2022
Dát tip Chica de Tulear

Já bych tenhle text nikdy nezařadila mezi humorné blbůstky. Mám doma v minulosti týraného psa, Barunku Charmline. Snese jenom mne a Jindru, pokud jsem v lese. Jinak musí být pořád se mnou. Beru si ji i do práce. Nesnese silnější objetí , je toho víc...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru