Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohodlnost života nad samotný život aneb Klimatická krize existuje

02. 08. 2022
0
2
89
Autor
markis

Téma klimatické změny se řeší všude kolem nás. Každodenní chléb, který odmítáme a děláme, že neexistuje. Když se České společnosti zeptáte, jaký má názor na klimatickou krizi, Český člověk se smíchem odvětí:

„Musíš to brát jako pan Kraus - klimatická krize neexistuje."

Požár v Českém Švýcarsku možná některým klimaskeptikům otevřel oči, ale stále většina z nich celou tragédii omlouvá.

„Však já už tu nebudu, až se to bude řešit."

„To není můj problém - to mají vyřešit ti nahoře."

„Jenom dělají paniku."

Jak moc je pohodlnost dnešního života a životního stylu návyková, vidíme všude kolem sebe. Raději odsoudíme budoucí generace k životu v bídě, než abychom se uskromnili.


2 názory

Markel
02. 08. 2022
Dát tip

klima se měnilo vždy, jen o tom nejsou písemné zprávy, jsme nyní blíže slunci, elyptická dráha pohybu Země kolem Slunce se mění, hrají zde roli tisíce a tisíce let, naše pinožení tady na zemi s tím moc nesouvisí. Je třeba získávat i jiný náhled na problematiku oteplování, odborných článků a diskusí je dost, nestačí jen papouškovat, co nám Zelení předkládají, jen stačí hledat a mít hlavu otevřenou. Klimatická krize existuje, ale člověk má na ni jen pramalý vliv


klima se mění průběžně stejně jako ubíhá čas. Snaží se snad někdo zastavit čas?

Požár nemá s klimatickou změnou nic společného, prostě hoří. Stejně jako někde hoří skladiště, to taky nikdo nespojuje s klimatickou změnou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru