Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psycho Path

06. 09. 2022
11
4
283

Bitevní vřavu často střídá ticho,

(slyš, jak od stěny odráží se hrách)

těm, co přežili hlasitě kručí břicho,

basovým tónem muziku tvrdí strach.

 

Své proroky si rádi oběsíme sami;

neleňme, do díla - čas leštit gilotiny!

Proti nám ten, který odmítá jít s námi,

a zradou provinil se každý, kdo je jiný.

 

Zuby mrtvých zpustlá pak osejeme pole;

pád se nás netýká, neb zůstáváme dole...


4 názory

Norsko
08. 09. 2022
Dát tip

O kterých znalcích mluvíš ?


Janina6 - víš, že od Tebe si veškerý feedback poslechnu rád. Vadí mi lidé, kteří se vyžívají v kritice detailů, aniž by si dali práci s pochopením nálady a sdělení textu. Reakce lidí jako jsi Ty pochopitelně vítám, jinak bych si přece mohl psát do šuplíku - důvod mojí setrvalé přítomnosti spočívá ve faktu, že tu existují lidé, se kterými čas občasu dochází k hlubší komunikaci (nebo chceš-li, souznění nebo synchronicitě) než s těmi, které potkávám na svých toulkách ulicemi Prahy. Narozdíl od Aleny pořád považuji jakoukoliv formu umění za komunikační prostředek - když už si dá autor práci s tím, aby se naučil nějakou techniku a aby svůj prchavý vjem přetavil do podoby, kterou je možné sdílet, tak ho pochopitelně zajímá resonance, kterou tento vjem indukuje v ostatních.

Moje konflikty s některými místními "znalci" pramení z toho, že občas dávám naprosto vědomě přednost objektivně "nedokonalejší" formulaci, protože stejně jako osobité vady na kráse, dodávají tyto dílu svébytný charakter. Paralela s alkoholem - samozřejmě, že lze z lihu vydestilovat úplně všechny "nečistoty" - ale výsledkem je vodka, téměř bez chuti a zápachu, a k výsledku stačí dostatečně dokonalá kolona a přesné dodržení výrobního postupu. Nicméně výroba stařeného jamajského rumu, nebo single malt whisky - to už je třeba vědět, které "fujtajbly" je nutno v destilátu ponechat.

Tedy - pokud Ti to stojí za námahu - směle do toho, jsem zvědavý, co bys změnila, jak bys to napsala, atd. - minimálně se něco dozvím o Tobě, což mi za námahu stojí vždycky. ;-)


Janina6
06. 09. 2022
Dát tip

Super, velmi aktuální. Vlastně - bohužel - nadčasově aktuální. Obzvlášť závěr je velmi trefný. Do vázání veršů ti kecat nebudu, bo vím, že to nemáš rád...


Aru
06. 09. 2022
Dát tip

spadnout se dá i z malé výšky


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru