Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mám pro miláčka dobrou zprávu. Konečně jsem v jiném stavu

09. 09. 2022
18
14
362
Autor
Nami 99

"Konečně se zadařilo.

Nikdy mi nebylo líp.

Co bys chtěl, aby to bylo?"

"Chtěl bych, aby to byl vtip."


14 názorů

Orin
08. 09. 2022
Dát tip Nami 99, Alegna

Nevtipkovala, pravda svatá

Pak přišla na svět paterčata  :-)


blacksabbath
07. 09. 2022
Dát tip Nami 99

Okna Vekra---a máte klid:-))))))


Philogyny
07. 09. 2022
Dát tip Benetka, Nami 99, Alegna

Když jsem ve svých čtyřiceti dvou letech zjistila, že nemám další žaludeční vředy, ale čekám třetí ditě, byla jsem pohroma. Nikdo nás nechtěl. Děti žárlily a pro druhou stranu byla prvek, co chce snížit ekonomickou situaci rodiny. Psi se smáli. I já. Zlom nastal v osmém měsíci. Manžel se rozjel za bratrem do Rakous pro věci. Odpoledne začaly radiátory vydávat divné zvuky a slyšela vibrace. Volala. Dostala pokyn. Jít do sklepa a povolit kohout u kotle. Sešla. Kohout byl rozžhavený a nechtěl se hnout, kotel vydával divný zvuky. Dostala strach a začala utíkat po schodech v úkosu. Bouchlo to. Začala se valit pára. Bylo to o tu vteřinu. Ještě stačila přivolat chlapy. Řekli mi, kdyby tam nebyla spojka z umělé hmoty, která se žárem roztavila, tak by to bouchlo na tvrdo. Perpetuum mobile. Skončila v nemocnici na kapačkách. Jindra teď nastoupí do třetiho ročníku a já pořád pracuju, teď každý den skoro do večera. Nikdy není nic zadarmo. 


Benetka
07. 09. 2022
Dát tip

Přijde mi to hodně smutné. Ale já byl dycky divný...


Bohužel, asi dost častá situace (a někdy  také ženu přiměje až k vraždě)


Měl být vstřícnější.


Bačkovský
07. 09. 2022
Dát tip Nami 99

mohla by to být třeba holčička, ale je mi to jedno. Už se těším  


Aru
07. 09. 2022
Dát tip

tak jsem to myslel, že statistiky čechů doplňují potomci cizinců, kteří už zde žili, navíc po deseti letech si každý zde žijící cizinec může zažádat o české občanství, ostatně po r. 93 i ze slováků se stali rázem cizinci, ale mohli si zažádat o české občanství, ale kvůli tehdy panující situaci byli na slovensku zcela odmítnuti, pokud zůstali v čechách s českým občanstvím, protože dle občanství to byli rázem češi a takových československých rodin je tu docela dost.

pokud bereš, že každý kdo má občanku je čech, nehledě na to odkud pochází, tak skutečně snad myslím až do letoška jsme byli v zelených číslech, což dle tvojí logiky taky lidi kolem médií šokovalo, že jsme najednou jakoby najednou v záporných číslech, ačkoli tento trend je dlouhodobý. na to aby se jenom udržela populace je potřeba dvou dětí na jeden pár, jedno dítě na pár znamená vymírání daného regionu, kde takový trend je.

co vím tak poslední kdo podporoval rodinu byli tady komunisti a skončilo to v 89.

ve vyspělých světech bohatí hledí víc na zisky a rodina není okamžitě zisková a proto není podporována, ne proto že by si to nemohli dovolit podporovat rodiny.

to je nesmysl, bohatých přibývá, chudnou ti co jsou chudší, to je klasické rozevírání nůžek na jejichž konci jsou revoluce.

osatně Musk představí 19. září ty své roboty, takže lidi nebudou potřební už ani jako pracovní síla do fabrik, tudíž dle logiky bohatých proč podporovat porodnost?


Kočkodan
07. 09. 2022
Dát tip Nami 99, supizmus, Benetka, MilanH, Alegna

Jinou formu reakce

slyšet tato žena chce,

zuří zrzka gravidní,

všechny nervy hrají v ní,

pro něco jde do kuchyně,

s velkou slzou v oku „svině!“

za chvilku už vztekle křičí,

palička leb muže ničí,

takže chotě potomek

bude prostě pohrobek…


Omyl, Aru, realita většiny bohatších států světa. Tento trend vysvětlují tématu věnované studie tím, že zatímco v chudých částech světa (Afrika, části Asie) jsou děti v rodinách vítány jako pracovní síla na poli (už Karel Marx postřehl, že "děti jsou jediným majetkem lumpenproletariátu"), ve vyspělých zemích je každé dítě nákladným spotřebitelem, na kterého jsou cíleny rafinované marketingové kampaně - plození dětí se tedy stává výsadou a koníčkem bohatých (kterých ubývá), a proto klesá i porodnost. 

Jinak "český národ nevymírá", potomci vietnamských imigrantů, kteří chodí do českých škol a mluví bezvadnou češtinou beze stopy přízvuku jsou už po všech stránkách Češi - stejně jako potomci německých, irských, českých, asijských i afrických imigrantů v USA jsou Američané - jen pro Čechy Tvého typu je tento jev nový a je třeba si na něj jen zvyknout. 


Aru
07. 09. 2022
Dát tip

česká realita vymírajícího národa, jehož plusové statistiky už roky drží jen usadivší se zde cizinci, kvůli ideální poloze na křižovatce Evropy a dobrými vztahy s Vietnamem, jež jsou ještě z dob socializmu :D


Jednapoetka
07. 09. 2022
Dát tip Nami 99

Nejlepší!!! Minimalismus a břitký humor v jednom! 


Prosecký
07. 09. 2022
Dát tip Gora, aleš-novák, Nami 99, Alegna

Je to realista, vědomý si rizik globálního oteplování a přelidnění planety.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru