Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Louka

11. 09. 2022
9
18
494
Autor
Silene

 

     Poetické texty slečny sluky fungují na mého čtenáře tak, jako by entomolog obšancoval louku tkanivem sběrných sítí a pak namísto spořádaných počtů a zanášení údajů do tabulek k budoucí analýze dat, kteroužto činnost mnohý doprovází dočista lidským, nadšeným pobrukováním, pobzikáváním a pomrkáváním krovkami ve svém jindy zneurčitělém výrazu, síť vzal a vytřepal jak povlaky na duchny z okna zpět do krajiny. Všude samo chmýří v ovzduší a ještě ten nedotěrný hmyz.

     A člověk sedí, zírá se svou ožvejkanou svačinou při kraji luk a pastvin, možná lesního společenství, cosi slyší, něco vidí, vidí jen tak tak, neboť disponuje věčnými dioptriemi a zbývají mu k vyjádření vlastních poloschopných, rozlítaných, leč nepolapitelných vjemů leda tak sítě mapových čtverců a polí,

zatímco poezie slečny sluky si je loukou s otevřeným koncem plnou různých tkaniv a přadének.

 

 


18 názorů

lawenderr
před 4 měsíci
Dát tip

chtěla bych zas číst poezii slečny sluky :/ Asi že budou Vánoce


Kaj
08. 11. 2022
Dát tip

pěkná!


Merxanta
12. 09. 2022
Dát tip Silene

Jo tak Silenku tam máš. A ja pořád kdo to tluče. 


Silene
12. 09. 2022
Dát tip

Na něco takového musíš mít křídla. Tak jsme asi pokecali, viď. Už musím, zas si počtu. 


Silene
12. 09. 2022
Dát tip

Jasan, omlouvá než reálná smrt a schopnost zvládat behaviorálky. 


Silene
12. 09. 2022
Dát tip

(Obrácené pořadí, P.) 


Merxanta
11. 09. 2022
Dát tip

Teď mám zrovna rýbu...tak počkám a slibuji, že až bude zase teplo, tak to zkusím, až ji někde uvidím. Já totiž nenosím ponožky a tak to nebude  problém. 


Silene
11. 09. 2022
Dát tip

Úplně bos. Ale Merx nemusí. Radši zdokumentovat skvosty pražských dlažeb a pěkné hádanky a jinou něhu. Tak já zas letím, s přáním prosvícenější neděle.


Merxanta
11. 09. 2022
Dát tip

Bosky? To jako bez bot? V ponožkách?


Silene
11. 09. 2022
Dát tip

Merx.: Na louku se chodí bosky, právě pro žihadlo. A potřebuješ vodu z louže a prsť, nejlépe se soudržnými agregáty. Do polí pěkně poránu, tribute to Otmar Vaňorný. Jsou z toho pak sbt. hexametry jak luční med. 


Silene
11. 09. 2022
Dát tip

e.: Tohle je než vzkaz, který nemám... jak jinak poslat. Just a playlist. 

(tech. Anotace na obálkách knih jsou z hlediska literární vědy především komerčním produktem, vějičkou, službou nakladatele nakladateli. Anotací (nejen knihovní) je však rovněž krátké a výstižné (kéž by) zhodnocení díla. Obvyklé tzv. recenze s ukázkami jsou amatérské zlo, nemám je zvlášť v oblibě. Z hlediska literární vědy je recenze ovšem taková dřina, že bych si snad radši ukrojila krajíc.) 


Merxanta
11. 09. 2022
Dát tip

Louka - to je ta tráva, co skrývá klíšťata, mravence, vosy, hovada a jinou štípací havěť? Kam nelze jít v pořádných šteklích, neb se zapichují do myších děr a krtičinců?  Ach jo.


egil
11. 09. 2022
Dát tip

To by byla moc pěkná a výstižná anotace na oblálce knížky!

Tady by se mi to líbilo víc jako recenze - ideálně s ukázkami, abych si i jako čtenář dopřál manifestace oněch popisovaných či evokovaných jevů. Kdyby jedno přecházelo do druhého. Krovky do chelicer, prostor textu do prostoru, kde "můj sklep je ilegál".

Coby fanoušekmpoezie sluky samozřejmě tipuji i tuto anotaci. 



Norsko 1
11. 09. 2022
Dát tip

Slečna Šílená se předvedla jako kritik. Slušně

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru