Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Velkej třesk

11. 10. 2022
0
8
238
Autor
Norsko 1

 

 

Velkej třesk 

 

Těším se až letadlové lodě

obklopí celé Rusko od Černého

až po Ochotské moře

a budou nacvičovat

námořní kombinace

na konečný souboj

Těším se až bude

teplo a světlo 

Těším se až Putin

zatáhne

omylem ve tmě

za zrezivělé páčky

od

atomových bomb 

 

 

 

 

 

 

 


8 názorů

Bačkovský
12. 10. 2022
Dát tip

Reakce na pana ThrowawayID.

Dokonce ani Čína a Indie nejsou nadšenými podporovateli Putinovy Speciální vojenské operace ( je známo, že Čína neprodává zbraně Rusku i když by o to Rusko velmi stálo).  Co se týká vývozu surovin, nejvýhodnější pro Ruskou federaci bylo prodávat na Západ (cena, infrastruktura), Čína bude tvrdě vyjednávat  a navíc budou brát suroviny z více směrů.  Neudělají stejnou chybu jako my. 

Válka je strašná, možná si velký stratég myslel, že do týdne bude hotovo, vymění vládce v Kyjevě a vše pojede dál. Dle ruských zdrojů zahynulo 5 tisíc vojáků Ruské federace, dle tajných služeb západních zemí je to tak 50 tisíc, dalších 50 je zraněno. V případě Ukrajiny to bude asi podobné.  Když čtete i ruské zprávy, jsou překvapeni odhodlanou obranou Ukrajiny, zemi mohou zničit ale neovládnou ji. Je to jen můj názor, mohu se mýlit.   

    


Norsko 1
12. 10. 2022
Dát tip

Co je ti po tom. Vem si bryndák


Aru
12. 10. 2022
Dát tip

Norsko, co jsi tedy dělal 20 let proti okupantům? nic jako teď proti Rusům, které tak nenávidíš?

Polsko mělo Solidaritu, v Maďarsku bylo v 56. povstání, byli mrtví v ulicích, Češi v 68. otáčeli cedule


Norsko 1
12. 10. 2022
Dát tip

Další výplod. Kdyby se to aspoň dalo jíst


Aru
12. 10. 2022
Dát tip

tos ThrowawayIDe napsal úplně přesně, Češi hlavně nenávidí Rusy za to, že soudruhovi Vasilu Bil'akovi se nelíbilo a lidem kolem něho, kam se ČSR ubírá a tak poprosili soudruhy ze Sovětu o pomoc, kde zrovna byl Brežnev, což byl shodou okolností jako na potvoru Ukrajinec, tak i ve vedení Sovětu byla zrovna ukrajinská klika a všichni hlasovali pro obsazení ČSR, jediný Rus byl proti, no a pak se z ČSR stala defakto sovětská gubernie, jíž Češi 20 let hrdinně vzdorovali nicneděláním, narozdíl od sousedních Poláků, kde byla jedna stávka za druhou a už v r. 1980 měli Solidaritu jako vzdor proti režimu, kde narozdíl od Čechů Husák volal po invazi do Polska, když viděl ten "bordel"

proto Norsku nevadí, že jsme americkou neokolonií z níž všechny peníze tečou někam do hajzlu, hlavně že zatopíme Rusům a když přitom nastane jaderná zima, tak to vůbec nevadí :D

USA je v prdeli tak jako tak, ten jejich sociální experiment, že na pohlaví nazáleží, a že si ho můžeš měnit tam a zpátky jak se ti zamane, nebo to, že se dětem nasazují blokátory, které oddálí dospívání, ale přitom všechno tohle zcela překvapivě ničí tělo, už jenom tím se posílají USA na smetiště dějin. myslím si že už příští generace nebude vědět co to jsou USA a vliv angličtiny a dolaru ve světě spadne, hlavně v Asii.

za zmíňku stojí i Maďaři, kteří si narozdíl od nás nenechají srát na hlavu a dokážou se za svůj stát rvát, aby ho udrželi funkční.

Češi, to je prostě národ, který si nechá na hlavu srát tak dlouho, dokud tady všichni pod soudruhem premiérem Fialenkou nepomrzneme a před tím mu neodevzdáme všechny peníze přes Čez (myslím že už je to 33 miliard zisku za letošek a očekávají 60 miliard do konce roku) na vyzbrojení Ukrajiny


Norsko 1
11. 10. 2022
Dát tip

Výplod. A tipa mi nedá


ThrowawayID
11. 10. 2022
Dát tip Aru

Tohle "dílo" je dobrým exkurzem do české malosti a zapšklosti. Podělanost vlastního života lze vždycky hodit na nějakého vnějšího nepřítele, a tady se Putin výborně hodí. Lhostejno, že to byl narozdíl od ožraly Jelcina celkem slušný státník, který Rusko pozvedl, a zabránil privatizačním loupežníkům typu Chodorovský, aby zaprodali ruské nerostné bohatství západním oligarchům, jako se to stalo v ruských satelitech v Evropě, a tedy i u nás. Češi Rusko nenávidí hlavně proto, že se před ním čtyřicet let krčili a poklonkovali mu - a čím větší srab a sráč, tím silnější nenávist. 

A i když západní jestřábi, kteří zničili Libyi, Irák, Afghánistán nakonec zničí i Rusko a rozparcelují si ho s věčně hladovou Čínou, Tobě a ostatním Čechům to stejně nepomůže, protože ruský plyn a ropa už proudí na východ, indický premiér Modi podepsal s Putinem výhodnou smlouvu a doma je oslavován, a Čína nakupuje suroviny jako zběsilá, protože má díky obchodnímu přebytku s USA plné almary peněz. 

Evropa, a zprostředkovaně tedy i Ty, drahý příteli, je totálně a nenávratně v prdeli - už i lihovarník Žufánek si stěžuje, že není sklo, do kterého by lahvoval svoje mňamky. Odešla už hliníkárna, končí lisovny plechů na karoserie, sklárny a mnoho energeticky náročných odvětví, a v Evropě bude přesně to, co popisuješ - chátrající se budovy, zrezivělé páčky, tma, zima a hlad. A můžeme si za to sami, protože stejně jako děti ve škole jsme si vychcaně mysleli, že když budeme posluhovat největšímu cvalíkovi ve třídě, který všechny šikanuje, že o nás bude postaráno, ale jako všichni servilní, bezpáteřní slouhové dopadne Evropa bídně - hozena ve správnou chvíli pod autobus, s dýkou v zádech, krvácející a sama. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru