Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prototyp milostného dopisu

12. 10. 2022
4
7
223

Toto je skeletální návrh typizované milostné korespondence, vhodný k použití co materiál k učení pokročilých neuronových sítí, jako verberle při nekonečných milostných lapáliích našeho přítele Benetky, školní slohová práce, či výplň zahálčivého okamžiku, ve kterém ostatně také tento text sám sebe počal, podoben zářícímu batoleti z nějakého nového instantního náboženského kultu. Use wisely!

"... drahá Zrzael, světlo mých očí, rozbolavěle počítám vteřiny, které dělí mou ztrápenou duši od oázy vzpomínek, jíž bylo naše poslední setkání. Ba, zhořklo jídlo mým ústům, takže vše chutná jako zdravotnická gáza, a nezní libě mým uším zvuk loutny ni citery, takže i ty nejdůmyslnější fugy Bachovy zdají se býti jen zvukem rozvrzaného piána, které uklouzlo nepozorným stěhovákům v obtížném úseku točitého schodiště jakéhosi zruinovaného vesnického sídla. Efemérní obraz Tvé nadpozemské krásy, pečlivě vetkaný v neurony mé věkem stále se horšící paměti staly se chlebem i vínem mého srdce. Kéž Tě tento dopis nalezne ve zdraví a dobrém rozmaru, ač se obávám, že se mnou je konec... Bylo mi zřejmě souzeno vyhnout se na turnajích item polích bitevních všem čepelím mečů i šípům z luků a arbalestů, a zhynouti nakonec působením citu, jenž osoby mého temperamentu zdá se postihovati především drtivým absolutnem své absence...  Tvůj oddaný, věčně milující a bez konce trpící bludný rytíř Kleofard..."


7 názorů

Hmm... Kleofard asi bude senilní, že se opakuje ve svých litaniích tak nezábavným způsobem, tak jsem tam za něj jeden pár ušisek ušmikl, a až zas někdy vystoupí z monotónní šedi kolektivní existence, tak mu je předám i se stylistickým pokáráním. Jinak je zbytečné chválit i naříkat, text je povahy samopisné, podobně jako supernaturální nápisy na zdi a ohnivé glyfy v horkém a nehybném pouštním vzduchu, kterými Šajtán zbloudilé duše do svých tenat láká... 


Philogyny
13. 10. 2022
Dát tip

Miluju Benetku, netknu se jídla! Možná uvidím na Štědrý den zázrak.  Mám ho ráda. 


Prosecký
13. 10. 2022
Dát tip
13.10.2022 08:24:15 Prosecký

Milý Kolektive (Úvaha)

Osnova:

1. oslovení

2. vlastní vyprávění

3. závěr

 

1. Milý Kolektive lidových vypravěčů,

předem mé úvahy dovol, abych ti poblahopřál ke gramotnosti.

2. Po 43 letech neúspěšné spisovatelské dráhy jsem dospěl k poznání, že u milostného dopisu je zcela lhostejné, jaká slova použiješ, ba dokonce i jakým jazykem mluvíš. Důležité je, kdo to říká a jak to říká.

3. Závěrem mé úvahy přijmi přání stálého zdraví:

Tvůj Přemysl  


Janina6
13. 10. 2022
Dát tip

Lahodná čeština. Slovo "verberle" jsi vynalezl sám? Je báječné. Bohužel (nebo bohudík?) netuším, jak chutná zdravotnická gáza, představuju si, že to může být chuť rozmanitá, podle toho, která část těla a z jakého důvodu jí byla pokryta... Malinko mi vadí opakování "mým uším" ve dvou větách po sobě.


Aru
12. 10. 2022
Dát tip

geniální pane kolektive :D

stačí vyměnit jména a profesní zaměření a tento dopis bude putovat z rukou do rukou, netřeba již vymýšlet nic dalšího :D:D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru