Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rezonance solidarity aneb nabídka služeb v oblasti poskytování útěchy miliardářům

14. 10. 2022
0
0
140
Autor
Pravomil

Na rozdíl od všeobecně rozšířené představy je život miliardáře plný tvrdé práce, stresu a odříkání. Nejtěžší je samozřejmě vydělat první miliardu, ale ani ty další v žádném případě nejsou procházkou růžovou zahradou, neboť nehledě na dosažené výsledky pracuje miliardář neúnavně dnem i nocí ve prospěch svých zaměstnanců, ostatních spoluobčanů a světového blahobytu.

Tato obětavost ovšem bohužel velmi často vyvolává opovržení, nenávist a odpor – úspěch přináší své jedovaté plody. Místo toho, aby se miliardáři stali ctěnými a váženými občany svých zemí, musí neustále čelit nemilosrdnému tlaku různých finančních analytických úřadů, parlamentních vyšetřovacích komisí, senzacechtivých investigativních novinářů, samozvaných tribunů lidu, ba i odvržených zlatokopek.

Všichni se zarputile a zlotřile vrhají na miliardáře, přestože ti jen odkládali každou vydělanou korunu na svůj byznys, podstupovali každodenní riziko chůzí po laně na rozbouřeném kapitálovém moři, trpělivě budovali své impérium a odříkali si radosti života.

Tento permanentní tlak se velmi negativně projevuje na psychickém stavu velké části miliardářů. Postupně ztrácejí motivaci do další práce, hledají se a propadají depresím. Není tedy divu, že velká míra stresu, kterému jsou miliardáři neustále vystaveni, je iniciátorem značného množství nejrůznějších aktivit, do kterých se ve svém zoufalství pouštějí.

A tak dochází k tomu, že si pořizují nereformovatelné fotbalové týmy a ztrátová média, přistupují a zase odstupují od koupě sociálních sítí, vydávají se do divočiny, budují různá hnízda, obracejí se k šamanismu a dokonce vstupují do politiky. Skutečné uspokojení ale miliardářům tyto činnosti nepřinášejí.

Do této zdánlivě neřešitelné situace nicméně naštěstí vstupuje iniciativa „Útěcha miliardáře“, která nabízí velmi efektivní terapii založenou na rezonanci solidarity a prožitku euforické radosti ze správného rozhodnutí.

V konkrétní rovině lze uvést, že iniciativa nabízí miliardářům financování projektu vědeckého výzkumu „Komparace globálních stravovacích a ubytovacích kapacit“, který spočívá v testování úrovně těch nejdražších světových hotelů a restaurací po dobu jednoho roku.

Zájemcům o financování tohoto projektu je garantováno, že recipient bude ve své výzkumné činnosti využívat pouze ubytování v pětihvězdičkových hotelích a stravování pouze v restauracích s minimálně jednou michelinskou hvězdou. Dále se klientovi zaručuje, že letecká přeprava bude probíhat pouze první třídou (podmíněně přípustná je také business class) a přeprava mezi letišti, hotely a restauracemi pouze vozidly Mercedes S-Klasse, Audi A8 a BMW řady 7 (popř. mimo Evropu Lexus LS).

Zásadním prvkem celého projektu je tzv. rezonance solidarity: recipient necestuje po světě jen tak zbůhdarma, smyslem jeho činnosti je ušlechtilé vědecké poznání ve prospěch lidstva, které je spojené s upřímně míněnou pomocí klientovi. K vytvoření potřebné rezonance solidarity mezi recipientem a klientem je dále důležité zajištění nevratnosti poskytnutých finančních prostředků, naprostá diskrétnost a garance nejvyšší možné ceny využívaných služeb (např. v případě volby mezi restaurací s jednou a dvěma michelinskými hvězdami, je nutné zvolit dvouhvězdičkovou).

Pokud by výdaje spojené s tímto vědeckým projektem nedokázaly zajistit klientovi kýženou útěchu, lze požádat o prodloužení programu o jeden rok. Pokud by ani tento krok nepomohl, lze program rozšířit o další recipienty, přičemž počet osob je zcela neomezený, rozhodující je pouze dosažení definitivního oškubání klienta.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru