Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takže jsem měl nakonec pravdu

21. 10. 2022
1
1
127

Americké ocásky se scházejí v Polsku a porcují medvěda, který ještě běhá po lese. Spojené státy Americké nakonec zaútočí na každou zemi, která má signifikatní nerostné bohatství, nebo se v ní pokusí udělat převrat prostřednictvím tajných služeb. Irák, Libye, Venezuela, a teď i Rusko, desítky milionů mrtvých ve jménu soukromé hamižnosti, která se sofistikovaně prezentuje jako "demokracie a humanistické hodnoty". U nás v Rusku aspoň nezastíráme, že demokracie je s kapitalismem naprosto nekompatibilní - rozhoduje se snad v západních korporacích o investicích a dlouhodobých vizí hlasováním? O přesunu továren do Asie také žádný prostý Američan nespolurozhodoval, jinak by k tomu nikdy nedošlo. Evropě alespoň mohu popřát dlouhou a zadumanou zimu - krápníky na okapech dokážou posloužit jako dokonalý přírodní xylofon a při dlouhých blackoutech je možné z nedostatku lepší zábavy dosáhnout značné virtuozity. Da svidánia!


1 názor

Aru
21. 10. 2022
Dát tip

připadá mi to podobné, jako když si Řád německých rytířů rozparceloval poslední nekřesťanské území v Evropě Prusko ještě před tím, než ho v 50ti let trvající válce  po té roztrhal na kusy, zabral a kolonizoval německými osadníky.

dost pochybuju že Putinův nástupce (nebo generalita bez politiků) by šel na ruku západu, ale naopak by se rozjela velká vlastenecká válka do které by Rusové dali všechno


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru