Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uprostřed lesa

08. 11. 2022
2
4
208
Autor
Mefistofelka

Uprostřed lesa

v stínu vzrostlých modřínů

za bzukotu lesních včel

a vůně rozsochatých sosen

jsem sama sebou.

Vzdálen je hluk města

křik klaksonů

lidské hemžení

svit neonů a obrazovek

věčný spěch.

Uprostřed lesa

chci tě potkat

vzít za ruku

políbit

být s tebou.

Uprostřed lesa

Ty a já

být sami sebou

být spolu

Být.


4 názory

Děkuji za inspirativní zamyšlení


Luzz
09. 11. 2022
Dát tip

první polovina je taková příliš... provařená, nepřináší nic překvapivýho - prostě jde jen o kontrast "dobrého" lesa a "zlého" města... a druhá polovina v podstatě taky... jako chápu, tyto verše mají spíš význam pro autora, ale k mému čtenáři prostě nepromlouvají, i když mohou být stokrát "pravdivé" a upřímné... a jasně, když se řekne les, tak si člověk představí rozsochaté stromy, bzučení, ticho - a jasně, že to vše vynikne o to víc, když se to postaví do opozice s tím ošklivým velkoměstem, špinavým a špatným... je to hezky poskládaný, akorát zdá se mi, že tímto způsobem to poskládala už spousta lidí - a mnohem dříve a mnohem lépe.

podle mě by báseň měla přidat něco víc než jen popis... měla by přijít s nějakým překvapením, pootočením pohledu nebo tak něco... tady se nic takovýho neděje. proto je to pro mě docela zaměnitelný text.


Ano. A duše se utíká do lesa. Utíká tak do srdce. :-) 


les je v srdci ...***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru