Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malá radost, taky radost

12. 11. 2022
0
2
161
Autor
Ozzozorba

Vlasu si ceníme, dokud nám roste. Jakmile se uvolní a spadne, už nás nezajímá. Ale roztoči mají z vlasu radost. I ten červ ocení páchnoucí lejno, do kterého se zavrtává, ale o kterém jeho tvůrce nechce nic vědět a jde si svou cestou. Ptáček ocení i toho nejošklivějšího červa tím, že ho sezobne a udělá z něj třeba peří. Existuje vůbec něco, co nemá žádnou hodnotu?

Napadá mě pětník, za který si už nikdo nic nekoupí. Ale i ten může mít hodnotu pro dítě, které o penězích a jeho moci nic neví, ale zaujme jej neobvyklý tvar a lesk a hraje si.

Záleží na úhlu pohledu a na naší schopnosti si z malého a bezvýznamného nic umět udělat radost… A těch malinkatých radostí je kolem nás habaděj. Můžeme si je navlékat na šňůrku našeho života a ozdobit se tak živoucím náhrdelníkem, který rezonuje velkou radostí. Kam se hrabou všechny ty diamanty a rubíny na úsměv na tváři, který je tím nezdobnějším klenotem lidské duše. 


2 názory

Ozzozorba
13. 11. 2022
Dát tip

opravdový úsměv pozná i malé dítě


Štírka
12. 11. 2022
Dát tip

Kam se hrabou všechny diamanty a rubíny na úsměv na tváři, který je tím nezdobnějším klenotem lidské duše. Pokud je to bezprostřední úsměv vyvolaný čirou radostí...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru