Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Štědrý večer

11. 12. 2022
0
0
130
Autor
Lucka98

Bylo krásné prosincové ráno a všechny děti se těšily na Vánoce. Každý den si prohlížely kalendář a zdárně odpočítávaly dny do Štědrého dne. Když nadešel ten vyhlížený den, všechny děti se vzbudily s úsměvem na tváři a rychle se oblékly do svých nejhezčích šatů. Když vyšly z domu, uviděly sněhovou krajinu, která se jim líbila ještě víc než včera. Vydaly se na cestu ke kostelu, kde se měly konat Vánoční mše. Během cesty si vyprávěly o tom, co si myslí, že dostanou od Ježíška, a byly tak šťastné, že se jim rozzářily oči.

Když dorazily do kostela, uvnitř na ně čekalo spoustu světýlek a krásné vánoční ozdoby. Posadily se vedle sebe a začaly se zpívat koledy. Když skončila mše, všechny děti se rozešly domů, plné radosti a štěstí.Domů dorazily, aby se pustily do balení dárků a příprav na večeři. Během celého dne se smály a hrály si spolu, až se nakonec unavené a šťastné uložily ke spánku s úsměvem na tváři.

Vánoce byly pro všechny děti nezapomenutelným zážitkem plným radosti a lásky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru