Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZÁZRAK ?

21. 04. 2023
2
29
529

Kliknu na pismak, že se přihlásím, mrknu, co se tu děje
a vidím, že jsem tu už před čtvrthodinou byla, aniž bych to tušila.
Jsou tu snad skřítci, co se přihlašují mým jménem,
zázračná technika a nebo tu máme lupiče???


29 názorů

Delfín
před 11 měsíci
Dát tip

Aru, já jednoho znám osobně, ze zrcadla, když se holí! Nezvyklá to činnost v jejich komunitě...


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

no, v životě jsem delfíny taky neviděl osobně, ale myslel jsem písmáckou ;)


Delfín
před 11 měsíci
Dát tip

Aru: A jakou historii máš teď na mysli: životní či písmáckou? 

A pokud jsi viděl pouze mne, je něco špatně! Asi jsi byl moc blízko...


Aru
před 11 měsíci
Dát tip Delfín

já tu viděl jen tebe, ale nemám tu zase tak dlouhou historii ;)


Delfín
před 11 měsíci
Dát tip Aru

ARU, s tím.mizením jsem se tu už taky setkal. Dokonce jsem se přes avíza vrátil do diskuze a můj příspěvek se kamsi skryl, aspoň nebyl nad tím, nač jsem reagoval a kdo předtím byl poslední! No, máchl jsem nad tím ploutví a znovu psát to nehodlal s tím, že nechápu cenzora. A odskočil jsem jin a po návratu to tu zase bylo! 

Tož my delfíni něco vydržíme, tedy abych mluvil za sebe! Byl tu i Delfin, kterému někdo urazil tu čárku nad "i", zbyla jen tečka. A je tu delfínek, což je zřejmě mladá samička! A pak jsem tu zahlédl jiné, kteří se prezentují jménem, odvozeným z latiny. Tenhle oceán je dost velký pro všechny a my delfíni jsme družní a tolerantní tvorové!

Ovšem stalo se mi, že jedna přeslička zapomněla na čárku, zprávy pro mne chodily k tomu s tečkou a on je asi ani nečetl, natož aby to uvedl na správnou míru! Asi už to bude starší samotářský jedinec...


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

jsou to: "Moje díla" a u textu "upravit", jo, i tady jsou ty tlačítka u sebe, třeba mezi odstranit a doporučit se ti může stát nepřesným kliknutím, že buď dílo zmizí, nebo si ho doporučíš. na smazání se již Písmák neptá a dílo zmizí po jediném kliknutí, je to vymoženost :D

Písmák se nyní snaží simulovat život, chystá-li se tě přejet řidič autobusu, taky se tě neptá na potvrzení, zda souhlasíš :D:D

ty jo, Delfíne, jak může tak rozbitý delfín vůbec plavat v těch oceánech? (jen škádlím ;) ) ;))


Delfín
před 11 měsíci
Dát tip

Aru, je vidět, že jsi se průzkumu nového písmáku dost věnoval! :-D

Potřebuji teď radu, jak se teď dostat k editaci. U komentíků už ta možnost zjevně není, ani to smazání. Ale co dílka, zrovna jsem zjistil překlepy v názvu, na dotykáči je to hned, i když dle chiromantie mám ruce Venušiny. Ta tlačítka jsou trochu moc blízko sebe a když to člověk píše v noci, snadno to přehlédne, taky mobil bývá šprýmař. Navíc mám po operaci očí v nich ty skleněné čočky jako třeba Michal David. Umělé světlo zářivek či LED žárovek jim tak nesvědčí a taky po probuzení chvilku mžourám jak sova. A prsty pravé ruky už taky po úrazu nejsou tak pružné. Šili mi šlachy za ukazovákem a v dlaze to trochu ztuhlo. Předem díky tobě či komukoli jinému, kdo mi poradí. Aspoň doufám, že editaci dílek Olda taky neškrtnul. ;-)


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

Delfíne, mobilní verze má zřejmé svá vlastní (neodladěná) specifika, v PC verzi (ale i na tabletu) můžeš dát jen jeden tip komentáři. 

tip za jménem je ocenění komentátorovi, že se ti jeho komentář líbí, obdobnou funkci nabízí Twitter, nebo Facebook. (u mobilní verze je zřejmě tato funkce ryze žertovná, stejně jako když to chvíli šlo v PC, ale je to zřejmě verze pro šprýmaře, aby mohli dát za sebou tipů kolik chtějí a necítili se tak osaměle v echm, chmm, opouštěném Písmáku :D )

jo, smazaná díla jsou teď problém, v avízech je možnost: "označit vše jako přečtené" a tím se odznačí i smazaná díla, která nejdou jinak odznačit.

moderní Písmák co do funkcí se vydal cestou kdy za míň máš být vděčný stejně jako když bylo nabízeno víc.


Delfín
před 11 měsíci
Dát tip

Tak zrovna jsem zjistil, že mi dál svítí červené 1 u prvních dvou položek. U první si myslím, že dotyčná už neotevřela moji reakci ve vzkazníčku. Druhá je avízo na shora uvedené, leč již nedostupné dílko naší velké malířky. Jarmilko, ty sdílíš tajemství a pak to zase mažeš?! A jspa já teď vynuluju tu červenou jedničku?!


Delfín
před 11 měsíci
Dát tip

Aru, dík! Já sem teď na mobilu chodím i vkládám, jak své kopie odjinud, tak i píšu nová dílka nebo i blbnu v komentících etc. To více násobné tipování tu funguje dál, viz 2 fajfky u tebe ode mne.

Už se tu trochu orientuji, ale pořád mi nikdo nevysvětlil ta jména za tím "Dej tip!"  Proč někdy tam ty fajfky jsou a jména taky a jindy ne, i když jsem třeba tipoval jak toho, koho mám v oblíbených tak třeba tebe. (Což si neber osobně, spíš mi dříve chodila avíza od těch pár, co už jsem si k VIP dal a pak jsem dílko nemohl nalézt, protože dotyčné to zase smázly nebo znepřístupnily. Tak jsem zvolil variantu, že dotyční, kteří stejně i občas chodí ke mně, jsou dostupní prokliknutím přes jméno a tak prostě nahléfnu, co je nového. A druhý důvod byl, že jsem chodil na intetnet jen někam s omezeným časem přístupu. A nestíhal jsem to pak stejně projít! Už mám svůj...)


Aru
před 11 měsíci
Dát tip Delfín

Delfíne, problém s odhlašováním již není, stačí u přihlášení zaškrtnout: "Pamatovat si mě" a budeš přihlášen trvale. u komentářů je všude možnost otipovat jak komentář svůj, nebo cizí. jo, kliknutím na samotnou hvězdičku hodí tě to nahoru, musíš přímo kliknout na slovo "dát tip", objeví se tam 'fajfka' a když načteš znovu tu samou stránku kde jsi, tak se to propíše, takhle funguje i tip k dílu.

ale jak to běží na mobilu netuším, ještě za předchozího Písmáka jsem zkoušel mobilní verzi a došel k názoru, že je nepoužitelná :))


Delfín
před 11 měsíci
Dát tip

Aru, když už si trochu víc zběhlý neopísmák, neshazuje zde tedy časovka, nemusím se někde trvale přihlašovat? A ještě taková záhada: Co ta jména za "Dát tip?" Jednou tam jsou, jindy ne...

A jak Janina 6 tvrdí, že už nám zatrhli množení tipů, tak jsem u tebe i u ní dokázal, že ne! Takže asi půjde dále i tipovat sebe sama. Já to jinde udělal nechtěně, když jsem na mobilu ťukal opakovaně na tu hvězdu, abych zjistil, k čemu je! Hodí mne nahoru na poslední příspěvek. Jen by to chtělo ještě tlačítko pro pohyb opačný, když okno pro komentík je pro změnu až dole! Na mobilu nejsou na klábosnici tlačítka jako end.


J6, někam jsem si taky jeden přidala)))


Janina6
před rokem
Dát tip Gora, Aru, Delfín

Přeškoda, hru s množením tipů už nám zatrhli :D


Ozz-no ale ne můj


Ozzozorba
před rokem
Dát tip

ALZHAIMER :)


Aru
před rokem
Dát tip Delfín

píšu jen to co může ovlivnit běžný uživatel, aby nepřišel o komentáře/díla, nejsem administrátor Písmáku. prvně mi takhle taky zmizel hodně obsáhlý komentář, protože jsem se s ním mazal dlouho ;)


Benetka
před rokem
Dát tip

Aru: Rada je to sice dobrá ale je to jako látat asfaltku štěrkem. Ten výmol to prostě neřeší. Už by zase mohl písmák fungovat "normálně" ne? Bylo by záhodno... I když naprosto netuším kde je problém :p


Aru
před rokem
Dát tip Delfín

Delfíne, je-li delší, ať už dílo, nebo komentář a píšeš ho přímo v Písmáku je potřeba mít před odesláním samostatnou Písmáckou stránku, kterou si před tím obnovíš a případně znovupřihlásíš, abys nepřišel na původní liště o komentáře/díla


Delfín
před rokem
Dát tip

No, já zase jsem přihlášen, skočím zpět, abych se třeba na něco juknul v předchozí kapitole nebo si něco ověřím přes Google na wiki  nebo jinde, kde jsem to už od Andrejky dříve četl (sama vysvětlila, že to občas přeskupí a upraví!) a  po návratu mám hlášku, že systém odmítl obnovení stránky. Musím se přihlásit znovu.


Aru
před rokem
Dát tip Gora, geminy

nikdy nebylo tipování zábavnější :D


Janina - dobrý, no, aspoň za něco mám tipy )))))) dík za zy tři)))


Gora
21. 04. 2023
Dát tip

To byli asi samí nepřihlášení prožívající tuto debatu - a já:-). 


Janina6
21. 04. 2023
Dát tip

No ale těch dalších 6 už není ode mě!!! Teď to bude na mě všechno a už se z toho nevykecám ;)


J6-díky 


Janina6
21. 04. 2023
Dát tip

Ty 3 tipy u komentáře máš ode mě, přiznávám:) zkoušela jsem, jestli to pořád ještě neopravili a lze tipovat komentáře bez přihlášení. Takže jo, jde. Jen tentokrát jsem se dotkla jednou a tipy naskočily hned tři :D Taky zázrak, no.


Jarmila_Maršálová
21. 04. 2023
Dát tip Gora, Benetka, Olda

Admin A - takže nemusím mít obavy, že se mi tu prochází vetřelec?


Admin A
21. 04. 2023
Dát tip

Žádný zázrak, patrně ještě není doladěný databázový hardware


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru