Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

POZNÁMKY O QUIRKOVITOSTI (8.)

02. 06. 2023
0
0
115
Autor
tak-ma-byt

 

ANNA GRACE LEE

Popkultura
SCARLETT JOHANSSON, BRYAN CRANSTON A DALŠÍ HVĚZDY FILMU "ASTEROID CITY" REAGUJÍ NA VIRÁLNÍ TREND WESE ANDERSONA NA TICTOKU VLASTNÍ PARODIÍ

Do zábavy se zapojilo i The Van Gogh Museum, the South London Gallery a the National Gallery of Art.
Artnet News, 31. května 2023

https://news.artnet.com/art-world/wes-anderson-tiktok-trend-2312252

Pokud jste v poslední době byli na internetu, pravděpodobně jste zaznamenali trend Wese Andersona: Krátké, syté videoklipy, v nichž tvůrci romantizují každodenní okamžiky, jako je procházka po pláži nebo návštěva galerie, a proměňují své životy v miniaturní filmy Wese Andersona.
Videa, v nichž zní píseň "Obituary" od Alexandre Desplata ze soundtracku k Andersonovu filmu Francouzská depeše, obvykle obsahují staccatové titulkové sekvence, slunečné žvýkačkové pastely, pečlivě stylizované záběry, vizuální symetrii a quirky postavy.

 

Tento trend zahájila na TikToku Ava Williamsová, která v dubnu zveřejnila andersonovsky upravené video své jízdy vlakem na lince Shore Line East. Brzy poté začal tento trend nabírat na obrátkách po celém internetu a zúčastnili se ho i zástupci Demokratické strany a známé osobnosti z uměleckého světa, kterým zdi galerií dokonale vyhovovaly pro zpracování Wese Andersona. Do zábavy se zapojilo Van Goghovo muzeum, South London Gallery a Národní galerie umění. Videa pod hashtagem #WesAndersonTrend nasbírala již více než 166 milionů zhlédnutí.
Nedávno se na jednom z trendových videí dokonce podíleli herci z nejnovějšího Andersonova filmu Asteroid City, který měl premiéru 23. května na filmovém festivalu v Cannes. Byl to meta propagační tah, který někteří komentátoři označili za moment uzavření kruhu nebo, slovy jednoho uživatele, za dokonalý způsob, jak "poslat tenhle trend do důchodu".

 

Ve filmu Asteroid City, který se v červnu objeví v kinech, se objeví herci zvučných jmen včetně Toma Hankse a Scarlett Johansson. Děj filmu se odehrává v 50. letech minulého století a sleduje děti posedlé vesmírem, které se spolu s rodiči sejdou na srazu ve fiktivním americkém pouštním městě, dokud vše nenaruší události, které změní svět.
Sám Wes Anderson byl v nedávném rozhovoru pro agenturu Associated Press dotázán na trend virálních videí. Viděl je? Krátká odpověď: ne. "Vlastně jsem žádný TicTok nikdy neviděl," řekl agentuře AP.
"Jediný důvod, proč se na ty věci nedívám, je ten, že to asi bere věci, které dělám, pořád tytéž. Jsme nuceni akceptovat, že když natočím film, tak ho musím natočit já," pokračoval Anderson. "Ale co řeknu, je, že kdykoli někdo reaguje s nadšením na ty filmy, které jsem za ty roky natočil, je to hezká, šťastná věc. Takže jsem rád, že to zažívám. Ale mám pocit, že bych se prostě cítil jako: Páni, to je to, co dělám? Takže se chráním."

 

.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru