Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Selhání

20. 06. 2023
9
6
130
Autor
Jednapoetka

Dech se úží 

do rudých růží 

na zakázaném území

kam ty jsi vstoupil

zdá se mi 

a měsíc studem bledne 

jen představí si 

hrátky neposedné 

snad mohutné sloupoví

mou otázku zodpoví 

tajný průzkum běží dál 

proč hranici nikdo nehlídal


6 názorů

Je to příjemné čtení :-)


Benetka
před 11 měsíci
Dát tip

Lahodí.


Jednapoetka
před 11 měsíci
Dát tip

Přesně, úplně stačí,  když lahodí....:-)


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip

Jóó, to je ono! (Mně je taky celkem jedno, jak tomu budeme říkat, hlavně když je to poetický zážitek a  čtenáře nic nepraští do oka :)) Dík.


Jednapoetka
před 11 měsíci
Dát tip Janina6, Benetka

Milá Janino, děkuji za Tvůj nazor, máš pravdu s tím rýmem, snad jsem  to  trochu napravila.  A s tím zda jsou verše vázané nebo ne si tak nějak nedělám hlavu. Baví mě libozvučnost jazyka, možná až nadmíru..Moje dílka tím pádem asi nejsou úplně top moderní, ale to mě taky netrápí. Vnímám je jako prostředky k navození pocitů...Nic víc a nic míň..


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip Gora, Benetka

Mně se moc líbí tvvůj způsob psaní... a na druhou stranu mě v závěru zamrzel "nešikovný" rým započal - nehlídal. Pak jsem si přečetla, že to vlastně mají být volné verše... Fajn, pak tam žádný rým být nemusí. Jenomže ony se ti tam "tlačí" samy - a pěkné! (území - zdá se mi, bledne - neposedné, sloupoví - zodpoví) To si pak čtenář na kvalitní rýmy při čtení zvykne a už je podvědomě očekává. Nechceš být malinko důslednější? Volné nebo vázané?  ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru