Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cyklorevoluce

06. 07. 2023
1
2
101
Autor
Jinys

Rád se zúčastňuji pravidelných hromadných nočních cyklistických jízd městem. Spolujezdkyně a spolujezdci jsou lidé většinou o generaci, o dvě mladší než já.
Jízdy se konají někdy v mírnější, jindy důraznější atmosféře, vymezující se proti automobilové dopravě.

Minule začalo ze začátku jízdy dost intenzivně pršet.
Většina účastníků se hrdě hlásí k zásadě, že nejsou cyklisté - sportovci, fuj kašpaři barevní, ale cyklisté využívající kolo jako dopravní prostředek. Tomu odpovídá většinou i jejich oblečení. Bavlněné kalhoty v dešti dlouho suché nevydrží. A bez pláštěnky to také není úplně ono.
Takže, nejkratší cestou do hospody!
Plechovkám to natřeme příště.

Už se těším až cyklorevoluce zvítězí a automobily budou vyhubeny.
V dešti bude možné na městských ulicích, zaplněných jen chodci, i tančit. Případně se zout a cupitat s dívkou svého srdce, vodou někam pod střechu, kde bude možné promočený oděv bez zbytečných odkladů odložit.
Já tedy tančit neumím, a to ostatní se mě již také nějak zvlášť netýká, ale pro ty, kterých ano, tak těm:

Bude fajn.

 


2 názory

Jinys
před 10 měsíci
Dát tip

Jde mi o to, že každá dobrá věc se nakonec zvrtne. Zatím to tak vždy bylo, bohužel. 


8hanka
před 10 měsíci
Dát tip

som za mesto bez áut okrem sanitiek...naše mesto  prejdem krížom krážom pešo, preukaz na MHD má po celý rok rovnakú sumu, nepoužívam ho...niekedy ma hnevajú cyklisti a kolobežkári, ktorí si bežný chodník mýlia s cyklotrasou, letia ako o život a spôsobujú zbytočné kolízie...vodiči nevšímajúci si prechody a farby na semaforoch, ale aj tak je na svete fajn a všetci tu máme miesto...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru