Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Špatný den

07. 07. 2023
1
2
123
Autor
Jinys

Po příjezdu manipulačního vlaku, vlaková četa trochu posunula dva vagony se dřevem a železným šrotem, čekající na první koleji, aby nezavazely vystupujícím cestujícím z osobního vlaku. Až se bude vracet z opačného směru, má za úkol je vzít s sebou. Po chvíli bublavý zvuk motoru lokomotivy, stojící nyní již na nejvzdálenější, třetí koleji společně s několika dalšími připojenými vozy, utichl. Výměny výhybek obou zhlaví jsou postaveny pro průjezd po prostřední, volné traťové koleji.
Posun skončil. 
V maličké stanici, ležící na jednokolejné trati bude za krátký čas křižovat osobní vlak.
Pro chlapy z manipuláku je čas na svačinu.

Strojvůdce a posunovač zmizeli ve dveřích služební místnosti staniční budovy. Stanice se zcela vylidnila. 
Na odstavených vozech jsem znovu zatáhl jen ruční brzdy! Čuby pod kola jsem ale nevrátil, uvědomil si mezi sousty posunovač. Vozy stojí sice na malém spádu, ale brzdy to podrží. Dojím a napravím to, zahnal znepokojivou myšlenku.
„Dnes je ale krásný den, jsem rád, že nedělám někde ve fabrice, nebo v kanclu“, prohodil posunovač směrem ke strojvedoucímu.

Dva těžké nákladní vagony, se tiše, pomaličku, daly do pohybu. Řízly výměnu a rozjely se proti malému motoráku, dýchavičně zmáhajícímu kopec, ve kterém se vesměs mladí lidé již těšili na taneční zábavu.

 


2 názory

Jinys
před 10 měsíci
Dát tip

Proto jsem "přizdisráč".
Snažím se dávat si bacha za volantem, na kole, i jako chodec. A manualní práce také nebyla a není vyjímkou.
Ono pustit si na hlavu auto, když jsem si ho za sociku skoro celé opravoval sám...


8hanka
před 10 měsíci
Dát tip

žiaľ, stáva sa...ľudský faktor...roky som bývala pri železničnej trati, všeličo sa prihodilo, skoky pod vlak, zrážka osobného vlaku s nákladným...v jednej sekunde sa zmení či skončí život...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru